Eda (26): Svou tajnou lásku jsem sbalil na diskotéce. Až ráno mi došlo, že je to někdo jiný

Když jsem byl na střední škole, hned vedle do třídy chodila překrásná holka, do které jsem se okamžitě zamiloval. Byla to platonická láska, protože ona si mě nikdy nevšimla. Možná jsem se ale nikdy neodvážil dát jí pořádně najevo, že se mi líbí. Asi jsem si nevěřil.

na diskotéce

I když jsem ze školy odešel, pořád jsem na ni musel myslet. Až téměř po deseti letech se mi podařilo s ní dát do řeči. Nakonec jsem ji i sbalil na diskotéce, tedy aspoň jsem si to na chvíli myslel.

Tu musím mít!

Jmenovala se Karolína – a jen co jsem ji uviděl, roztřepala se mi kolena. Nemohl jsem ji dostat z hlavy, v té době jsem byl ve druháku a měl jsem opravdu málo zkušeností s holkama. Takže jsem se ji nikdy neodvážil přímo oslovit. Později jsem si to vyčítal. Když jsem si s nějakou holkou začal, vždycky jsem v koutku duše myslel na ni, prostě mi učarovala.

Krásně se smála, byla hodně přirozená a úplně jiná než holky okolo mě. Nějak jsem si vzal do hlavy, že ji prostě musím mít a snažil jsem se o to opravdu usilovně. Hledal jsem ji na sociálních sítích, ptal jsem se známých, ale až o hodně let později se mi podařilo s ní promluvit.

Podívej, kdo je támhle

Byli jsme s bývalými spolužáky na chatě, kde se konal sraz ze střední školy. Když jsem tam přijel, nečekal jsem, že kromě naší třídy se tam objeví i dvě další třídy z našeho ročníku. K mému překvapení dorazila i Karolína. Nejprve jsem si jí nevšiml, až mě na ni upozornil kamarád.

Řekl mi, ať se kouknu, kdo sedí tam vzadu a mně se rozsvítily oči. Byla to ona. Byla snad ještě krásnější než předtím, a mně se radostí chtělo plakat. Nejprve jsem byl nervózní, pak jsem ale sebral odvahu a šel za ní. Povídali jsme si, smáli jsme se, ale já ji opět nikam nepozval. Prostě srab.

Pozvala mě ona

Večer uplynul rychle a ráno jsme měli odjet domů. V tom za mnou Karolína přišla a sama mě oslovila. Pozvala mě na maškarní večírek, který pořádala na oslavu svých narozenin o tři týdny později. Její otec vlastnil diskotéku a party to měla být velká, právě na té diskotéce. Došlo mi, že asi zve spoustu lidí, protože na diskotéce se přece vždycky pořádají jen velké oslavy. Ale pozvání jsem samozřejmě rád přijal.

Musel jsem si opatřit masku, nechtěl jsem udělat ostudu. Zjistil jsem, že kromě mě pozvala Karolína ještě několik dalších lidí ze školy, a že bude narozeniny slavit i její o rok starší sestra. Ani jsem nevěděl, že nějakou má. Těšil jsem se, ale byl i nervózní.

Která princezna je ta pravá?

Večírek to byl opravdu ve velkém stylu. Všechno bylo krásně nazdobeno, hrála hudba, všude bylo plno lidí a samozřejmě i alkohol tekl proudem. Jak jsem byl nervózní, musel jsem se posilnit několika panáky hned zpočátku. Byla to diskotéka, a tak všude byla docela tma a svítily jen disco koule, po několika panácích jsem se špatně orientoval. Pak došlo na přání k narozeninám, a já jsem v tu chvíli myslel, že vidím dvojmo. Karolína i její sestra měly skoro stejné šaty a na obličeji škrabošky, vypadaly jako dvojčata.

Večer plynul, já se dobře bavil a na Karolínu jsem udělal dojem. Bavili jsme se, tančili, konečně došlo i na polibek. Pak jsem se jí zeptal, zda nechce doprovod domů. Souhlasila, jenže jsme nedorazili k ní, ale ke mně. Byl jsem štěstím bez sebe, konečně jsem se mohl pomilovat se svou tajnou láskou. Byla to nejkrásnější noc v životě. A pak přišlo ráno.

Když jsem se vzbudil, ležela vedle mě a byla překrásná. Vstal jsem, šel připravit snídani a přinesl ji až do postele. S šílenou bolestí hlavy jsem se na ni usmál, pohladil ji po tváři a popřál Karolínce dobré ráno. Pak nastal šok, odvětila, že ona není Karolína, ale Kristýna! Já jsem sbalil její sestru a v opilosti si myslel, že je to Karolína.

Tak tohle byl opravdu trapas. Ona se samozřejmě naštvala a mně se zhroutil svět. Je mi jasné, že tohle si určitě nenechá pro sebe. Popletl jsem princezny, a navždy si zablokoval cestu ke své vysněné lásce.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Zalíbila se vám, ale nevíte, jak na ni? 10 triků, jak ji svádět a úspěšně sbalit

Opustila vás partnerka? Jak se s rozchodem co nejrychleji vyrovnat a co z něho lze vytěžit? Co všechno dokáže nešťastná láska?