12 věcí, které z tebe udělají lumbersexuála

Jsou drsní, nebo si na to aspoň hrajou. Kdo? Lumbersexuálové, kterých přibývá i v Čechách. Jak je poznat? Rozlišovacích znaků je 12.

Navonění a zženštilí chlápci, co v kavárně bez obalu rozebírají kosmetiku, porody, otcovství, bělení zubů i recepty? Stop. Těm je konec. Druh muže, který by se dal charakterizovat jako městský zálesák, se již hezkou chvíli vkrádá mezi masu, uhlazenou společnost ovlivněnou stupidními reklamami na šampon, který má zajistit oslnivý lesk vlasů. Prý přišel z amerických ulic a jeho pojmenování kdosi vypustil na základě pozorování současných trendů. Jak ho bezpečně poznáte?

1. Vousy

K zálesákovi patří a patřit budou. Trendy-netrendy, tady velím já! Vousy lumbersexuála jsou většinou upravené, ale občas se stane, že v nich uvízne větvička. Holt plnovous si se životem v přírodě moc nerozumí. Je libo kratší délka? Beze všeho, vždyť je to v podstatě jedno.

Tak pojď holka... Foto: Pinterest

Tak pojď holka… Foto: Pinterest

2. Flanelová košile

Je pohodlná, univerzální a určená pro aktivity všeho druhu. Patří k hlavním poznávacím znamením městského zálesáka, který ji považuje za svoji uniformu. V případě, že je špinavá jako prase, je nahrazena polo trikem a ve velkých vedrech i tílkem.

3. Upravené vlasy

To, že někdo tráví nějaký čas v lese, nebo to aspoň předstírá, neznamená, že nezná hřeben nebo gel na vlasy. Patky, ofiny, vlasy sčesané dozadu. To všechno obvykle lumbersexuála charakterizuje, i když si někteří z jeho řad nemyjí vlasy tak často, jak by měli.

A hurá na chlastačku! Foto: Pinterest

A hurá na chlastačku! Foto: Pinterest

4. Bágl nebo objemná taška

Vždyť nikdy nevíte, kam půjdete a co tam budete dělat.

5. Drobnosti uvnitř

Popraskané ruce? Zatržený nehet? Suché rty? Stát se může cokoli. Proto lumbouš v malé kapse obvykle kromě kapesního nože nosí první pomoc, za kterou se nestydí. Výživný krém na ruce, kleštičky na nehty, vazelína… Některé věci prostě k sobě patří jako Bonnie a Clyde.

6. Džíny

Co jiného by asi městský zálesák mohl mít na sobě? Dokážete si představit, že by nosil nažehlené puky? Ani náhodou. Džíny, které zastupují montérky, jsou ohrnuté podle potřeby a drsných podmínek velkoměsta. Mimochodem, většinou mají různé odstíny modré, ale od věci není ani černá.

7. Tetování a jizvy

Ten, kdo chce dávat najevo svoji mužnost, ten, kdo vzdává odpor proti zženštilému chování, vystavuje okolí svoji drsnou historii i názory. Jizvy, tetování? Chlapská věc, která musí být vidět.

Tělo je mapa pokladů. A jeden z nich leží na dně lahve. Foto: Pinterest

Tělo je mapa pokladů. A jeden z nich leží na dně lahve. Foto: Pinterest

8. Kvalitní bunda

Materiál, který zahřeje a odpuzuje vlhkost, patří k pilířům nezbytnosti zvané bunda. Uvnitř musí mít spoustu kapes a možná má taky límec okolo krku.

9. Důležitý výraz

Hele jako, i na ksichtě záleží. Lumbouš musí vypadat, že je schopen jakékoli fyzické, ale i intelektuální práce. Jeho výraz obličeje tak mluví za vše. Však se můžete mrknout i na tohle video….

10. On-line připojení

I když to není to nejdůležitější, v báglu se vždycky najde smartphone nebo notebook zabírající jen tolik místa, aby v případě potřeby zbyl prostor ještě pro sekyrku. Co se týče telefonů, vždy je důležité napojení na sociální sítě.