8 věcí inspirovaných rubikovou kostkou

Rubikovu kostku přivedl na svět maďarský vynálezce hlavolamů Ernö Rubik v roce 1974. Brzy se stala doslova celosvětovým fenoménem a inspirovala i řadu docela jiných produktů.

Tenisky Nike v designu Rubikovy kostky

Všechny barvy stejně jako na legendární kostce najdete i na kostkovaném povrchu bot Nike Blazer. 3 krát 3 stejnobarevné čtverce dokonale evokují světově proslavený hlavolam.

Lampa ve tvaru Rubikovy kostky

Světlo z Rubikovy kostky navrhl pro svou lampu designér Eric Pautz. Ve svém osvětlení předběhl dobu, protože jeho lampa umí svítit nejen klasicky bíle, ale také všemi ostatními pěti barevnými odstíny použitými na kostce.

Poznámkový blok jako Rubikova kostka

Poznámkový blok s odtrhávacími papírky najdete nejen na každém kancelářském stole, ale také ve velkém počtu domácností. A uznejte, že zaujme, když bude vypadat, že vám na stole leží Rubikova kostka.

Dřevěný nábytek ve vzoru Rubikovy kostky

Italský návrhář Umberto Dattola se při navrhování své nábytkové kolekce nechal inspirovat slavným hlavolamem z dílny pana Rubika a výsledkem je skvělý stůl v neotřelé podobě. Když zrovna nebudete používat vnitřní úložný prostor, tak si můžete stůl každý den otočit a barevně se vám jen tak neokouká.

Rubikova kostka jako slánka a pepřenka

Další ryze praktická věc pro každou domácnost. Nádobku na sůl a pepř přece mají na každém jídelním stole. A tak je tahle kostková varianta ideálním dárkem nejen pro fanoušky populárního hlavolamu.

USB flash disk z dílů Rubikovy kostky

I do světa elektronických a počítačových vychytávek pronikl fenomén Rubikova hlavolamu. Stačí využít dva dílky z kostky a neotřelý USB disk je na světě.

Rubikova kostka jako hodiny

Nejen přesný čas, ale také budík, datum a teplotu v místnosti vám ukážou hodiny ve tvaru Rubikovy kostky. Identická velikost navíc dokonale evokuje vzhled své originální předlohy.

Sendvič Rubikova kostka

Vzhledem Rubikovy kostky si můžete ozvláštnit i své kuchařské výtvory. Ideální možností k realizaci je například sendvič ve tvaru Rubikovky. Stačí použít barevně vhodné druhy salámů a sýrů.

Autor: Zvonimír Bláha

Foto: Oddee.com

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Fotky z Googlu, které jste možná neviděli

20 úžasných historických fotografií