5 důvodů, proč se vám robotický vysavač doma rozhodně vyplatí!

Robotický vysavač. Potřebujete další elektroniku do baráku? My jsme hledali důvody, proč se vám těch pár tisícovek, co za něj vydáte, vyplatí investovat.

1. Úspora času a energie. Úklid zvládnou lépe než vy!

Není čistota jako čistota. Jak víte, že jste uklidili dokonale? Nevíte! Jen se domníváte podle toho, co vidíte. Robotické vysavače na to jdou mnohem vědečtěji. Mají speciální optické snímače prachu, které vidí více než vy. Když se vysavač dostane na silně znečištěné místo a zjistí, že se na něm nachází více prachu, drobečků nebo zvířecích chlupů, než lze vysát najednou, přepne se do režimu s vyšším výkonem a dané místo opakovaně vysaje, dokud nebude úplně čisté. Takže kromě úspory energie a času, jak je na první dobrou zřejmé, vám takový vysavač udělá lepší službu, než celá rodina dohromady.

2. Desinfikuje a neničí přitom přírodu

Další výhodou je, že nebudete potřebovat kupovat žádnou chemii na podlahu, a přesto bude vydesinfikovaná. Tedy pokud si pořídíte takový robotický vysavač, který tohle zvládne. Některé jsou dokonce vybavené nanočásticemi stříbra nebo takzvanou UV-C lampou. Díky tomu se z vaší podlahy bude dát i jíst, jak bude čistá. A jak to funguje? Během úklidu přístroj vydává záření, které zlikviduje až devadesát devět procent roztočů a bakterií. A to je skvělá zpráva pro všechny alergiky u vás v rodině.

3. Nespadnou odnikud, uklidí vám i na skříni nebo půdě

Dnešní robotické vysavače v mnohém pokročily. Mají šikovně umístěné senzory, které se opravdu vyhnou nejrůznějším překážkám. Nemusíte se bát, že vám pomocník spadne ze schodiště apod. Dokonce je můžete pustit i na skříň nebo jiné vyvýšené místo a udělají tady svou práci, aniž by spadli a rozbili se na maděru. Jak dlouho jste třeba neuklízeli vršek kuchyňské linky?

4. Sám  se nabije a sám se vysype

Ano, už je to tak. Jsou dokonale samostatní ti „prevíti“. Nemusíte mít strach ani z malého obsahu zásobníku. Výrobci tvrdí, že jsou bezední. Jak je to možné? Když doljde k situaci, kdy se naplní zásobník nečistotami, přeruší vysavač díky funkci automatického vyprazdňování prachu práci a sám se zajede vysypat do své nabíjecí stanice. V té je ruční vysavač, který kompletně a bezprašně vyprázdní zásobník na nečistoty. Jsou šikovní, co říkáte? Nemusíte se ani zvedat ze sedačky a klidně si vychutnávat svoji denní dávku piva.

5. Uklidí po vašem čtyřnohém kámošovi

Každý, kdo má doma psa (nebo kočku), určitě dobře ví, co je to problém zvaný zvířecí chlupy. Abyste se ho zbavili, často potřebujete speciální vysavače s funcí, která má tohle obstarat. A často to v praxi stejně nefunguje. Robotický vysavač dnešní doby si i s tímhle poradí. S pomocí speciálního kartáče pečlivě vykartáčují koberce i ostatní hladké povrchy.

Náš redakční tip: Roomba 681

Tenhle nejnovější model značky iRobot je určený pro dokonalé čištění podlah a koberců o rozloze až 100 m2. Oproti předchůdcům z řady 600 získala Roomba nový design, disponuje velkokapacitní Li-Ion baterií a virtuální zdí s funkcí Halo.

Můžete si tak sami vymezit prostor pro úklid a přizpůsobit si ho dle svých potřeb. Okolo vámi zvolených předmětů se vytvoří ochranné pole, které robot nikdy nenaruší. Nemusíte se tedy bát, že rozlije mazlíčkovu misku s vodou nebo rozbije oblíbenou vázu. Navigace iAdapt pomocí desítek senzorů navede robotického pomocníka přesně tam, kde má být, a ve spojení s 40 před-definovanými pohyby inteligentně reaguje na tvar a velikost místnosti.

zdroj: iRobot

Bezpečně také rozezná volný prostor pod kolečky, takže pokud narazí na schody, nespadne z nich, nýbrž se chytře otočí a pokračuje ve své práci. Vysavač je vybaven systémem Dirt Direct, což mu umožňuje prostřednictvím akustických senzorů detekovat nadměrně znečištěná místa, kterým se poté intenzivně věnuje. Nepřekonatelný třístupňový čisticí systém zajistí, že uklízení proběhne vždy perfektně a Roomba 681 pohltí každé smítko. Díky filtru z mikrovláken ve velkokapacitním sběrném koši na nečistoty AeroVac si můžete být jisti, že váš pomocník zachytí ty nejjemnější prachové částice. Abyste nebyli rušeni při večerní relaxaci, jednoduše si naprogramujte robota na konkrétní čas a den, ten se pak pustí do smýčení třeba v době, kdy jste v práci. Udělejte si život pohodlnější a věnujte se příjemnějším aktivitám než jen úklidu. Doporučená cena je 11 489 . Více na www.irobot.cz.

A jakou máte zkušenost s robotickými vysavači vy?

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Hlídání kalorií a pitného režimu, úklid nebo vaření. Budete se divit, co už za vás zvládnou roboti!