Nejhorší knihy, které psaly celebrity – kdo se na to měl radši vykašlat?

Ne zdaleka každý umí psát. Když si chce jakákoli celebrita napsat knihu o svém fascinujícím životě, může využít tzv. ghost writera, tedy nepřiznaného spisovatele, jenž pomůže hodit ony přelomové myšlenky na papír. Jenže někdy nemají slavné tváře dostatek soudnosti, aby svůj literární um dostatečně zvážily, a pokoušejí se napsat knihy samy. A to pak končí průšvihem.

Upřímná čokoládová modelka

Naomi Campbell šla s kůží na trh opravdu originálně. Férově přiznala, že “svou” knihu Swan vlastně nenapsala, nýbrž posílala ghostwriterovi své myšlenky. Zdrcujícím kritikám ale stejně neušla, a tak těžko říct, jestli se stala chyba už u slavné čokoládové krásky, či až u anonymního pisálka, který měl za úkol načrtnutá témata smysluplně spojit. Příběh o stárnoucí modelce, která chce své výsadní postavení přenechat nástupkyni, je tak plný absurdit a nikam nevedoucích linek, že ho číst opravdu nechcete. Radši se podívejte na její tělo, jež jí celou kariéru živilo mnohem úspěšněji:

Klan Kardashianek se nezapře

Nejslavnější zástupkyně téhle trendy rodinky, Kim, napsala knihu o svých selfíčkách. Jmenuje se (nečekaně) Selfish a někteří kritici ji dokonce oceňují jako projev ženské emancipace v dnešní společnosti. Ale pohleďme pravdě do očí – je to prostě kniha o tom, kde všude a jak se Kim dokázala vyfotit. Síla.

Zahanbit se nenechaly ani Kiminy nevlastní sestry Kylie a Kendall Jennerovy. Ještě jim nebylo ani dvacet a už se rozhodly napsat sci-fi veledílo s názvem Rebels: City of Indra. Na téhle pohádce ale zabolí spousta absurdit a ukazuje se, že tyhle náctileté krasotinky by se měly držet spíše přehlídkových mol.

Sám doma a bohužel píšící

Problémové dítě Hollywoodu Macaulay Culkin si pamatujeme díky slavným filmům Sám doma stejně jako kvůli jeho pozdějším závislostem a trablům se zákonem. Před deseti lety vytvořil své literární alter ego Junior a pod tímto názvem publikoval i svou knihu. Čtenáři možná očekávali klasický dramatický příběh či memoáry z kariéry dětského herce, namísto toho jim ale Culkin naservíroval nekompromisní proud svých myšlenek, básní a obrázků. Ale upřímně, co jiného bychom od hereckého enfant terrible mohli čekat?

Ponížená cyklistická legenda

Lance Armstrong byl dlouho na vrcholu, jak z hlediska úspěchů, tak i obdivu fanoušků. O to větší byl jeho pád, když se ukázalo, že sedminásobný vítěz slavné Tour de France používal většinu kariéru zakázané látky. Ještě předtím, v roce 2000, ale vydal knihu s názvem It’s not about a bike, která byla především o jeho vnitřní síle a odhodlání, jež mu pomohly překonat i těžká životní období a dostat se na vrchol cyklistiky. Tenkrát byla kniha přijata kladně, ale teď, když známe pravdu o Armstrongových úspěších, působí jeho vzletné fráze dost trapně. Když věděl, že nemá čisté svědomí, raději se na to měl vykašlat…

Prsa, kam se podíváš

Životní příběh Pamely Anderson bude tak jednorozměrný, jak zní. Prsatá playmate, která má na svědomí mokré sny celé generace chlapců z devadesátek, se neprozřetelně pustila do autobiografie. Asi nikoho nepřekvapí, že velká část její knihy Star je věnována jejím silikonovým přednostem, jež ji provázely na cestě ke slávě. No, všechno asi číst nemusíme.

Pokud vám tahle nadílka nestačila, mrkněte ještě na pár dalších tipů:

Jaká byla nejhorší kniha, kterou jste četli? Vzpomeňte si na literární dno v komentářích!

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Galerie: Celebrity, které by chtěly tyto hrozné fotky smazat

Pár uspořádal velkolepou svatbu ve stylu Harryho Pottera