Bez trička se letos v létě neobejdete, pánové. Poradíme vám, jaký kousek by ve vašem šatníku neměl chybět

Trička jsou naprosto univerzální, to je jejich hlavní přednost. Můžete si je vzít k saku i kraťasům, na schůzku s klientem i na pivo s kamarády. A ve speciálních funkčních tričkách zase můžete podávat špičkové sportovní výkony.

Trička jsou naprosto univerzální, to je jejich hlavní přednost

Módní pánská trička

Módní pánská trička hrají doslova všemi barvami. Letošní sezóně každopádně vládnou tlumenější odstíny oranžové, lososová a červená. Pánové, nebojte se těchto barev. Naopak jim vyjděte vstříc. Na pohled totiž působí vzdušně, letně a neotřele! A tak se také budete cítit. Bestsellerem na e-shopu 4fstore.cz je například lososové tričko s nápaditým vzorem 4F Match z kolekce Courtside. Velké oblibě se ale těší i šedý melír z kolekce Brandcode.

Zaměřeno na vzory a materiály

Z materiálů je samozřejmě pro horké letní dny vhodná bavlna s příměsí elastanu nebo viskózy. Vzory pak letí geometrické v kombinaci s graficky nápaditě zpracovanými nápisy a logy. Nečekejte ovšem žádné laciné výkřiky. Loga na současných tričkách působí nenásilně a přirozeně. Až nenápadně. Na jeho nositele zkrátka neupozorňují, ale jen dokreslují jeho osobnost. Proto se při výběru loga nechte vést vlastním instinktem. Vyberte si zkrátka takové, s nímž se nejvíce ztotožňujete.

Zaměřeno na funkční trička

Speciální kategorií jsou sportovní pánská trička na 4fstore.cz/muzi/obleceni/tricka, která spadají do kategorie triček funkčních. Jejich hlavním úkolem je odvádět pot. Materiál by tedy v první řadě měl dobře savý. Víte ale, že každý sport vyžaduje trošku jiný materiál? Jiné tričko je zkrátka vhodné pro silový trénink v posilovně, jiné pro běhání. V jiném tričku si zahrajete tenis, fotbal a v jiném se vydáte na cyklistickou túru.

Funkční trička

zdroj: 4fstore.cz

Parametry funkčního trička

Kvalitní funkční tričko v první řadě nesmí omezovat v pohybu. Sportovec se v něm při vykonávání sportovní aktivity musí cítit pohodlně. Na tomto stavu se podepisuje i správná savost trička, která má zásadní vliv na odvádění potu. Současné materiály (polyester, elastan) dokonce dokáží regulovat i tělesnou teplotu.

Zvyšte svůj sportovní výkon!

Technologie 4FDry, s níž se setkáte například u funkčních triček z již zmíněného e-shopu 4fstore, například jedinečným způsobem odvádí vlhkost na vnější vrstvy materiálu. Tím vás nejenže ušetří nepříjemných krůpějí potu ulpívajících na oděvu, ale také zvýší váš sportovní výkon. Buďme ale konkrétní.

Trička na běh

Sháníte-li například tričko vhodné pro kondiční běh, zaměřte svou pozornost na elastickou a prodyšnou pleteninu. Obzvláště praktické jsou modely vybavené speciální síťovinou v zadní části trička, podporující tzv. zónovou ventilaci, která je nezbytná především při běhu na delší vzdálenosti. Kvalitní běžecká trička disponují i reflexními detaily vhodnými především pro běžce na pozemních komunikacích.

Trička na tenis

Hrajete tenis? Při tomto sportu nesmíte být omezování v pohybu. Spolu s elastickou pleteninou se v tomto případě zaměřte i na tzv. reglánové rukávy, které vám dopřejí maximální svobodu pohybu. Kvalitní trička primárně určená pro hru tenisu disponují i plochými švy s elastickými nitěmi, které zase eliminují riziko vzniku podráždění během vykonávání náročných pohybů. Podobnými parametry se řiďte i při výběru na fotbal či na jízdu na kole. Myslíte-li se sportem vážně, rozhodně byste do funkčního sportovního trička měli investovat.