Boty pro volný čas? Určitě vsaďte na Crocs

Boty Crocs se staly jedním z nejoblíbenějších typů obuvi v posledních letech. Přestože byly původně určeny pro vodní sporty a outdoorové aktivity, staly se populárními i jako obuv pro jakýkoliv jiný volný čas. Zkrátka se jedná o velmi univerzální obuv, která je pohodlná a snadno se udržuje. Jaké jsou jejich výhody a nevýhody a jak se kombinují s oblečením?

Boty Crocs

Historie Crocs

Boty Crocs byly poprvé představeny v roce 2002 v americkém státě Colorado. Původně byly vyvinuty pro vodní sporty, jako jsou rafting a plavání. Obuv je vyrobena z patentovaného materiálu Croslite, což je termoplastický polymer, který je lehký, odolný a měkký. Jeho výhodou je, že se přizpůsobuje tvaru nohy a poskytuje vysokou úroveň pohodlí.

Proč boty Crocs nosit?

Boty Crocs mají několik výhod. Jednou z nich je jejich pohodlnost. Materiál Croslite je měkký a přizpůsobivý, boty se dobře přizpůsobí tvaru nohy a nebudou chodidlo nikde tlačit. Další výhodou je, že jsou velmi lehké, což je užitečné při cestování.

Boty se snadno udržují v čistotě – stačí je omýt mýdlovou vodou a nechat uschnout. V Crocs botech se klidně projdete i proudem vody v potoce, aniž by jim to nějak ublížilo. Na dovolenou a pro volný čas jsou proto jako dělané.

Každý jistě ocení, že se tato obuv vyrábí v nejrůznějších barvách a designu. A možná nikoho nepřekvapí, že rekordních prodejů Crocs firma zaznamenala po vypuknutí pandemie Covid-19. Není divu, že tomu tak bylo. Lidé prostě chtěli pohodlnou obuv na doma, kde museli strávit téměř veškerý čas.

Na co si dát pozor?

Jejich design je vyloženě gumový, což znamená pohodlnost, přilnavost, a hlavně také nemožnost si lidově řečeno zapařit nohu, jelikož jsou prodyšné, a to hlavně díky svým otvorům. Nicméně tento design se nezavděčí všem lidem, takže právě gumový vzhled bývá komentován jako nevzhledný – a to bez toho, aby si lidé tyto boty vyzkoušeli, a právě výhody gumové boty ocenili.

Také jsou méně vhodné pro určité aktivity. Týká se to hlavně sportů vyžadující pevnou a stabilní obuv, jako je například běh nebo chůze v horském terénu. Některé verze bot Crocs také nemají dobrou přilnavost na kluzkých površích, což může být nebezpečné, zejména v deštivém počasí.

Crocs jako pracovní boty

Ano, i tyto gumové ležérní boty můžete nosit do práce. Crocs myslel na všechny, a tak vyvinul řadu pracovní obuvi Crocs Work. Ty můžete využít například v gastru, zdravotnictví, na letištích a jiných pracovištích. Dámské pracovní boty jsou vyvinuty dokonce i jako baleríny. Takže jsou nejenom praktické, ale také estetické. Bezpečnost zajišťuje protiskluzová podrážka, která převyšuje běžné průmyslové standardy, dále také uzavřená špička a zvýšená pata.

Také vám doma v botníku nechybějí boty Crocs?