4 tipy na koníčky, které vás přenesou zpátky do chlapeckých let

Co se takhle vrátit zpátky v čase a postavit si papírový model nebo si pohrát s vláčky? Přečtěte si 4 tipy na koníčky, kterým jste se možná věnovali jako malí a které stojí za to oprášit.

rybaření

1. Papírové modely

Možná vzpomínáte, jak jste jako malí skládali své první papírové modely z časopisu ABC. Jde o poměrně titěrnou, ale uklidňující práci. Díky modelům znovu naleznete kreativitu a jsou také skvělým způsobem, jak se umělecky vyjádřit.

2. Modely vláčků

Koníček vhodný pro dlouhé zimní večery. Ti, kteří se do modelů vláčků zamilovali už v dětství vědí, že se jen tak opustit nedají. Zahrajte si na strojvedoucího a pokud máte doma dostatek místa, postavte si klidně celou železniční kolej. Modelařina je navíc skvělým způsobem, jak vytvořit pouto se synem a vytvořit společný koníček.

3. Rybaření

Chodili jste s tátou k rybníku chytat čudly? Vydejte se znovu k vodě a nasajte klid přírody. Ještě, než ulovíte první rybu, vyřiďte si potřebné papíry. Určitě se neobjedete bez rybářského lístku, ale i dalších dokumentů. Ceny za povolení se liší i podle místa bydliště. Trochu jiné ceny platí v Praze a jiné v moravskoslezském kraji.

Mezi základním vybavením by neměl chybět prut, naviják, vlasec, háčky, olůvka, splávky, podběrák, vidličky a případně i další věci. Po první noci strávené u ryb určitě sami zjistíte, co ještě potřebujete. V současnosti je bezpochyby nejoblíbenější lov kaprů na boilies. Poptejte se také zkušenějších rybářů, ve specializovaných prodejnách nebo důkladně pátrejte na internetu. Připravte se ale na to, že rybaření není nejlevnější sport. Počáteční investice se bez mrknutí oka vyšplhá řádově k tisícům korun.

4. Sbírání čehokoliv

Poštovní známky, půllitry od piva, víčka, elektrické kytary, modely autíček, mince či nejrůznější figurky. Možná jste byli jako malí vášnivými sběrateli, tak proč v sobě tento zápal znovu nezažehnout? Například filatelie, sbírání známek, může být i výnosným hobby. Koníčky jsou také skvělým způsobem, jak se sblížit s dětmi a probudit v nich vlastní zájmy a kreativitu. V době pandemie si díky nim navíc zkrátíte dlouhé chvíle, a ještě se pobavíte.