10 aut, která do zimního období nedoporučujeme! Budete překvapeni!

Zima dává autům pořádně zabrat. Kdo ještě nezažil, že v zimě auto nenastartoval, ať hodí kamenem! Podívejte se, která auta v zimě selžou a proč.

1. Mercedes-Benz SL

Sportovní auto? S motorem vpředu a pohonem zadních kol? Tohle zkrátka v zimě nebude a nemůže fungovat. Důkaz je na tomto krátkém videu. Přestože to vypadá, že na silnici je jen slabý poprašek sněhu, pro tento Mercedes je to konečná.

2. Peugeot 406

Francouzská auta nikdy nikdo nenavrhoval na to, aby jezdila po sněhu nebo ledu! No dobře, tak možná trochu jo. Ale jsou i lepší auta na zasněžené silnice. Ukázkou je tato nehoda Peugeotu 406. Jak říká spolujezdec – „a do svodidel“.

3. Mazda 323

Vyjet si s malou sportovní Mazdou v zimě? To není dobrý nápad. Obzvláště ne, pokud hrozí, že zapadnete do sněhu. Jasně, může přijet vyprošťovací auto, které vám pomůže, jenže téhle Mazdě to moc nepomohlo. Přesvědčte se!

https://www.youtube.com/watch?v=Q1qJ5IT72Aw

4. Jeep Wrangler 4×4

Čtyřkolka v zimě? Co se může stát? Co může být lepšího? Jeep Wrangler je ale krásnou ukázkou toho, že ne každá čtyřkolka se hodí do zimního počasí Wrangler jen těžko hledá přemožitele v terénu, jenže v zimě s ním musíte hodně opatrně.

5. UAZ Patriot

Na ruskou zimu ruské auto? To zní jako dobrý nápad! Obzvláště, pokud tím ruským autem je UAZ. Auto, které na silnici není zvyklé jezdit. Je stavěné do toho nejhoršího marastu. Jenže jak je vidět, trocha sněhu a je i UAZ v koncích.

https://www.youtube.com/watch?v=niPpxA95eQ4

6. BMW X6

BMW se nám snaží tvrdit, že xDrive je nejlepší pohon všech kol, jaký si můžete pořídit. Ale je to tak? Co myslíte, poradí si obří BMW X6 s pár centimetry sněhu?

7. Audi R8

Tak jo, BMW X6 se nakonec na silnici dostalo. No, také je to SUV. Ale co takový supersport od Audi? Má 10 válců, pohon všech kol, ale auto je určené hlavně na závodní okruhy. Jak to dopadne na zasněženém parkovišti?

8. Porsche Cayenne

Další SUV, které má limity mnohem níže, než si jeho řidič myslí. Nebo je to naopak? Nebo je to neschopností řidiče? Tak jako tak tohle Porsche s vrstvou sněhu prohrálo na celé čáře.

https://www.youtube.com/watch?v=zzhaJkqvLRQ

9. Suzuki Santana

Ani Suzuki není tou správnou značkou do něhu. Přestože tento malý obratný off-road dokáže přejet skálu, řeku i poušť, pár centimetrů sněhu jej dostane na střechu. Pravda, byla to spíše chyba řidiče, ale i tak to není ideální auto na zimu.

https://www.youtube.com/watch?v=rauZzHRVoSc

10. Honda CR-V

Chcete si koupit SUV, abyste se v zimě dostali ke své chatě? Ruce pryč od tohoto auta! S ním se nikam nedostanete.

Autor: Analytik

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Tyhle auta si v bazaru nekupujte!

Příprava auta na jaro