4 technologické novinky, které vás pod stromečkem určitě potěší!

„Vánočním trhákem“ budou letos jednoznačně nadupaná moderní zařízení s operačním systémem Windows 10, která splňují ty nejvyšší nároky na design i výkon. Vybrali jsme pro vás to nejzajímavější, co trh nabízí.

Co dát chlapovi pod stromeček? Když pomineme klasiku v podobě parfému, ponožek, nějaké té košile nebo legrácky (protože my jsme zkrátka hravá zvířata), zaručeně nikdy nepohrdneme nějakou tou technickou hračkou. A co teprve, když dobře vypadá, je moderní a spoustu toho umí…Máme pro vás hned čtyři fajn typy.

1. Acer Switch 12 Alpha

Multifunkční dotykové zařízení Acer Switch 12 Alpha s Windows 10 kombinuje výdrž a mobilitu. Je opatřeno nastavitelným vyklápěcím stojanem, nabízí tak možnost plnohodnotné práce na tabletu i notebooku. Jedinečná je funkce digitálního pera, která umožňuje proměnit displej ve skicák nebo poznámkový blok. Díky přenosné konstrukci, nastavitelné obrazovce a plnohodnotné klávesnici je vhodným zařízením i na cestách. Cena od 18 990 Kč.

2. Acer Aspire S 13

S tloušťkou 14,58 mm je Aspire S 13 jedním z nejtenčích 13,3palcových notebooků ve své třídě a překvapí elegantním designem. Se 13hodinovou výdrží baterie vydrží celodenní používání bez jediného nabití. Pokud rádi sledujete na notebooku filmy, potom je Aspire S 13 volbou právě pro vás. Díky rozlišení Full HD a technologii IPS si můžete na LED displeji užít čistý obraz téměř z jakéhokoli úhlu, díky prostorovému zvuku Dolby audio a filtru BluelightShield hudbu jakéhokoli žánru. Cena od 18 990 Kč.

3. Asus ZenBook Flip UX360

Stylový a důmyslně propracovaný dotykový ZenBook Flip UX360 má tloušťku pouhých 13,9 mm a váží 1,3 kg. Je vyroben z odolného broušeného hliníku, díky tomu je lehký a přitom odolný. Vybaven je baterií s vysokou kapacitou, která vydrží až 12 hodin na jedno nabití. Plynulé otevírání a zavírání displeje v rozsahu 360° pevně drží displej v jakékoli poloze. Ideální společník pro všechny, kteří jsou často na cestách. V prodeji od 17 990 Kč.

4. Dell Inspiron 13z Touch

Nový notebook Dell Inspiron 13z Touch s Windows 10 kombinuje vysoký výkon špičkového notebooku a univerzálnost 13,3palcového tabletu s vestavěným stylusem, kterým je možné rychle zaznamenávat nápady a stejně tak kreslit přímo na obrazovku. Touto funkcí a čistým designem potěší všechny kreativce.

Všechny jedou s Windows 10. V čem jsou tak dobré?

Všechny výše zmíněné „hračky“ mají jedno velké společné. Windows 10. K čemu vám budou dobré? První důvodem je vyšší bezpečnost.  Bezpečnostní rizika nevyplývají jenom z opravitelných bezpečnostních chyb, ale i ze starší architektury, kterou nelze změnit a která nereaguje na nové bezpečnostní hrozby. Ohledně Windows 10 panuje několik obav. Jednou z nich je i to, že se uživatelé bojí vysokých hardwarových nároků Windows 10. Ale to vám hned vymluvíme. Minimální hardwarové nároky Windows se nezměnily už od Windows 7.

Mýty, na které rychle zapomeňte!

A co slavné zpomalování systému? Taky zapomeňte! Žádné z těchhle mašinek to nehrozí. Důvodem pomalosti většiny počítačů není totiž operační systém jako takový, ale různé podivné aplikace na něm nainstalované – zejména různé pochybné antivirové balíky předinstalované od výrobce a podobně. V neposlední řadě narážíme na obavy z ochrany soukromí. Řada uživatelů si totiž mylně myslí, že Windows 10 je špehují na každém kroku. To je jeden z velkých mýtů, které byly už dávno vyvráceny. Windows 10 obecně totiž nesbírají o uživateli více informací než předchozí verze. Pokud se vám i tohle zdá moc, můžete si všechno zakázat v nastavení. Více informací Windows 10 logicky sbírají jen ve chvíli, kdy využíváte Microsoft Account a cloudové služby jako OneDrive, Outlook.com a podobně. Nicméně tam je to logické, protože žádná podobná služba principiálně jinak fungovat nemůže. Takže je to na vás (nebo na obdarovaném), jestli dáte přednost vyšší míře soukromí, nebo vyššímu komfortu. Ještě nějaké dotazy?:)

Myslíme, že Ježíšek bude pochválen!

Autor: ED

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

3 zásadní důvody, proč je nejvyšší čas koupit si nový počítač!