5 applikací, které v telefonu prostě chcete mít!

I letos se podíváme na výběr nejzajímavějších mobilních aplikací, které jsme se v uplynulých dvanácti měsících objevily ke stažení. Co by vám ve smartphonu prostě nemělo chybět v roce 2017?

Fotky jako umění

Pokud jste o aplikaci Prisma neslyšeli, měli byste to hned napravit. Jedná se totiž o zdaleka nejvýraznější foťák, který se letos objevil. Pořízené fotografie umí tenhle prográmek upravit do podoby, jak by je nakreslili slavní malíři. Chcete vidět svůj obývák od van Gogha? Nebo vás zajímá, jak by lesík za vaší chalupou nakreslil Monet? Nic není problém. Postupem času se tyhle fotky začaly pro spoustu lidí stávat kýčem, ovšem minimálně za vyzkoušení tenhle zajímavý umělecký experiment bezesporu stojí. Když nic jiného, třeba se trochu vzděláte v umění! Nebo to alespoň můžete předstírat před kamarády.

Cestování v pohodě

Aplikací na snadnější cestování je celá řada, před pár měsíci se svým pokusem přišel i Google a nedopadlo to vůbec špatně. Google Trips vám dokáží zorganizovat libovolný výlet od začátku do konce. Rezervace letenek, soupis míst k navštívení, seznamy nákupů či tipy od různých aplikací s hodnoceními (Yelp, TripAdvisor) dělají z téhle appky asi nejsmysluplnější způsob, jak mít vše potřebné na cestu pohromadě. A integrace s dalšími částmi Google ekosystému je samozřejmá, takže letenky v Gmailu nebudete muset zdlouhavě hledat! Hodně užitečná věcička…

Stříhejte bezbolestně

Nástroj pro střih videa Quikkořeny v iOS a po čase se dostal i na zařízení s Androidem. Zaujme především svou intuitivností a automatičností, tak typickou pro spoustu aplikací na iPhonech (a často tak nepochopitelnou pro řadu uživatelů Androidu). Pokud ale máte pár fotek či videí z dovolené a nemáte trpělivost či schopnosti trávit několik hodin pro získání pár minut zábavného videa, Quik vám dobře poslouží. Vyberete fotky, videa, hudbu, přechody, případně necháte Quik, aby detaily pořešil za vás, a tra-dá, máte hotové hezké video. Za ty peníze (aplikace je zdarma) výborný kauf!

Pivem k vítězství

Vzpomínáte na Foursquare? Před pár lety se jednalo o hodně populární appku, která ovšem rozdělením na dvě ztratila většinu ze svého kouzla a postupem času tak nějak přestala všechny zajímat. Jak ale letos ukázal Pokémon Go, lidé jsou po geolokačním hraní stále hladoví. A co teprv když jde o pivo! Untappd představuje jakýsi pivní deník, v němž můžete skenovat čárové kódy piv nebo si rovnou zapisovat, kolik kousků jakého moku jste hrdlem prolili. Díky téhle appce na své picí seance jen tak nezapomenete, což je (někdy) docela výhoda!

Nový král mailu

V posledních letech byl za nekorunovaného krále e-mailových aplikací považován CloudMagic, který se však letos odhodlal k hodně kontroverznímu rozhodnutí. Změnil jméno na Newton a také zásadně zasáhl do svého obchodního modelu. Z šikovné aplikace zdarma se stala předražená hračka, za kterou těžce vydřené chechtáky dávat nechcete. Proto všechny fandy mailové komunikace potěší, že se objevil nový a dost atraktivní hráč – Alto Mail. Tahle moderní e-mailová appka umí vše, nač si vzpomenete, a zároveň je úplně zdarma! Takže pokud hledáte nový háv pro svou soukromou i pracovní komunikaci, Alto dobře poslouží.

Které novinky se během letoška objevily v telefonech vám? Doplňte naše tipy do diskuze.

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

5 šílených vychytávek pro chytřejší hygienu

8 + 1 originální aplikace na seznámení. Zkuste je!