STAR WARS: Síla se probouzí – Hvězdné války pokračují

Mysleli jste, že jsou Hvězdné Války uzavřenou kapitolou? Epizodu VII s podtitulem Síla se probouzí uvidíme v kinech už v prosinci 2015.

Star Wars: The Force Awekens

Tak zní celý název Epizody VII, tedy sedmého dobrodružství v předaleké galaxii. Film je dotočen a prochází post-produkcí. Nejste sami, kdo nevěřícně kroutí hlavou nad tím, že se tento projekt připravuje. Jak se to stalo? To nemá George Lucas dost? Má. Celé své impérium Lucasfilm Ltd. prodal za 4,05 miliardy dolarů (cca 78 miliard korun) společnosti Walt Disney Company.

Impérium Disney vrací úder

The Walt Disney Company má v plánu hned celou trilogii. Filmy půjdou do kin ve dvou až tříletých intervalech. Jako by Disneymu nestačilo, že v roce 2009 za podobnou sumu koupil celý Marvel Entertainment. Filmy bude nicméně dál připravovat divize Lucasfilm. Otec hvězdných válek George Lucas se účastní pouze jako konzultant. Předseda Walt Disney Company Robert A. Iger nicméně fanoušky uklidňuje s tím, že se nebude nijak zasahovat do universa Star Wars a že budou doceněny a využity všechny postavy tak, aby to dávalo smysl.

Nová hrozba

Síla se probouzí se odehrává třicet let po Návratu Jediho. Staří známí Han Solo, princezna Leia a Chewbacca (Žvejkal) se vrací, aby nalezli dávno ztraceného Luka Skywalkera, který by pomohl odvrátit nebezpečí v podobě Sitha Inquisitora. Všechny legendární postavy budou v původním obsazení. Pod filmem bude navíc podepsaný uznávaný režisér J.J.Abrams. V ukázce vidíme návrat na pouštní planetu Tatooine, staré dobré povstalecké stíhačky X-wing a nový sithský světelný meč. Fandy ale potěší hlavně závěr, krkolomné výkruty nejrychlejší a nejkrásnější lodě ve vesmíru, legendární Millenium Falcon pašeráka Hana Sola, doprovázené hudbou známou v každé galaxii. Máme na co se těšit.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Vetřelec bude znovu uveden do kin!

Iron Man. Bude čtyřka?