10 nejbohatších sportovců světa. Kdo si utírá zadek bankovkama?

Pohádkové platy, sponzorství, o kterém se leckomu ani nesní…. To je pozadí sportu. A kdo je nejlépe placeným sportovcem za sezonu 2015/2016? V současném žebříčku dominuje fotbal, tenis, basketbal a americký fotbal. Překvápko?

Světově proslulý časopis Forbes nedávno vydal svůj nejnovější seznam nejlépe placených sportovců světa za období 2015/2016. Kteří borci si mohou dovolit téměř všechno?

10. Matt Ryan

10. Matt Ryan

Sport: americký fotbal

Věk: 29 let

Celkový zisk: 43,8 milionů dolarů

Bydliště: Duluth, Georgia

Občanství: Spojené státy

Perlička: Pro nás méně známý sportovec loni podepsal smlouvu s Atlanta Falcaons, a to za 103 750 000 dolarů. Tahle suma je považována za nejvyšší, co se za 12 měsíců v rámci NFL vyplatila. Matty, kterému se přezdívá Matty Ice, propaguje Nike a doplňky stravy. Pochází ze čtyř dětí a jeho rodiče jsou katolíci irského původu. Mattova manželka Sarah je stejně velkou sportovní nadšedkyní jako Matt. Hraje basketballl a fotbal. Pár zatím nemá žádné děti.

9. Rafael Nadal

9. Rafael Nadal

Sport: tenis

Věk: 28 let

Celkový zisk: 44,5 milionů dolarů

Bydliště: Manacor, Španělsko

Občanství: Španělsko

Perlička: Jeho agresivní a dynamické schopnosti staví Rafaela na pozici devátého nejlépe placeného sportovce světa. Zaslouženě! Když hraje, je to koncert. Však se mu taky přezdívá antukový král. Dne 7. února 2011 převzal cenu Laureus, což je něco jako sportovní Oscar. Rafael momentálně prohlašuje, že bude žalovat každého, kdo ho obviní z užívání zakázaných látek. Prý už je z pomluv unavený.

8. Phil Mickelson

8. Phil Mickelson

Sport: golf

Věk: 44 let

Celkový zisk: 53,2 milionů dolarů

Bydliště: Rancho Santa Fe, Kalifornie

Občanství: Spojené státy

Perlička: Tomuhle maníkovi se za jeho kariéru podařilo více než 50 turnajových vítězství. Patří mezi nejstarší „zlatě“ vydělávající osoby. Říká se mu Lefty, protože i přesto že je pravák, odpaluje jako leváci. Golf začal hrát, když mu bylo pouhých 1,5 roku. V roce 2015 čenil obvinění, že mimo území Spojené státy nelegálně provozoval hazardní hry a pral špinavé peníze. Golfista se ke kauze veřejně nevyjádřil.

7. Roger Federer

7. Roger Federer

Sport: tenis

Věk: 33 let

Celkový zisk: 56,2 milionů dolarů

Bydliště: Bottmingen, Švýcarsko

Občanství: Švýcarsko

Perlička: Spolupracuje s Nike či Rolex a aktuálně mu spolupráci nabídla značka šampaňského Moet & Chandon, která s ním podepsala pětiletý kontrakt. Jako první vyhrál čtyřikrát sportovní cenu Laureus. A ona čtyřka je mu nějak osudná. Je čtyřnásobným otcem. Má dvojčata – dvakrát…. Manželka, rodným jménem Miroslava Vavrincová, je slovenského původu.

6. Tiger Woods

6. Tiger Woods

Sport: golf

Věk: 38 let

Celkový zisk: 61,2 milionů dolarů

Bydliště: Jupiter Island, Florida

Občanství: Spojené státy

Perlička: Prostě Tyger Woods. Ani operace zad mu kariéru nepřekazila. Pořád má neuvěřitelný švih. Randil s olympijskou lyžařkou Lindsey Vonn, která o něm řekla, že s ním prožila krásné chvíle, nicméně randit s ním hned po rozvodu nebyl její nejlepší nápad. Však se taky proslýchá, že ji slavný golfista podváděl s Amandou Dufner, což je exmanželka kolegy Jasona Dufnera.

