24 hodin bez internetu. Jak se dají přežít?

Nebýt několik hodin na síti? „Brnkačka“! Tak to bacha! Když to fakt zkusíte, zjistíte, že lehčí je přeplavat kanál La Manche! Musíte být silní, odolní a měli byste vědět, co dělat (s volným časem)!

Český statistický úřad tvrdí, že k internetu je rok co rok nově připojeno čím dál víc lidí. Ještě v roce 2009 to byla polovina všech domácností, nyní je to 64,6 procenta. Surfují všichni. Zdraví, nemocní, mladí, staří…

Právě poslední a věkově nejstarší jmenovaná skupina, (65+) za poslední rok udělala relativně největší skok. Z 18,9 procent na 26,7 procent! Docela fičák… A jak je to s hodinami? Lidé ve věku 26-54 let na compu tráví asi 17 hodin týdně, zatímco ty, které práce na síti živí, u něj sedí klidně i patnáct hodin denně. Ale to je pochopitelné.

Je na čase přiznat si, že bez připojení už se dneska nedá žít. Někdy možná jo, ale hodně blbě. Asi není třeba zdůrazňovat, že on-line detox je nepříjemný a bolestivý, ostatně, jakákoli odvykačka, která je pekelnou zkouškou trpělivosti a vůle. Je nutný zabavit se a nemyslet na momentální situaci. Když se nuceně dostanete do fáze off-line, vykonávat můžete třeba některou z těchto deseti činností.

1. Masturbovat a souložit

Jelikož ani jedno nevydržíte víc než pár hodin, prokládejte jednotlivá čísla poutavými filmy – nejlépe vícedílnými. Je to skvělý tip i pro případ, kdy jste mimo domov.

2. Uklidit si nářadí v dílně

Než si srovnáte všechny matičky, šroubky a vrtačky, uběhne asi 30 hodin.

3. Zahrát si na první rande

Víte ještě, co je to předehra? Dřív to bývaly dva džiny s tonikem a pár slaných oříšků. To už je dávno pryč. Nechcete si to připomenout a sesbírat body navíc?

4. Vyrazit do hor nebo pouště

Ale bacha, kolikrát i v nejzapadlejším koutu světa mají wi-fi, takže bez mobilu, přátelé!

5. Půjčit si herní konzoli

Když potřebujete zabít čas, není lepší pomocník! Zaručeně po netu ani nevzdychnete!

6. Naplánovat si hodinu po hodině

I když nepředpokládáme, že vás postihnul netholismus, tedy chorobná závislost na internetu, která postihuje asi 6 procent obyvatel, v případě abstinenčních příznaků je dobré napsat si na papír, co hodinu od hodiny budete během svojí odvykačky dělat. Jako fakt. Vaření, výlet se psem, horská túra, pivko s kámošema. Čím podrobnější a přesnější plán, tím větší psychický klid.

7. Spát

Taky možnost.

8. Nejdřív se ožrat. Pak spát

Ještě lepší možnost. Navíc ji máte natrénovanou.

9. Zrušit se ve fitku

Posilka, dvoufázový trénink, bootcamp? Pořádné fyzické vybití vás může dostat z internetové depky. Doporučuje to devět z deseti maníků. (Ten jeden je tak vyřízenej, že se ani na to slovo nezmůže.)

10. Číst

Návrat ke kořenům? Proč ne? I noviny mají duši a je v nich tolik špatných zprávy, že na nějaké on-line připojení rázem zapomenete!

A co bez internetu děláte vy?

Autor: Daniel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

5 způsobů jak vyběhnout s Jehovisty!

10 faktů o pondělí, o kterých jste jistě nevěděli