10 důvodů, proč nejít do posilovny. Kape vám snad na karbec?

Fitko, Rambodílna, posilka, mučírna, tunírna… Říkejte si tomu, jak chcete, ale stejně je to místo připomínající bažinu. Jednou šlápnete vedle a jste v hajzlu! Jak to?

Podle statistik Evropské asociace sportovních klubů (EHFA) je Česká republika lídrem Evopy v počtu fitness členů na osobu z celkového počtu obyvatelstva. Pěkný. Tak proto je posiloven jako máku. Jenže smůla. Těchto 10 naprosto seriózních a nevyvratitelných důvodů vás přesvědčí o tom, že nemáte lézt ani do jedné z nich. Takže proč nejít do posilovny?

1. Finančně vykrvácíte

Pokud máte sakra štěstí, chytnete vlezlý do fitka (v akci) na některém ze slevových portálů. V případě kliky to dělá asi tři stovky měsíčně, ovšem tenhle omezený počet není pro všechny. Deset vstupů normálně vyjde (podle lokality a nenasytnosti provozovatele) asi na osm set. Když si vezmeme, že pivo z tanku stojí asi tak 38 korun, váš rozpočet se sníží o 21 kousků. Není to škoda?

2. Vytočí vás někdo namachrovanej

Začátečníci nejsou letití kulťáci. Při pohledu na vyrýsované svaly týpka vedle sice můžete cítit motivační nakopnutí, ale většinou se dostaví pravý opak: deprese jako kráva. Ovšem jestli se chcete sebetrýznit, klidně si do tý posilky zajděte, ať víte, jak si připadali odsouzení ve středověku.

3. Čas můžete trávit jinde – a líp

Posilovna. Když se to vezme kolem a kolem, je vlastně naprosto zbytečná! V hospodě je líp. Ostatně, nová studie japonského institutu prokázala, že High-Intensity Interval Training neboli HIIT v trvání od dvaceti do třiceti minut rozvíjí kardiovaskulární systém, buduje svaly a likviduje tuky. Kdekoli. Klidně i doma v obýváku, když na to máte prostor. A tam ještě můžete prudit sousedy pod váma, když si pořádně dupnete. Ve fitku z tý vaší aktivity Novákovi nemají nic. Věčná škoda!

4. Otrávíte se

Při outdoor boot campu jste na čerstvým vzduchu. Kdo má čuchat všechny ty smrady zpocených bratrů, navíc násobené počtem novodobých sokolíků? Díky, ale ne.

5.  Půjde vám o kejhák

Podle Magazín Forbes a Consumer Product Safety Commission’s National Electronic Injury Surveillance Systemu (NEISS), který sestavil žebříček deseti nejrizikovějších sportů, se ve fitku ročně zraní asi 269 249 lidí. No do prčic, stojí to za to? Přece zdraví je po autě a milence to nejdražší.

6. Nebudete vědět, co se děje doma

Když vytáhnete paty z domu, myši budou mít pré. Co bude vyvádět ta vaše? Utrácet prachy, chlastat s kámoškou nebo flirtovat přes Facebook a dohadovat si kafíčka. V každém případě všechno to něco stojí. Ale když na to máte…

7. Hekání vám poleze na bednu

Místo cvičení se dá dělat mrtě jiných věcí. Třeba taková soulož je dobrá. A právě tu vám může připomínat to otravný hekání. Jako jo. Ve fitku se prostě heká, i když nikdo nezasouvá. Divnej podnik…

8. Neumíte to

Už vám někdy někdo ukázal, jak všechny ty stroje a pomůcky používat? Jestli ne, tak do fitka ani nelezte. Budete za ještě většího exota, než jste teď. Jo a ta vytuněná čičinka, se kterou jste původně chtěli navázat víc než slovní kontakt, se smíchy prohne v kolenou. Už si ani neškrnete. Nikdy a v ničem, i kdyby jste chtěli požádat jen o vodu z kaluže.

9. Tváříte se jako na hajzlu

Něco uzvednout a něco si dokázat, není zase takový umění, ale ruku na srdce… Záleží i na výrazu. V případě, že při zvedání/pokusech/snažení/předstírání cvičení vypadáte, jako když tlačíte a voláte na pevnou linku, je to začátek konce. To už rovnou můžete nasadit pracovní výraz a našpulit kačeří rty jako Agáta Hanychová, toho času Prachařová. Ta taky předstírá činnost, ale přitom má jen ruku v bok.

10. Přijdete o iluze

Je to pořád stejný. V lednu fitka praskají ve švech, jenže nutno dodat, že prvotní nadšení vystřídá spíš pocit zoufalství nad nepřicházejícími výsledky, které se (svině) dostaví až po měsících i letech nepřetržité dřiny. Dva měsíce zvedání činek vás pivního pupku stejně nezbaví. Jako jediný motiv proto, aby se do rambodílny chodilo, je snad jen útěk z domova, který se sem tam hodí –  zvlášť když má mladá krámy. Pokud víte o dalších pozitivních důvodech a dopadech, sem s nimi!

A proč do fitka chodíte vy?

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

TOP 13 smrtících hlášek z fitka

Slovník pojmů pro pořádnýho kulťáka. Uč se!