5 tipů na stylové ubytování pro všechny milovníky vlaků!

Komunitní platforma Airbnb nově uzavřela partnerství s českou dopravní společností LEO Express. Noví hostitelé mohou v rámci partnerské nabídky získat 4 500 LEO korun, které mohou využít na nákup jízdenek.  Akce potrvá až do 31. srpna 2016. A aby se vám cestovalo příjemně, přinášíme vám pár tipů ubytování, které je splněným snem všech milovníků železnic, nádraží a červených čepic.

1. Romantika ve zrekonstruovaném vagoně, Izrael

 Unikátní zážitek nabízí odstavený železniční vůz v britském stylu, který najdete v severním Izraeli. Ve vagonu najdete útulnou kuchyňku, manželskou postel a s okolním světem se můžete spojit díky Wi-Fi připojení. Nevšední noc uprostřed vinného sadu vyjde na necelé 2 000 Kč.

2. Plně vybavený byt uvnitř železničního vozu, Velká Británie 

Veškerý komfort naleznete uvnitř železničního vozu v Cornwallu v nejjižnější části Velké Británie. Vagon je plně vybaven, pohodlné postele, kuchyň nebo elektřina jsou samozřejmostí. Ve voze je 5 lůžek, na kterých se vyspí až 8 lidí a noc v něm vás vyjde na 3 246 Kč.

3. Vlakové nádraží jako z říše snů, Portugalsko

Naprosto unikátní a nezapomenutelné dojmy ve vás zanechá pobyt na vlakovém nádraží v městečku Beirã v Portugalsku. Prostory v historické nádražní budově nabízí téměř pohádkovou podívanou. V domě najdete kuchyň, prostorný pokoj, koupelnu a hostitelé vám po probuzení nabídnou i tradiční místní pochoutky k snídani. Jedna noc stojí necelé 2 000 Kč.

4. Pohádkové bydlení v modrém vlaku, Austrálie

Podobně jako v Izraeli se i na jižní polokouli můžete ubytovat v železničním vagonu uprostřed vinohradu. Luxusní železniční vůz nabízí návštěvníkům kromě veškerého nábytku ve francouzském stylu například i velkou rohovou vanu. V areálu si můžete i zahrát tenis nebo se vykoupat v bazénu. Cena pro dvě osoby vyjde zhruba na 3 000 Kč. 

5. Starý panťák s luxusním zázemím, Belgie

Kontrast mezi historickou tradicí a nejmodernějším luxusem nabízí starý železniční „panťák“ v belgickém Landenu. Ve vagonu se ubytuje až šest osob, kterým jsou k dispozici dvě koupelny a dvě ložnice. Hostitel navíc návštěvníkům nabízí celou řadu netradičních atraktivit, ať už jde o badminton, kolo pro dvě osoby nebo motokáry. Cena je něco málo přes 5 000 Kč.

Tak co, už máte vybráno?

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Adrenalinové ubytování. Noc mezi žraloky. Proč ne?

Pohádkové hotely a ubytování ve světě