Tajné agentky: děvky ve službách státu nebo neohrožené hrdinky?

Tajné agentky jsou pro tajné služby k nezaplacení, ovšem pokud jsou ochotny používat ke službě vlasti své tělo. Špionáž „přes postel“ je velmi účinná a obrana proti ní většinou neexistuje. Opravdu schopná a pohledná agentka dokáže vymámit z muže i ta největší tajemství.

Jako dobrý příklad, jak funguje sexuální špionáž může posloužit případ Anny Chapmanové, mimořádně atraktivní rusovlásky, kterou na tajnou misi vyslali z Kremlu. Její otec byl vysoce postaveným důstojníkem KGB, takže špionáž měla tak nějak v genech. Aby se mohla ve státech věnovat špionáži, musela získat cizí občanství. To šlo nejlépe přes sňatek, takže se jí podařilo ulovit britského mladíka Alexe Chapmana. Získala britské občanství a mohla cestovat po světě bez víz a dalších problémů.  Chapman se později médiím svěřil, že v posteli byla úžasná, měla dokonalé tělo, milovala sexuální pomůcky a nebránila se žádným praktikám. Prostě sen každého muže, takže Chapman rád vlezl do chomoutu. Sice si musel zvyknout na to, že jeho žena se obklopuje různými podivnými a tajemnými muži, ale to mu nejspíš nevadilo. Manželství se však rozpadlo a Chapmanová odjela na tajnou misi do Spojených států, kde svedla mnoho významných mužů, mezi nimi měl být i vysoký úředník administrativy Baracka Obamy. Kdo všechno jí padl za oběť se neví, když se vše provalilo, v New Yorku zavládlo doslova zděšení. Chapmanová byla společně s dalšími osmi agenty vyhoštěna. Na internetu se objevily kvanta jejích erotických fotografií. V Rusku je považována za hrdinku, stala se svého druhu celebritou, měla vlastní pořad v televizi, psala blog a byla aktivní na sociálních sítích. Sama nechce nic o své práci potvrdit, tvrdí, že Chapmana si vzala z lásky a ne kvůli špionáži. Prý se najdou i nějací lidé, kteří jí to věří.

Kráska likviduje opozičníky

Podobně na to šla i další Ruska, rovněž nádherná Jekatěrina Gerasimovová. Ta však nepůsobila v zahraničí, ale na domácí půdě. Pomocí otevřených sexuálních návrhů dostala do postele mnoho opozičních politických představitelů. Sexuální hrátky byly spojené s požíváním drog, vše bylo hodně divoké, ale také dobře zdokumentované. Gerasimovová si u těchto hrátek pořizovala videozáznamy, jeden, kde souloží s opozičním novinářem a lídrem politického hnutí, dokonce unikl na veřejnost. Cílem bylo jediné, zdiskreditovat a vydírat muže, kteří by rádi svrhli vládu. Stačilo jen říct, že z orgií existuje záznam a většina opozičníků rychle ukončila svou kritiku.

Komunistická Mata Hari

Sexuální agentky vyslala do boje i taková země, jakou je komunistická Severní Korea. Jak vidíme v těchto dnech, Pchjongjag má zástupy oddaných agentek, které jsou schopné otrávit kohokoliv i v zahraničí a pak zabít i samy sebe. Taková On-Čong hwa  pronikla do Jižní Koreje, když se vydávala z uprchlici. Podařilo se jí svést několik vysokých důstojníků. Sama přiznala po svém zatčení, že sex jako pracovní nástroj použila jen jednou, a to prý ještě z lásky. Ovšem v rámci obhajoby před soudem člověk řekne leccos. Přezdívka Severokorejská Mata Hari jí přísluší právem, byla prý pro svůj úkol mimořádně kvalitně vyškolena.

