10 důvodů, proč se všemu už jen smát. Po přečtení pochopíte!

Nejuniverzálnější a nejúčinnější rada na všechny ty jarní bolesti, pracovní útrapy, šikanu od manželky a špatné zprávy v televizi? Prostě se všemu smějte. Věřte, že nic lepšího v současném světě plném výkalů neexistuje, a to z deseti velmi dobrých důvodů.

Víme, cítíte se mizerně, nikdo vás nemá rád, kapsy máte prázdný a s tou erekcí to taky není tak růžové, jak se tváříte. Chcete skočit z mostu? Tak ještě zadržte, máme pro vás něco lepšího. Po přečtení těchto deseti věcných a naprosto pravdivých argumentů pochopíte, proč je super všemu se jen smát. Smích totiž…

1. Je nakažlivý

Víte, že humor je nakažlivý víc než kýchání? Prostě se tlemte vždy a všude, zvýšíte tím štěstí (uvolníte endorfiny) a posílíte intimitu.

2. Nakopává k akci

S příchodem jara se hodně lidí cítí být naprosto bez energie. Taky trpíte malátností, vyčerpaností a totální vykydlostí? Zase platí, smějte se. Smích podle odborníků zvyšuje energii, což se zvlášť v tomhle období nadmíru hodí. Alespoň s vámi bude řeč.

3. Funguje jako bodyguard

Jsou všichni v práci nachcípaní? Evidentně se za minulé dny moc nenasmáli. Kdyby to dělali, vyhnuli by se moribundu velkým obloukem. Smích totiž dokonce posiluje imunitní systém. (Zvyšuje počet imunitních buněk a protilátek schopných bojovat s infekcí.)

4. Je to převlečené analgetikum

Taky se vám na jaře víc ozývají nemocné klouby? Nic nového pod sluncem. Tak to prostě je. Netrpíte na klouby, ale bolí vás hlava, nebo se potýkáte s něčím naprosto jiným, co vám ničí život? Roztáhněte koutky do stran a pořádně se zachechtejte, což je lepší než prášek na bolest. Humor ji totiž tlumí! Takže prostě a jednoduše, pokud vám něco je, sedněte si do křesla a pusťte si nějakou starou dobrou komedii.

5. Léčí a nic to nestojí

Daňové přiznání, výdaje dětí, hypotéky, milenka? Je úplně jasný, že po vás pořád někdo něco chce! Pokud vám nezbývá ani na to pivo, natož na ostatní věci, opět vsaďte na smích. Je to silný lék na hodně věcí – a navíc zadarmo! Psychologové upozorňují, že nic nepracuje tak rychle jako řádný tlemenec, který spolehlivě harmonizuje mysl a uvádí organismus do rovnováhy. 

6. Nahrazuje maséra

Nedostanete se do sauny ani na masáž? Nevadí. Víte, že smích uvolňuje celé tělo? Fakt dobrý, srdečný smích zmírňuje fyzické napětí, takže vaše svaly zůstávají uvolněné po dobu 45 minut po pořádném chechtání. Zkuste se vytlemit třeba v pauze na oběd.

7. Spouští pozitivní procesy

Je vám blbě z těch všech politických keců, negativních zpráv o válkách, nemocech, vraždách? Nejlíp uděláte, když vypnete telku a přečtete si něco hodně vtipného. Fyziologicky se vaše tělo změní. Protáhnou se svaly obličeje i těla, tep se zrychlí, krevní tlak stoupne, začnete dýchat rychleji a pošlete víc kyslíku do svých tkání. Hned se budete cítit líp!

8. Ochraňuje to nejcennější

Ne penis, ale srdce. Smích zlepšuje funkci cév a zvyšuje průtok krve, což může pomoci v boji proti infarktu a dalším kardiovaskulárním problémům, kterými se to v poslední době nějak moc hemží. Navíc studie z celého světa jednoznačně prokazují, že veselá atmosféra urychluje vyléčení pacientů v nemocnicích a zkracuje dobu pobytu na lůžku.

9. Zvyšuje tepovou frekvenci

Makáte na sobě, protože za pár měsíců chcete k něčemu vypadat? V pořádku. Pak se vám bude hodit informace, že účinky smíchu a cvičení jsou velmi podobné. Aspoň tak to tvrdí slavný vědecký průkopník a badatel všeho, co smíchu týká, William Fry, který prohlašuje, že jedna minuta vydatného smíchu je srovnatelná s deseti minutami makačky na veslovacím stroji. (Navíc Maciej Buchowski z americké univerzity Vanderbilt uvádí, že za 10 až 15 minut smíchu se spálí 50 kalorií.)

10. Snižuje hladinu cukru v krvi

Výsledky jedné studie s devatenácti respondenty potvrdily, že ti, kdo se po jídle zasmějí, mají nižší hladinu cukru v krvi. To se vždycky hodí…

Smáli byste se, ale nemáte čemu? Zkuste tohle video…

A čemu se smějete vy?

 Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Fotky u kterých puknete smíchy

Kdo prdí, zdraví si tvrdí