Vodní dýmka bez špetky orientu? Design Porsche ohromuje!

Pohádka tisíce a jedné noci? Zapomeňte! Kouřit se dá i bez zbytečných orientálních prvků. Jak vypadá ostrý protiklad tradice? Nad vodný dýmkou od Porsche si ucvrkávají i holky!

Každý jezdí do Egypta nebo Turecka a tahá si odtamtud vodní dýmky. Když je někdo líný, nebo na cestování nemá prachy, skočí si na tržnici k Vietnamcovi a nějaký ten kousek obstará tam. Před pár lety to možná bylo terno, ale dneska? Vodnice má vypadat úplně jinak. Orient je už dávno pro socky.

Ferda, Ferda jede!

Současnosti vévodí sklo, ušlechtilá ocel a hliník spojený s hravostí. Podle vzoru vratislavického rodáka Ferdinanda Porsche. Jeho společnost, která má velmi silné kořeny na trhu Blízkého a Středního východu (jenom sedm prodejen je v Dubaji), povýšila vodnici na luxusní a hlavně funkční šperk. Rozšířila už tak celkem slušnou stáj.

Porsche design Shisha patří do sbírky, která již obsahuje doutníkové ořezávače, zapalovače, ale hodinky, kuchyně, zavazadla, sady nožů nebo sluneční brýle.

Chladný vzhled, co rozpaluje

Pravda, není úplnou novinkou, ale nutno říct, že veřejnost si na ni musela tak nějak zvyknout a pochopit ji. To pochopíte, až se na některé její křivky podíváte blíž…

https://youtu.be/-33wHRMhGbA

Germánská interpretace kuřáckých potřeb některé trochu šokovala, byť je opravdu vytříbená a elegantní. Doopravdy sluší každému modernímu interiéru. A to je v porovnání s některými kýči s tržnice docela pokrok. A z čeho je?

Na prachy nekoukej, frájo

Ocel, mléčné sklo, hliník. Hadice je vyrobená z odolného materiálu TecFlex, který automobilka již léta používá. Šíša je konstruována tak, že uhlí umístěné vevnitř není vidět. Přijde vám to jako sen? Tak ještě zadržte. Negativa existují.

Někteří téhle vychytávce vytýkají velkou hmotnost a nutnost pravidelné a kvalitní údržby. Ta je snad samozřejmostí. Přece si nekoupíte šíšu za 16 000 dolarů, což je v přepočtu 400 000 korun, abyste ji pak ponechali zubu času. (Jen tak mezi řečí, vodnice od Porsche se dostala na seznam deseti nejdražších vodních dýmek světa.) Snad vás to nepřekvapuje. Nebo ano?

Doplněk každého bytu?

Dovolit si ji může málokdo, ale to neznamená, že se nelíbí. Pro svůj nadčasový design si ji oblíbily i ženy, ostatně jako to kouření.

Proč nákup zvážit?

Světová zdravotnická organizace (WHO) varuje, že používání vodních dýmek je čím dá častější právě u žen. Prý se dokonce množí případy kouření těhotných žen, což plyne z nevědomosti. Mnoho lidí si totiž nemyslí, že bafání z vodnice se počítá mezi kouření. Odpůrci tohoto trávení volného času tak kontrují, že právě Porsche je velkým zklamáním.

Černé ovce, co kasírují

Prý si nikdy nemysleli, že tak solidní firma, která se drží bezpečnostních standardů automobilů a prohlašuje, že se stará o zdraví svých zákazníků, bude vyrábět něco, co to zdraví poškozuje. Možná by měl někdo udělat průzkum, kolik lidí zemře „na šíšu“ a kolik v autě této legendární automobilky.

Je ale fakt, že Světová zdravotnická organizace přišla s dalším varováním. Kouř z vodní dýmky obsahuje stejné chemikálie srovnatelné s úrovní nikotinu. A jelikož vodnice se kouří mnohem déle než klasická cigára, jedno sezení vydá za 40 až 400 cigaret! No pecka.

Možná bude lepší investovat do jiné moderní technologie. Co třeba inteligentní brýle od holandské firmy Alpha Micron, nebo náramek Kingii, který vám může zachránit život? O obou si přečtěte jedině u nás!

Tak co, jak se vám líbí?

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kouření cigaret nebo zastřelení? To je jedno!

Jaká je vaše obhajoba kouření?