Bolest hlavy? Co dělat, když se ozve kocovina!

O českém národu je všeobecně známo, že miluje bujaré oslavy s půllitrem vychlazeného piva či sklenkou dobrého vína, a jak zábava postupuje, přijde na řadu i něco ostřejšího. Pokud by vše zůstalo v rozumné rovině, není na takovýchto oslavách vůbec nic špatného. Ovšem v praxi je pravdou spíše opak a všichni víme, jak nesnesitelná umí být doprovodná bolest hlavy.

bolehlav

Posezení s přáteli se velmi často zvrtne v nezřízené pití, po němž logicky následuje druhý den ráno nemalá kocovina. Tu na rozdíl od alkoholu nesnášíme všichni. Ale pokud vyzkoušíte některý z osvědčených receptů, jak zahnat bolest hlavy a srovnat si žaludek, bude vaše utrpení o kapku snesitelnější.

Česneková polévka

Jedním z nejlepších receptů na kocovinu je nepochybně poctivá polévka s česnekem. Už naše babičky vařívaly dobrou česnečku našim dědům, když to přehnali s alkoholem. Proč tedy nepoužít na léčbu kocoviny generacemi osvědčený recept, který zaručeně funguje a s jehož pomocí se vám stoprocentně udělá lépe. Základem dobré česnečky je poctivý vepřový vývar, do něhož vymačkejte minimálně jednu hlavičku česneku. Takovýto pokrm vás během několika desítek minut opět postaví na nohy.

Kyselá okurka

Dalším z generacemi prověřených tipů na kocovinu jsou kyselé okurky. I po jejich konzumaci se podrážděný žaludek zklidní a vy si najednou nebudete připadat jako na zaoceánském parníku při obrovském vlnobití. Samotná kyselá okurka sice funguje spolehlivě, ovšem její konzumace je poněkud fádní. Řešení však nabízí rychlý salát, jehož příprava je extrémně jednoduchá. Nastrouhejte několik kyselých okurek, zalijte je lákem ze sklenice a můžete se pustit do efektivní a chutné léčby kocoviny.

Mléko

Určitě se mezi vámi nachází někdo, komu se zvedá žaludek při pouhé představě vypití půllitru studeného mléka. Věřte však, že právě mléko je jedním z nejlepších léků na kocovinu, jehož účinky jsou ovšem dosti přehlížené. Tento nápoj totiž neutralizuje kyselé prostředí, které bylo v žaludku vytvořeno po vypití většího množství alkoholu. Až vás tedy ráno probudí urputná bolest hlavy a žaludek na vodě, sklenice studeného mléka by vás měla rychle spravit.

Vajíčka na bolest hlavy?

Málokdo z vás bude mít v kocovině náladu na vaření vynikajících míchaných vajíček nebo hemenexu, ovšem právě vajíčka jsou osvědčeným lékem na boj proti bolesti hlavy. Proč? Protože vajíčka odbourávají toxiny, které jsou zodpovědné za kocovinu a s tím spojené nepříjemné pocity. Jakmile přeženete párty nebo posezení s kamarády u piva, pořádná anglická snídaně s velkou porcí míchaných vajíček je tím pravým životabudičem.

Rajčata

Možná se vám to bude zdát divné, ale skvělým lékem na kocovinu jsou také rajčata, a to v jakékoliv úpravě. Mnoho zkušených hospodských štamgastů sází po propité noci buď na snězení syrového rajčete v salátu nebo na nealkoholickou Bloody Mary. Rajčata totiž pomáhají v lidském organismu udržovat stálé prostředí, a proto jsou perfektním lékem na navrácení do původního stavu.

Jakékoliv mastné jídlo

Některým z vás se to asi nebude líbit, ale perfektním lékem na kocovinu a bolest hlavy je třeba obří hovězí steak a kopa hranolek. Spousta lidí dokonce tvrdí, že po snězení takového pokrmu kocovina okamžitě odchází, a vy se tak můžete navrátit do normální dimenze života. Mastné jídlo je osvědčeným receptem předávajícím se z generace na generaci, protože po divoké noci opravdu existuje pouze málo elegantnějších způsobů, jak se zbavit bolesti hlavy. Vykašlete se tedy na rady lékařů i výživových poradců a dopřejte si pořádně mastnou flákotu.

Až se příště probudíte s kocovinou, vyzkoušejte některou z léčivých potravin, které vás rychle zbaví bolehlavu. Nebuďte tvrdohlaví a raději vsaďte na osvědčené rady předávané z generace na generaci.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Jak zamaskovat kocovinu, aby to na vás nikdo nepoznal?

25 nejlepších barů světa. Kde je kocovina nejhezčí?