4 vstupenky do jiných realit. Po čem by vám mohlo být fajnově?

Vážná nemoc, špatnej den, špatnej život, špatný zprávy? Kde kdo si prostě hází jednu lajnu za druhou, aby na to zapomněl. To stojí čas, peníze, reputaci i kariéru. Ale co když se prostě chcete sjet jako Mazda – jen jednou? Po čem vám nejspíš bude tak akorát?

Situace v Česku připomíná tak trochu opiový doupě. Výroční zpráva o stavu ve věcech drog v ČR potvrdila, že o drogy, a to zvlášť během festivalů a v období prázdnin, je zvýšený zájem. (Jedná se převážně o open air akce a zvědavé lidi ve věku 18-34 let.)

Pokud to ještě nevíte, tak mladí Češi jsou mistři kombinací chlastu s drogami – a rizika hází za hlavu. Aspoň tak to vidí ankety, průzkumy a odborníci. Jenže, co když se před vás postaví něco tak emotivního a silného, že na to aspoň na chvíli chcete přestat myslet? Tohle jsou vstupenky do jiných realit!

1. Z neznámých důvodů chci zapomenout… Aneb Fentanyl

Tohle je jedno z nejsilnějších analgetik chemicky podobné heroinu, který si vesele funguje už od dvacátých let. Nejen, že tlumí bolest, ale když vám ho pustí do žíly, perfektně se vyspíte, bude vám lehce i těžce zároveň. Pocit je to asi takový, jako když stojíte na laně (bez jištění) mezi Petronas Twin Towers v Kuala Lumpur. Jeden krok, druhý, třetí, ách, dobrou!

Kde se dá sehnat? Ve špitále a na černým trhu. Podrobnou mapu vám jistě poskytne internetový vyhledávač. Jeho popularita stále roste, neboť ti, kdo jedou na vlně heroinu, si ho s ním často pletou. Jenže fentanyl má větší grády, proto je pro uživatele víc nebezpečný.

2. Ketamin. Pojďme dělat nic

Jedni na něj nedají dopustit jako na prvotřídní anestetikum, druzí o něm mluví pouze ve spojitosti s psychedelickými účinky, které jsou, řekněme si upřímně, famózní.

Nelze nezmínit věhlasného českého psychiatra emigrujícího do Ameriky Stanislava Grofa, který po jeho použití prožívá neskutečný vize a prožitky, za který by se nemusela stydět ani J. K. Rowlingová s Harrym Potterem. (Vše vědecky podloženo, profesor Standa není žádná smažka. Jeho práce stojí za přečtení.) A top vlastnost ketaminu? Ztráta kontaktu s tělem a realitou. Můžete se tak vcítit třeba do bouře v májským kalendáři.

Účinky se dostaví již za 5 až 30 minut po jeho užití (záleží na formě) a vydrží něco přes hodinu, ovšem klidně to může být i mnohem, mnohem déle. Není tedy divu, že je zneužíván jako rekreační droga, která je v Česku zakázaná. Akorát jeho nezřízené užívání vede k problémům s udržením moči. No jo, něco za něco.

Kde se dá sehnat? Opět na černém trhu, nebo v některých zemích latinské Ameriky, kde si ho koupíte normálně v lékárně – tak snadno, jako když si objednáte kapky do nosu.

3. Dolsin. Jedna kapka a je z tebe… Třeba obláček

„Sestři, dejte mi dolsin,“ zpívají kluci z Divokýho Billa. A vědí proč. Jedna včelka znamená výlet do říše bezstarostnosti. Super start. A pak už skoro nic. Nic není důležité, nic se nemusí řešit. Dolsin je jinak silný lék proti bolesti. Působí na nervovou soustavu, vyvolává euforii a tlumí dýchání, což vás fakt může zavést na místa dosud nepoznaná.

Kde se dá sehnat? Na zdravotních webech, kde ho nabízejí třeba zdravotní sestřičky. Stačí podat inzerát, ale je po něm docela sháňka. Asi tak jako po Tramalu, ten taky dos frčí.

4. Extáze aneb neboli jízda na vlnách podivna

Látka usnadňující vyjadřování emocí, empatii a komunikaci, vyvolává euforii, pocity štěstí a lásky, empatii. Má stimulační účinky. Ve zkratce řečeno, vadit vám nebude ani štěkající pes od sousedů, ani návštěva tchýně.

Kde se dá sehnat? Fesťáky, open air akce, černý trh, internetový prodej.

Jo, a ještě jedna věc. Nikoho nenabádáme k reálný akci (hele, to napsat musíme tak jako tak), ale máme radu. Pokud si dovopravdicky dáte něco fajnovýho, tak radši doma v soukromí. Rozhodně se špičkou nelezte třeba někam do krámu jako tenhle frajer, kterej šel ve velmi vyšperkovaný náladě kupovat lišty. Co dodat? Evidentně dobrej matroš…

A na čem si frčíte vy?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Pablo Escobar: Největší drogový boss všech dob

Na čem si léta ujíždí Amíci? Budete koukat!