Akustický panel jako efektivní bojovník proti ozvěnám

Ozvěny – nesetkáváme se s nimi jen ve chvíli, kdy své jméno či cokoliv jiného zakřičíme do prázdné studny, na kterou narazíme na procházce. Tento zvuk nám dělá společnost i v naší domácnosti, a to zejména v okamžiku, kdy ještě nemáme zabydleno nebo kdy se chystáme vymalovat. Bohužel se často stává, že ani materiály, které mají přirozeně pohlcovat zvuk (jako jsou koberce, kusy nábytku nebo záclony či závěsy), nevykonávají dostatečně svou službu. S tím však pomůže akustický panel

panel

Nejen v domácnostech, ale také ve společenských sálech nebo kancelářích se může zvýšit doba dozvuku. Většinou je na vině větší množství tvrdých a hladkých povrchů. Zajistěte si jistý akustický komfort s akustickými panely, ať předejdete špatnému poslechu.

Zamezte odrážení zvuku

Jelikož ozvěna může značně znepříjemnit rozhovor v restauraci nebo přednášku ve velkém společenském sále, je důležité odrážení zvuku zamezit. S pomocí akustického panelu nedojde ke zmiňovanému odrazení, nebo dojde k takovému úbytku ozvěn, že výsledná doba dozvuku je minimální.

Je důležité vědět, že každý materiál pohlcuje zvuk jinak. V ideálním případě by vaše pozornost měla směřovat na takové, které absorbují zvuk a který ho tedy dále nešíří.

Prvním krokem akustického ošetření je měření

Vadí vám ozvěny, jež se šíří interiérem nebo kanceláří? Zmírnit zkreslení nebo ozvěnu, která se po každém vyřknutí slova doslova probouzí k životu, můžete akustickým ošetřením. Tím prvním krokem celého procesu je měření, kdy zjistíme, jaký materiál mají stěny a jaké jsou akustické parametry místnosti. Poté se pustíme do plánování, kdy zjistíme, jaký akustický panel by na základě zjištěných informací mohl pomoci. A tím posledním krokem je instalace tohoto bojovníka proti ozvěnám.

Akustický panel lze přizpůsobit vašim požadavkům

Řada lidí se tomuto akustickému ošetření vyhýbá, jelikož je toho názoru, že ničí vzhled místnosti nebo že jsou z důvodu akustických panelů místnosti přeplněny. Jenže pravdou je, že toto řešení ozvěn lze přizpůsobit jedinečným požadavkům každého jednotlivce. Akustické panely dnes lze hravě přizpůsobit vašemu stylu domova nebo místnosti.

Vyřešte problémy s neutichajícími ozvěnami

Nemusíte žít v domácnosti, která po vás opakuje každé slovo. S ozvěnou lze bojovat i jinak než tím způsobem, že si do domácnosti přinesete kupu nábytku. Vyřešte problém s ozvěnami s pomocí akustických panelů.