Fotbalisté s nejlepší technikou – kdo motá obráncům hlavy nejlépe?

V současnosti běhá po fotbalových trávnících spousta šikulů, jejichž umění obdivujeme už dlouho. Mrkněte na ty nejlepší kousky od Zlatana, Neymara nebo Hazarda!

Zlatan Ibrahimovič – technika a ego v jednom těle

Můžete ho milovat, můžete ho nesnášet, ale určitě na něj máte nějaký názor. Tak, či onak se ovšem jedná o jednoho z nejnadanějších fotbalistů, kteří poslední dekádu běhají po trávnících. Obrovské ego mu sice nejednou zabránilo dotáhnout svůj tým k vytouženým úspěchům, ale ohromovat míčovými kouzly uměl vždycky. Proto fanoušci Zlatana milují a nedají na něj dopustit. Vzpomínáte třeba na doslova neuvěřitelný gól v přátelském zápase s Anglií, kde z obrovské dálky nůžkami trefil odkrytou branku? Ten a spoustu dalších si můžete připomenout v krásném videu:

Neymar – marketingová značka poslední doby

Zmiňovat v tomhle výčtu Messiho by bylo zbytečně jednoduché, jelikož ten patří mezi nejlepší hráče snad v jakékoli myslitelné kategorii (no, dobře, možná kromě hlavičkování). Jenže jeho spoluhráč Neymar, s nímž už třetím rokem dobývají soupeřovy svatyně, stojí za pozornost také. Nevysoký Brazilec do technicky našlapaného barcelonského týmu rychle zapadl a v prosinci 2015 byl dokonce britským deníkem Guardian vyhlášen třetím nejlepším fotbalistou světa. No kdo z vás to má?

Andrés Iniesta – vzpomínka na minulost

A v Barceloně ještě chvíli zůstaneme, i když s mírnou dávkou nostalgie. Andrés Iniesta už má ty nejlepší roky sice možná za sebou, stále je však obrovskou ikonou červenomodrých a dodává jejich záloze velkou zásobu kreativity a obětavosti. Ještě před pár lety byste lepšího technika mimo Camp Nou našli těžko. Také byl za své schopnosti oceněn nominacemi do užšího výběru Zlatého míče pro nejlepšího fotbalistu světa. Vedle Messiho, Xaviho a v poslední době i Neymara tak představuje dalšího míčového kouzelníka, který soupeřům nedopřeje klidný spánek.

Eden Hazard – belgický čaroděj

Poslední čtyři sezony rozhodně jeden z nejvýraznějších hráčů londýnské Chelsea, to je Eden Michael Hazard. Obzvláště při loňském vítězném tažení anglickou nejvyšší soutěží byl Hazard plícemi i mozkem záložní řady Chelsea, díky čemuž ho v Chelsea v posledních dvou letech vyhlásili také nejlepším hráčem týmu. Letos má sice formu trochu slabší, ale mistrovská kocovina postihla celý tým z jihozápadu Londýna. Určitě má ale všechny předpoklady k tomu, aby jeho čas teprve přišel, vždyť je mu teprve 25 let!

https://www.youtube.com/watch?v=ygclnmVcdBA

Kteří míčoví kouzelníci v posledních letech uchvacují vás? Nahoďte nám své tipy do komentářů!

Autor: Rimsy

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Fotbalový battle. Klouzací

Fotbal je jedno velké hnízdo korupce, bafuňáři berou, sudí berou, proč se na to vůbec dívat?