Co nás naučí zimní kempování a jaké jsou jeho výhody?

Když je venku zima, většina lidí se rozhodne ležet na pohovce s horkým šálkem a dívat se na film nebo číst knihu. Existují však někteří dobrodružní lidé, kteří se v zimě odvážili kempovat. Proč by někdo dělal takové věci? Existuje několik důvodů, proč se vydat na zimní kempování: překonat výzvu, užít si rybaření na ledu a čistého ticha.

zimní kempování

Zimní kempování rozhodně není pro každého a těm, kteří si na to troufnou, poskytuje spoustu nových zážitků. Poskytuje také spoustu lekcí života, některé zábavné, jiné realističtější.

Uvidíte, jak vypadá opravdu špatné ráno

Pokud jste si mysleli, že vaše rána jsou špatná, pak musíte zažít ráno během zimního kempování. Zatímco probuzení v přírodě není vůbec špatné, vystoupit z teplého zimního spacáku a pokusit se fungovat v chladu je určitě výzva. Avšak poté, co se vám podaří zapálit oheň a připravit si horkou kávu, budete se cítit sebevědomě a pyšně.

Zjistíte také, že vaše finanční schopnosti jsou omezené

Zimní kempování vyžaduje speciální vybavení pro kempování v chladném počasí, které je speciálně navrženo tak, aby vás udrželo v teple. To však také znamená, že všechny ty spací pytle, spací podložky, extra teplé oblečení a zbytek vybavení jsou dražší než běžné vybavení pro kempování. Což vám připomíná, že vaše finanční síla je omezená.

Naučíte se více si vážit jídla

Po dni stráveném hraním v chladu a sněhu není nic lepšího než výživné jídlo. Díky zimnímu kempování si více ceníte jídla a také vám ukazuje, proč mají lidé jíst všechny druhy potravin.

Dozvíte se, že zima vás opravdu sblíží

Když jste na zimním kempování, nemusíte být do někoho zamilovaní, abyste ho mohli obejmout: pouhá myšlenka na někoho se přitulit se stává velmi atraktivní. Samozřejmě můžete také těžit z výhod a užívat si romantický zájem a teplo.

Dozvíte se, že nejste neporazitelní

To je nejdůležitější věc, kterou se naučíte při kempování v chladném období. Pokud je kempování v létě hračka, zimní kempování je výzva. Pár chyb může změnit příjemný zážitek na ten, který končí omrzlinami. Příroda vám ukáže, jak snadné je pro lidi prohrát nejvyšší bitvu, bitvu o život. Protože lidé nejsou neporazitelní!

Vidíte také, jací vaši přátelé skutečně jsou

Zatímco vaši přátelé budou vypadat zábavně, jak se budou rozcvičovat, brzy zjistíte, jací skutečně jsou. Když je kolem vás zima a drsné podmínky, možná zjistíte, že vaši přátelé nejsou tak přátelští, jak jste si mysleli. A tentokrát to nebude z toho, co říkají, ale z toho, co dělají.

Proč je ale zimní kempování skvělé především?

Jen vy a obloha

Vydejte se na noční túru a užijte si tu dechberoucí noční oblohu, která není zanesena žádným smogem nebo výpary. Prostě jen pozorujte hvězdy a užívejte si tu romantiku. I když se zmrzlými dlaněmi.

Žádný nepříjemný hmyz

Všichni víme, jak je nepříjemné v létě odhánět komáry, neustále si škrábat a mazat jejich kousance, a poslouchat bzučení much, které vás nenechají vyspat. Při zimním kempování na to zapomeňte a pouze si užívejte to ticho panenské přírody, která z velké části spí zimním spánkem.

Praskající led

Vzpomeňte si na pocit, když jste jako dítě vyběhl na chatě v zimě do lesa a užíval si, jak vám pod botami praská blyštivý led. Vždyť to si můžete užít i v dospělosti. Tak nasaďte pořádné sněhule a zaposlouchejte se do tohoto přírodního zvuku plného romantiky.

Zimní kempování není pro každého, protože prověří vaše schopnosti. Pokud se této výzvy chopíte, dozvíte se spoustu zajímavých a užitečných věcí, a to jak o vás, tak o lidech, kteří se k vám v tomto dobrodružství přidají.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Zima: zkouškové období pro váš dům! Kde jsou riziková místa všech staveb? Jaro ukáže, jak a kde se zanedbala kvalita výstavby!

19 míst na světě, kde zima vypadá naprosto úchvatně