„Zlato, já tě snad sním!“ Sex, to jsou směsice vůní, které vnímáme navzájem. Kdy a proč sex nevoní? A kdy už se bát?

Jak voní sex? Nádherně! Když vstoupíte do místnosti, kde se před několika málo minutami odehrála milostná scéna, připomíná to rajskou zahradu. Tedy aspoň většinou. Milování totiž může i zapáchat. Kdy a proč?

kdyz je sex citit

Sex je živočišná záležitost, kterou doprovází spousta vjemů včetně chutí a pachů. I proto Paul Joannides, odborník na sexuální výchovu americké mládeže, říká, že abyste dokázali milování opravdu prožívat, nesmí vám (kromě jiného) vadit vlhko a kluzko.

Zlato, samou láskou bych tě snědl

„Můžete se snažit sebevíce, ale sex tady na pevnině je pěkně mokré dobrodružství, svým způsobem erotický monzun. Při milování všude kolem vás šplouchají nejrůznější tekutiny – od slin a potu k mužskému ejakulátu a ženským milostným šťávám. Některé – jako výron semene – tryskají náhle, jiné – jako sliny, pot a ženská lubrikace – se uvolňují postupně s více či méně konstantním průtokem,“ popisuje expert v jedné ze svých příruček s tím, že sex pochopitelně provázejí i již zmíněné pachy. Co kromě parfému milenek můžete cítit?

Vůni vaginálního spermatu, lubrikant, latex, pot, specifický odér ženských bradavek, který má podle vědců stejnou vůni a chuť jako plodová voda, taky feromony, jež nos sice nerozezná, ale tak zvaný Jacobsonův orgán ano (umožňuje přijímání pachů i ústní dutinou). Je toho fakt hodně, přičemž mnoho z těchto pachů a vůní působí přímo afrodiziakálně. Co se ale děje, když máte sex, o kterém se rozhodně nedá tvrdit, že by voněl?

Rybářka s toxickou návnadou

Možná se vám to už stalo. Zbavili jste jí kalhotek a šli na věc. Jenže v ten moment šťastnou chvíli zkazil prapodivný pach připomínající rybinu. Rada? Pokud nemáte kondom, vytáhněte ho a utíkejte!

Doktorka Roshini Raj, certifikovaná gastroenteroložka a internistka z New Yorku, která má zvláštní zájem o zdraví žen, na svém blogu varuje, že v těchto případech se jedná o známou bakteriální vaginózu (dále jen BV), která postihuje dámské klíny tehdy, když dojde k nadměrnému růstu některých bakterií v pochvě. (Podle statistik patří k nejčastějším gynekologickým onemocněním žen v reprodukčním období, takže je velmi nepravděpodobné, že byste s ní ani jednou neměli tu čest.)

Máte se bát o svůj penis?

Podle této odbornice mnoho žen s BV nevykazuje žádné příznaky, nicméně některé se potýkají s bílým výtokem, svěděním a právě rybím zápachem, který se velmi často zintenzivňuje po pohlavním styku do takové míry, že byste si možná nejradši nasadili plynovou masku. Tím to však jen začíná.

Bakteriální vaginóza se řadí mezi infekční a přenosné onemocnění, které u mužů způsobuje zánět prostaty nebo močových cest. V ideálním případě je tedy vhodné nechat přeléčit milenku i sebe (obvykle antibiotiky). Jedině tak budete mít jistotu, že se rybiny zbavíte. I když, jistého vlastně není nic kromě smrti.

S tolik typickým zápachem se můžete setkat ještě v případě, když si do postele přivedete nějakou ženu s trichomoniázou, což je parazitární onemocnění způsobené prvokem Trichomonas vaginalis, jež patří celosvětově mezi nejrozšířenější pohlavně přenosné infekce. Opět (a ještě stále) platí, že nejlepší obranou před nákazou (nikoli zápachem) je latexová pláštěnka.

Ďábel číhá na každém rohu

Bohužel, z jednoho z posledních výzkumů sexuálního chování české populace vyplynulo, že za posledních 20 let se snížil počet párů, které při sexu prezervativ používají. Prý si i ženy chtějí raději užít styk bez něj, což jim z hlediska ochrany před otěhotněním umožnuje hormonální antikoncepce. Ať se pak nikdo nediví, že sex někdy nevoní…

Kdykoli se s něčím takovým setkáte, řešte to v osobní rovině na urologii nebo venerologii už jen proto, že takový zážitek jen tak z hlavy nevymažete. Aspoň tak to tvrdí český sexuolog Radim Uzel, podle kterého jsou prý ženy k různým pachům citlivější, kdežto muži si je zase déle pamatují. To asi v tomhle případě nechcete. Nebo ano?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Sexuolog radí, podle čeho poznáte, kdy žena předstírá orgasmus. Které ženy to na vás hrají a proč vlastně?

Vytáhnutý ženský klín. Je na vině příliš mnoho sexu nebo něco jiného? Kdy se vagína sama stáhne?