Když je kam plácnout aneb modelky XXL

Modelka – sotva tohle slovo stihnete vyslovit a mnozí už ohrnujou frňáky. Představujou si prostoduchý věšáky na šaty a samotnýmu slovu tak dodávají až pejorativní význam. Ne každá modelína je ale kost a kůže a zlatokopka k tomu. Představíme vám holky, který rozhodně mají co ukázat. Za sirkou se určitě nepřevlíknou.

Tara Lynn

Tara Lynn

Z týhle boubelky udělaly hvězdu magazíny Elle a Vogue a, světe div se, ani kvůli tomu nemusely zvětšovat svůj formát. Tara je kus ženský s velikostí UK 18, což je v českým číslování 46 – 48, a na titulku se v pohodě vměstnala. Je jednou z prvních kypřejších modelek, která tak způsobila rozruch a pořádný provětrání ve světě módy.

Barbara Brickner

Tahle kráska krev a mlíko se na špičce modelingovýho světa drží už 15 let. Je tváří – nebo spíš tělem – italský značky Elena Miro, pro kterou už nejednou nafotila i kalendář. Vrcholem jejího producírování před objektivem foťáku je prezentace mateřskejchch hadříků, který se prodávají pod názvem BB (to jako iniciály), i když její kozy jsou slušný E.

Silvia Rho

Exotika na n-tou. Silvia je nejen fortelná baba, ale také zmixovaná korejsko-americká samice. Není tak divu, že se jí nabídky jen hrnou a tuhle 178 cenťáků vysokou modelku XXL si firmy pojišťujou pěkně tučnejma částkama.

Kate Dillon

Jde o jednu z vůbec prvních maximodelek, kterou navíc v roce 2000 magazín People zařadil mezi padesátku nejkrásnějších lidí světa. Kdo by řekl, že v současnosti řádně fortelná ženská byla v pubertě vyzáblou anorektičkou.

Fluvia Lucerda

Ve Střední a Jižní Americe si celkem potrpí na prdelatější typy a ten dokonale naplňuje Fluvia Lucerda. Tahle rodačka z Brazílie pracovala v New Yorku jako chůva (jasně, přesně tak mateřsky si jí představujeme), než si jí tam všiml – no přehlídnout jí nemohl – jeden z módních redaktorů, který v ní viděl plnější Gisele Bundchen. No to měl teda bujnou fantazii.

Autor: Zvonimír Bláha