Boty a kraťasy. Jak je kombinovat?

Když šortky a boty neladí, vznikají dost nevzhledné paskvily. Jak se tomu letos v létě vyhnout? Respektujte základní pravidla a budete OK!

boty a kratasy

Střih šortek a jejich styl by měl ladit ke všemu ostatnímu, zvlášť k obuvi. To se ale ve většině případů neděje, což je vidět hlavně v českých supermarketech. Plážové nazouváky k formálním kraťasům? Kandidatura na znemožnění se. Přitom stačí tak málo a všechno může být docela jinak…

Formálnější styl. Co k němu?

Čeká vás svatba na zahradě? Chystáte se na pracovní schůzku? Jasně, univerzální kraťasy elegantnějšího střihu se jeví jako ideální možnost. Pokud ji nezabijete naprosto nevkusnými gumovými žabkami nebo nějakou podobnou šíleností. Střízlivé šortky rovná se střízlivé a pokud možno luxusně vypadající boty. Mokasíny, prodyšné kožené modely – všechno bez ponožek. A barva? Hnědá, béžová nebo černá. Veselejší tóny si nechte na pláž.

1. Formálnější

Co si žádají sportovní šortky?

Patříte-li mezi nadšené sportovce, kteří upřednostňují pohodlí, pravděpodobně se svých ležérních šortek nevzdáte. Proč byste taky měli, když jedete i do horoucích pekel na kole obutí do bot Five Ten, v kufru auta vozíte kolečkové brusle a občas si to do práce doběhnete po svých? Je to váš styl. Sport.

Jen si k šortkám tohoto typu zásadně obouvejte podobně tematicky zaměřené kecky nabízející prodyšnost. V tomto případě jsou ponožky povolené, ale platí, že kvantita by nikdy neměla zastupovat kvalitu. Paří-li se vám noha, investujte do ponožek se stříbrem. Ty zároveň eliminují i zápach.

2. Sportovní

Džínová neznámá

K velkým problémům patří tak trochu rebelské džínové šortky. Nikdy nikdo neví, co si k nim obout. Jelikož se tu stále bavíme o ležérním stylu, odpovídá tomu i doladění, ale…

Nemělo by být příliš sportovní jako v předchozím případě, proto se volí spíš plátěná obuv nebo ta, která si nese nějaké prvky ze skateboardingu. Denimové kousky se ovšem dají postavit i do mírného kontrastu. Jak? Vezměte si boty na malém podpatku. Aspoň budete o nějaký ten milimetr vyšší. Je na tom snad něco nejasného?

3. denim

Styl „obleč a jdi“

Nejuniverzálnější kousek léta? Kraťasy, jejichž styl hraničí mezi elegancí a ležérností. K žádné straně se nepřiklání o nic víc než k té druhé, a je na nich maximálně báječné, že vybrat k nim vhodné nazouváky, je vlastně docela snadné.

Pro hraje škála barev. Modré šortky, semišky stejné barvy. Žádný problém. Povoleny jsou i mokasíny a kožená obuv uvolněnějšího stylu. Přezky, pásky, volná pata… Jestli se chystáte k vodě, dovolit si můžete i sandály. Proč taky ne? Je léto.

4. chino

Pokud ještě stále tápete, mrkněte se na tohohle borce. Ten ví…

https://youtu.be/O9qG0Ez7-Wc

 A jak to máte vy? Řešíte, co si k šortkám obujete, nebo vám to  je úplně jedno?

Foto: Pinterest.com

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Jak zkombinovat džíny a tenisky. Takhle!

5 věcí, které letos musíte mít na hlavě