5. Kobe Bryant

5. Kobe Bryant

Sport: basketbal

Věk: 36 let

Celkový zisk: 61,5 milionů dolarů

Bydliště: Newport Beach, Kalifornie

Občanství: Spojené státy

Perlička: Člen týmu LA Lakers má nejvyšší plat v NBA již několik let po sobě. Když umíš, tak umíš. Když neumíš, jen čumíš. Jinak Kobe vstoupil do NBA rovnou ze střední školy a již v mládí ho někteří srovnávali s legendárním Michaelem Jordanem. Bohužel, jeho výsledky v playoff se k těm Michaelovým nepřiblížily. V roce 2003 byl basketbalista soudně stíhán za znásilnění devatenáctileté slečny, která pracovala v hotelu, ve kterém byl Kobe ubytován. Proces skončil mimosoudním vyrovnáním a veřejnou omluvou. Pokud se chcete dozvědět, jak se tenhle velikán loučil se sportovní kariérou, informace najdete v tomto článku.

4. Lionel Messi

4. Lionel Messi

Sport: fotbal

Věk: 27

Celkový zisk: 64,7 milionů dolarů

Bydliště: Castelldefels, Španělsko

Občanství: Argentina

Perlička: Loni zahájil svoji jízdu s Adidas. Se svým otcem Byl vyšetřován za daňové úniky, z čehož se vyklubal doplatek 6 500 000 dolarů. Doteď se mnozí přou, jestli o „malé domů“ věděl, nebo jestli za krácení daní může výhradně jeho otec. Měří jen 1,69 metru. Jeho manželka a matka dvou dětí Antonella Roccuzzo mu ve společnosti bere veškerou pozornost. Je to kočka!

3. LeBron James

3. LeBron James

Sport: basketbal

Věk: 29 let

Celkový zisk: 72,3 milionů dolarů

Bydliště: Coconut Grove, Florida

Občanství: Spojené státy

Perlička: Byl čtyřikrát zvolen nejužitečnějším hráčem. Spolupracuje s firmami Nike, Cola-Cola i McDonald. Jeho dres šel v minulé sezóně na dračku. Nedávno prodal svůj dům v Miami za 13,4 milionů dolarů, čím na něm vydělal 4 mega. Borec! Akorát doma to teď nemá v lati. Média ho podezřívají z románku s mladou brunetkou Rachel Bushe, což je informace, která se nelíbí žádné manželce…

2. Cristiano Ronaldo

2. Cristiano Ronaldo

Sport: fotbal

Věk: 29 let

Celkový zisk: 80 milionů dolarů

Bydliště: Madrid, Španělsko

Občanství: Portugalsko

Perlička: Je považován za jednoho z nejtalentovanějších fotbalistů naší doby. Kde kdo se pozastavuje nad tím, že i po devadesáti minutách hry vypadá pořád dobře. Dost dobře mu sype vlastní módní značka. Média v rodném Portugalsku spekulují, že si „zařizuje“ dalšího potomka. V pořadí již druhého. Toho současného mu porodila mexická náhradní matka. Ronaldo podle všeho od minulého roku randí s dcerou svého agenta. Maria je mu prý velmi blízká.

1. Floyd Mayweather

1. Floyd Mayweather

Sport: box

Věk: 37 let

Celkový zisk: 105 milionů dolarů

Bydliště: Las Vegas, Nevada

Občanství: Spojené státy

Perlička: 47 zápasů, 47 výher. Těžko byste našli většího tvrďáka. Podle Forbesu je Mayweather prvním sportovcem (kromě Tigera Woodse), který za jeden rok vydělal 100 milionů dolarů. Nezáviďte… Mimochodem, boxer před dvěma roky prošel kolečkem výslechů. Jeho přítel raper mu volal přes FaceTime, najednou si odskočil, vypálil pár ran do své manželky, a pak se vrátil k telefonu s tím, že se chce zabít. To nechceš!

Tak co, bledá závist?

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Cyklistika je nejoblíbenější sport v ČR! Porazila i fotbal!

Nejbrutálnější sportovní rvačky – kdy si profíci uřízli ostudu