Nejméně užitečné vynálezy, které kdo kdy vymyslel

Každý určitě jednou, dvakrát nebo vícekrát narazil v obchodě na nějaký druh zboží, možná spotřebič, který se mu tak úplně nezdál být nikterak užitečný. Stejně tak to může být i s módními vychytávkami, kdy si možná myslíte, že extravagance předváděná v současné době na módních molech je už doopravdy moc mimo. To všechno je ale slabý odvar proti tomu, co teď teprve přijde.

Pánské otázky

Dietní voda

Výrobce je bohužel neznámý, jediné, co máme v ruce, je značka Dietní voda. Právě tento výrobek je ale z těch všech nejméně užitečných tím nejvíce nejméně užitečným. Jen si to shrňme – voda je zcela rozhodně sama o sobě velice nezdravá, přesycená cukry a tuky, čímž každému spotřebiteli pere do těla tisíce a miliony přebytečných kalorií. A důvod vynalezení takové zbytečnosti je na světě. Nebo snad není? Spíš ne!

Diet-Water-ppcorn

Pro štíhlou linii

Postroj na dálkové ovladače

Když už jsme u lidské hlouposti, můžeme volně přeskočit k lidské lenosti. K televizi se po zdlouhavé a náročné práci nebo jenom tak pro uvolnění, či snad ke zprávám, chvílemi rád rozvalí téměř každý. A s tím vyvstává vehementní problém, kterým je televizní ovladač. Buď ho zapomenete u televize, nebo ho někdo odnese, nebo spadne na zem anebo dokonce zapadne mezi polstrované polštáře vašeho gauče, kde je mu nadobro konec. Proč si tedy nevymyslet zlepšovák, který by těmto komplikacím předešel? Ušlechtilý nápad, lepší by ale snad i bylo nekoukat na televizi, než natahovat si každý večer na hlavu koňský postroj fungující na bázi suchého zipu, na který si může každý svůj ovladač na dlouhou chvíli připevnit. Vypadá to vážně hloupě.

Vynálezce: Rodd Miller

5ad9fdf29ba2c3f6f0e9f57f5dc47474

Vypadá to retro

Polštář ve tvaru ženského klínu

Od gauče můžeme přejít anebo spíš ulehnout přímo na pohodlný ženský klín, nebo spíš polštář, který ho má svým tvarem připomínat. Kdo ví, jak moc to může být utěšující pocit – nikdo se s tím nejspíš nikomu nikdy nesvěří a už vůbec nikdo tento podivný, nebo spíš úchylný, vynález nevytáhne na veřejnosti. No, a kdyby už snad, vypadá to, že tvarované ženské nohy jsou na obrázku tak trochu nakřivo. To přece snad ani nemůže být pohodlné, nebo ano? Přiznejte se.

Vynálezce: Hizamakura

lap_pillow011

Prostě perverzní

Držák hlavy alias „Neckpro“

Tato rovněž vcelku ušlechtilá myšlenka mohla pomoci nejspíš tolika lidem, kolik jich také mohla zabít. Držák hlavy vznikl proto, aby pomohl lidem od bolesti krku, kterou by někteří mohli trpět. V principu jste někam pouze zavěsili hák, na kterém je upevněná konstrukce udržující vaši hlavu ve vzduchu, bez toho aniž byste se vůbec museli snažit. Krk máte natažený, rovný a také přímo připravený k tomu, aby vám někdo podkopl židli a zlomil vám tak vaz.

Vynálezce: neckpro.com

img-resize

Jako na šibenici

Záchodový golf

Podle některých lidí je docela běžné, že na záchodě přemýšlíte také o jiných jamkách než o té jediné, vaší vlastní. Nadšení golfisti určitě zajásají. Těmto myšlenkám můžou dát totiž všichni spočinout, stejně jako sobě na záchodě při hraní obvykle venkovního sportu, golfu. Zelená rohožka, mini hůl do ruky a umělohmotně vyvedená golfová jamka čekají pod záchovou mísou jedině na vás a vaši potřebu.

Vynálezce: EZ Drinker

Toilet Golf 4

Nemá kalhoty u kotníků – jasná reklama

Chodítko pro rybičky

Naučený pes si obvykle o svoje vyvenčení řekne, už vás ale takhle někdy požádaly o procházku vaše rybičky? Pokud ano, tento výrobek je přesně pro vás. Nejenom vašeho psa, ale i rybičky tentokrát můžete vzít na procházku, aby si ulevily nebo se nadýchaly čerstvého vzduchu, nebo snad i chytily nějaký ten bronz. Však to obvykle rybičky potřebují, nebo snad ne?

Vynálezce: Mick Madden

gold-fish-walker

Vůbec to nevypadá divně

Odvětrávající boty

Zapocené a zapáchající ponožky a boty nejsou pro nikoho ničím příjemným, a mnozí tímto problémem trpí velice často. Společnost Hydro-Tech proto vymyslela odvětrávající boty, které skrze otvory v podrážkách přivádí do bot čerstvý vzduch a… A není to náhodou podfuk? Tohle se totiž zdá být neférovým obchodem, který svým zákazníkům pouze nabízí neúplné zboží, tedy boty s děravými podrážkami. Jaká je záruka, že boty nebudou protékat, na patách vás nebude šimrat tráva, nebo snad nešlápnete do… atakdále. Vhodnější by bylo zainvestovat do lepších ponožek.

Vynálezce: Hydro-Tech

air-conditioned-shoes-concept-1

Vážně nevyfukují vzduch – photoshop

Výfukový gril

Tak takovýto vynález mohl vymyslet snad jedině člověk bez čichu, mozku nebo ohledu na zdraví druhých. Výfukové plyny nejenže nepáchnou zrovna příjemně, také jsou plné chemikálií a látek ne tak úplně vhodných pro lidské tělo. Mezi ně můžeme řadit oxidy dusíku, prachové částice, oxid uhelnatý, toluen, styren a další, které mohou mít na svědomí až dokonce karcinogenní onemocnění. Zkrátka a dobře – rakovina nikdy nechutnala líp!

Vynálezce: Roohollah Merrikhpour

car-exhaust-burger-grill-3

O takový steak stojíte

Mezi další nesmyslné výplody lidské tvořivosti můžeme zařadit deštníčky na střevíčky, čepici s vlasy, kino pod čepicí, baterku na plyn a mnohé další. Lidská originalita, ale i hloupost, skutečně někdy nezná mezí, a tak buďme rádi, že se tyto výrobky nedostaly i na naše pulty a můžeme je vidět jenom v pozdních nočních hodinách v některém z šílených teleshopingů.

Máte taky tak uhozené nápady? Pochlubte se!

Autor: Jan Marek