Outdoor boot camp? Tohle teď potřebuješ!

Tajemství super těla? Pot, dřina a kvalitní jídlo. Jestli své hezčí já chcete mít rychleji, obujte pohodlné boty, na záda hoďte batoh a vzhůru na boot camp v přírodě. Proč? Za 96 hodin budete o 5 kilo lehčí! Napořád!

OutdoorBootcamp

Všechny verze boot campů, tedy intenzivních tréninkových programů, jsou pro nás chlapy spásou. S nimi se dá smýt ta pachuť pracovních neúspěchů, kecy idiotského šéfa i otravný pocit po několikahodinových nákupech, kdy se musíte vyjádřit k tomu, jestli jsou lepší červené lodičky nebo černé kozačky. Stavu vybití po fyzické dřině se nevyrovná nic. Kromě sexu. Ale na ten teď zapomeňte.

Zvířecí manuál

Jestli se chcete zbavit veškeré psychické tíhy i několika kil, vezměte si na čtyři dny dovolenou a zařiďte si svůj osobní boot camp ve stylu nové španělsko-švédské studie, která vyvrací všechny mýty o tvarování muskulatury. Patnácti odvážlivcům, kteří se na experimentu podíleli, patří velké díky!

Borci si hned ráno dali 45 minut na šlapacím stroji, aby procvičili dolní polovinu těla, což vy někde v lese mezi Šumavou a Krkonošema hravě nahradíte třeba joggingem s pauzami na kliky. Vždyť oběhnout si benzínku může kde kdo…

Pak vyrazíte na osmihodinovou túru – ideálně po horách, ale podmínka to není. Během ní se za každou hodinu odměníte krátkou pauzičkou s občerstvením (to jistí proteinový nebo sacharidový nápoj nacpaný v báglu).

Postup opakujte celé čtyři dny. Stravu omezte na 350 kalorií, což je zhruba 1 520 kilojoulů vtěsnaných do lahví se zmiňovanými nápoji. Že budete mít hlad? Klid. Dalo to všech těch patnáct cápků, dáte to taky.

Telefon? Vypni ho!

Po čtyřech dnech speciálního režimu maximální výkon sníží množství tělesného tuku a tenhle stav přetrvá několik měsíců. José Calbet ze španělské univerzity Las Palmas de Gran Canaria za to dá ruku do ohně.

Právě on prohlásil, že všichni účastníci experimentu ztratili skoro pět kilo tělesné váhy, ze kterých polovina byla tuk. Sen? Ne, realita. Navíc jako bonus, teda pokud se zvednete z té svojí kancelářské židle, na tom po roce budete úplně stejně, možná i líp. Kontrolní měření nelže.

Jo, je to pecka. Však ti chytrolíni z univerzit tomu taky nemohli uvěřit. „Těžko se vysvětluje, že je něco takového vůbec možné,“ divil se doktor José Calbet v časopise The Scandinavian Journal of Medicine & Science in Sports, ve kterém studie vyšla. Byl překvapen, že takový výplach mozku v přírodě má tak pozitivní dopad na mužskou psychiku i tělo.

Ale my z toho takovou vědu neděláme. Prostě i ajťák aspoň občas potřebuje být pračlověk bez smartphonu. Pak přežije i na proteiňákách.

Vivat boot camps!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

TOP 13 smrtících hlášek z fitka

Na tohle se ve fitku vykašli!