6 tipů na vánoční dárky za 5 minut dvanáct!

Do Vánoc ještě chvilka času zbývá, ale kapacity přepravních společností se zmenšují každým dnem. Za chvíli pravděpodobně dojdou úplně. A ti, kteří nechali nákupy na poslední chvíli, se dostanou do problémů. Máme pro vás pár tipů, jak se vyhnout shonu a pořídit dárky klidně od štědrovečerní večeře.

dárky

Ideálním dárkem na poslední chvíli jsou dárkové poukazy všeho druhu. Voucher můžete pořídit v oblíbené restauraci, na vstupenky do divadla či adrenalinový zážitek. Letos však můžete koupit i volný čas.

1. Kurz

Kurzů se pořádá velká spousta. Zaměření můžete vybrat podle zálib obdarovaného. Miluje vaše partnerka čokoládu? Pošlete ji na cukrářský kurz do čokoládovny. Voucher na kurz vaření jistě oceníte i vy, až si budete pochutnávat na jejích výtvorech.

Umělecky zaměřené členy rodiny pošlete třeba na kurz keramiky nebo malování. Poslat je můžete třeba na kurz tance nebo improvizace. Parádnice si zase užijí kurz líčení. Poukaz na kurz tak udělá radost hned několikrát. Když ho dostanou a pak, až kurz začnou navštěvovat.

2. Zážitek

Po zážitcích prahnou všichni. Není důležité, jestli to bude adrenalinový zážitek, relaxace nebo degustační menu v restauraci. V každém případě díky nim získáte vzpomínky na celý život. Pokud tedy víte, že je příjemce odvážný, nic nezkazíte seskokem padákem, školou smyku nebo bungee jumpingem.

Pro klidné povahy vyberte spíše let balónem, gurmánskou večeři, pobyt v lázních či masáž.

3. Výlet za kulturou

Kulturní akce jsou letos sice trochu nejistý podnik, ale kdo ví. Vstupenkami na kina, divadla nebo na koncert oblíbené kapely určitě nic nezkazíte. Navíc tak podpoříte umělce, kteří to v této době opravdu ocení.

5. Dárkový poukaz

Voucher do oblíbeného obchodu s oblečením, knihkupectví, potravin nebo třeba do čistírny. Dárkový poukaz do čistírny je také vlastně takový dárek 2 v 1. Obdarovaný získá čisté a vyžehlené oblečení a ještě k tomu dostane volný čas. Dá se tedy říci, že letos můžete pod stromeček dát čas. Dobře, ne čas v pravém slova smyslu, ale volno ano. Místo praní, žehlení nebo chození do čistírny, si obdarovaný všechno zařídí na webu Cleany.cz on-line z pohodlí domova a zaplatí poukazem od vás. Volný čas pak můžete společně strávit lenošením, procházkou nebo výletem.

6. Kniha trochu jinak

Kniha je skvělý vánoční dárek a pod stromečkem by neměly knihy chybět. Na poslední chvíli vám ji nikdo nepřiveze. Jestli však mají vaši blízcí tablet nebo čtečku elektronických knih, je všechno zachráněno. Na internetu najdete řadu elektronických knih, při nákupu zadáte e-mailovou adresu, kam pak přijde speciální kód pro stažení knihy.

Být na Vánoce originální není vždycky jednoduché. Navíc se často stává, že člověk přemýšlí nad tím, aby se cenově vyrovnal s ostatními. Shání ještě nějaký dodatečný dárek k tomu hlavnímu. Poukázky a dárkové vouchery jsou pro tuto příležitost ideální.