Sex s nepřítelem je košer

Podobných příběhů se dá popsat více. Podobně využívají sexuální agentky všechny tajné služby světa, jen se o tom většinou nedovíme. Rozdíl mezi takovou agentkou a prostitutkou je především v tom, že v případě agentek se sex bere jako služba vlasti. Ovšem královsky zaplacená. V Izraeli navíc řešili i náboženské problémy spojené se sexuální činností svých agentek. Rabín Ari Schvat musel vydat prohlášení, že sex s nepřítelem, například muslimem, je za určitých okolností košer. Je to dokonce dobrý skutek a Bůh jej takto vnímá. Do akce by měli být podle něj posílány jen svobodné ženy, protože vdané by tím podvedly svého manžela.

Únos Mordechaje Vanunu

Když je řeč o Izraeli, jeho nejslavnější agentka byla Cheryl Haninová. Ta byla nejen krásná, ale i mimořádně chytrá, její IQ bylo 140. Dokázala svést muže jménem Mordechaj Vanunu. Byl to izraelský jaderný technik, který utekl do Velké Británie a prozradil tamnímu tisku, že Izrael vyrábí jadernou bombu. Britská tajná služba ho sice hlídala, ale ne nějak pečlivě. Haninové se podařilo s Vanunem seznámit, když se „náhodou potkali“ na Liecester Square. Pohledná blondýnka o sobě tvrdila, že je americká kadeřnice Cindy na dovolené. Vanuna dokonale uchvátila, přestože vždy tvrdila, že na sex nedošlo. Marně Mordechaje varovali lidé z jeho okolí, že může jít o léčku. Vanunu neposlouchal nikoho a přijal návrh své přítelkyně, aby s ní odjel do Říma. Tam mu slíbila sex ve svém volném bytě. Jenže v apartmánu na něj čekali agenti Mossadu, kteří mu vpíchli jehlou sérum, po kterém omdlel a byl na rychlém člunu převezen do Izraele. Dostal u soudu doživotí, ale podařilo se mu fintou sdělit světu, že byl unesen právě Haninovou. Té kvůli tomu její kariéra skončila, navíc mnoho lidí jí nemůže přijít na jméno, protože její čin neschvalují.

Nejstatečnější žena

Všechny zmíněné agentky využívaly svých půvabů a sexu, aby dosáhly svého cíle. Na závěr si však ukažme, jak vypadá skutečná hrdinka, která umí jiné věci, než jen někomu podržet. Odetta Sansomová byla obyčejná matka od třech dětí žijící v poklidu v britském Sommersetu. Když vypukla druhá světová válka, rozhodla se, že přispěje vlasti. Dala se do služeb armády, prošla speciálním výcvikem a jako tajná agentka se nechala vysadit v okupované Francii. Měla zde společně s Peterem Churchillem vést síť tajných agentů. Ovšem Němcům se podařilo do její skupiny dostat vlastního agenta a všechny členy sítě záhy pochytali. Aby Churchilla kryla, řekla, že je jeho manželka a že on o jejích aktivitách neví. Také se zmínila, že je příbuzný premiéra Winstona Churchilla. Sice to nebyla pravda, ale zachránila mu tím život. Sama však prošla neuvěřitelným peklem. Gestapo jí mučilo všemi myslitelnými způsoby, strhali jí nehty, pálili rozžhaveným, bodali jehlami… Sansomová neřekla nic. Vydržela nesnesitelné mučení a skončila v koncentračním táboře. Tam peklo pokračovalo dalším mučením, byla držena výhradně na samotce, v létě záměrně přetopené. Nejprve sousedila její cela s výslechovou místností, kde se denně ozýval řev mučených lidí, pak ji přesunuli do těsné blízkosti krematoria a její cela byla naplněna kouřem z kremačních pecí. Byla prý i svědkem kanibalismu. Nic z těchto hrůz jí nezlomilo a Sansomová byla na konci války osvobozena. Dostala Kříž krále Jiřího a natočili podle jejího příběhu film. Když se jí ptali, proč raději gestapákům všechno neřekla, odpověděla jednoduše:„Cítila jsem, že moje povinnost je neříct nic.“ K tomu není co dodat.

A co si o práci tajných agentek myslíte vy, jsou to jen lepší děvky, nebo bojovnice ve válce tajných služeb?

Autor: Snaut

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Milostné aférky špionů: Láska hýbe i tajným světem!

Hanebný pancharti existovali, jen to nebyli amíci, ale Britové