Ranní cvičení a cyklistika dobije baterky na celý den

Kdo ráno cvičí, ten neprohloupí, ranním cvičením pozitivně nastartujete nejen nový den, ale především svůj metabolismus. Tělo díky pohybu může během celého dne efektivněji spalovat kalorie a energie ze sportování vydrží i při vysokém pracovním nasazení, a to až do pozdního odpoledne, což výrazně prospívá redukci tělesné hmotnosti.

sport

Ptáte se, proč se vyplatí den začít rozcvičkou? Ráno pracuje lidské tělo na plné obrátky, což je důvod, proč je dobré právě v této době cvičit. Časné ranní vstávání a aktivní pohyb zajistí, že se člověk může během dne cítit uvolněný a být plný energie. Ranní sportování podpoří vyplavení endorfinů, což zajistí pozitivní pocity a dobrou náladu, která vydrží celý den. Pokud si člověk správně stanoví své priority, tak krátké ranní cvičení zvládne bez problémů a může z něho čerpat celý den. Je přece všeobecně známo, že pravidelné sportování ovlivňuje nejen fyzickou a psychickou kondici a celkově upevňuje zdraví, ale také mnohé charakterové vlastnosti.

Ve zdravém těle zdravý duch

Sportování pomáhá zvyšovat nejen kondici, ale také pevnou vůli a sebedůvěru. Proto ranní sportování patří k návykům, které skvěle zvelebují tělesné i duševní zdraví. A odpoledne je dobré kondici podpořit i jiným sportováním – chůzí, během nebo cyklistikou v přírodě. Kolo zpevňuje svaly a klouby, posiluje srdce a cévy, dýchací a trávicí systém. Ale také vyvětrá hlavu a zlepší náladu, jen je třeba zvolit vhodné cyklo oblečení a správný typ kola. Cyklista pro svou bezpečnost během jízdy potřebuje i řadu ochranných prvků – chrániče, rukavice, brýle a přilbu.

Obzvláště přilby a cyklistické brýle je třeba vybírat precizně a zodpovědně, protože jde o velmi důležité bezpečností prvky. Přilba by měla mít co nejnižší hmotnost, ideálně se štítem a s větracími otvory pro správný odvod vlhkosti a potu. U cyklistických brýlí je podstatná velikost, těsnění a odvětrávání – kvalitní ventilace účinně zabrání kondenzaci par.

Pro zajištění bezpečnosti se hodí také držák na mobil na kolo, do kterého pevně upnete svůj telefon a nejenže nemusíte pro každé podívání se do mapy zastavovat, ale také si můžete snadno zavolat pomoc, pokud to je třeba.

Užijte si skvělé cyklistické výlety

K tomu, aby cyklista mohl sportovat s chutí a radostí, potřebuje optimální podmínky a kvalitní vybavení. Zda vybíráte dětská kola nebo kola pro dospělé, při každém výběru se raději poraďte s odborníky, kteří vám i na prodejnách rádi poradí. Ti správní odborníci vám podle vaší výšky, hmotnosti a sportovních zkušeností nejlépe vysvětlí, jaké kolo je pro vás nebo pro vaše dítě nejvhodnější. Co se doplňků týče, hlavně při delších výletech cyklistovi nemůže chybět ani základní cyklistické nářadí, pumpa, lepící souprava na kolo a balíček první pomoci. Před každou jízdou je velmi důležité zkontrolovat stav kola – výšku sedla a řídítek, také pneumatiky, brzdy, zvonek a v neposlední řadě řetěz. Cyklistické vaky je dobré volit dostatečně pevné, co s nejnižší hmotností. Vhodné jsou zejména modely s nastavitelnými ramenními popruhy as více praktickými kapsami.