Ženy při těle přitahují vystresované muže. Co je na tom pravdy?

Čtyřky, pětky, šestky, macatá stehna, pořádně velký zadek? V případě, že si právě teď na něčem takovém ujíždíte, měli byste navštívit psychologa, neboť procházíte náročným obdobím. Jak to?

Není výjimkou, když holce sluší pár kilo navíc. Třeba porno hvězdy s pořádnými předky i zadky, jako jsou Gianna Michaels, Siri či třeba kakaová Maserati, potvrzují pravidlo, že krev a mlíko není na škodu. Jenže jak už to tak bývá, všeho moc škodí.

Jednak Státní zdravotní ústav hlásí, že V ČR je obezitou postiženo asi 25 procent žen, 22 procent mužů a nadváha obecně představuje potíž pro více než 50 procent populace středního věku, ale teď se navíc ukázalo, že ženská baculatost nějak souvisí s těmi, kdo na ní něco vidí.

V překladu to znamená, že jestli si potrpíte na korpulentní milenky, nebo právě teď sníte o tom, jak se boříte do měkkých špíčků a ožužláváte pořádná ženská vemínka s dvorci jako moravské koláče, jste vystresovaní až hanba. Jak se na něco takového přišlo?

Měkká krása a život ve stresu

Tuto teorii vypustili do světa britští vědci, jejich studii uveřejnil odborný časopis PLoS ONE. V podstatě je to tak, že nejen lidské podvědomí tloušťku hodnotí jako jistící kotvu, znamení bezpečí.

Viren Swami z londýnské Westminsterské univerzity proto potvrzuje, že z evolučního hlediska jsou plnější ženské tvary příslibem přístupu k potravě a signalizují zdraví dotyčné i její stabilní ženský cyklus. Samozřejmě v porovnání s „hubenými vyžlátky“. Pokud teď oponujete, že máte radši, když vám pod rukama nic nepřetéká, věřte, že buď jste „na kosti a kůži“, nebo vás život dostatečně netrápí. No posuďte sami.

V popisované studii skupina 80 evropských mužů nejdříve před komisí řešila stresové testy, pak pohovory před komisí a následně početní úlohu. Hoši se trošku zapotili, takže dostali přestávku. Po ní se z deseti fotografií ženských postav vybírala ideální, přitažlivá dáma.

XXL záchytný bod

Ukázalo se, že vystresovaným mužům se líbí kypré tvary, což se o druhé, kontrolní skupině respondentů, jež nebyla vystavena stresu, tvrdit nedá. Ta ženy posuzovala trochu jinak a rozhodně se o ní nedá říci, že by tíhnula k baculkám. (Nutno také dodat, že vědci se při testech snažili vyloučit vlivy stáří, hmotnosti nebo pocitu hladu u mužů, kteří se do projektu zapojili). Otázka zní, proč? Dobře, podvědomí touží po pocitu bezpečí. A dál?

Baculky obvykle mají větší prsa, nedrží otravné diety, dají si s vámi cokoli, o půlnoci usmaží řízek a zapijí ho pivem. Žádný stres. Pro každého krása znamená něco jiného, i když oficiálně kult přitažlivých žen pro zbytek populace vypadá trochu jinak. Ale pozor, opravdu jen trochu. Holky mohou být kypřejší a stále krásné, když splňují dvě podmínky.

Zrcadlo, kdo je na světě nejkrásnější?

Podle sexuologa Petra Weisse muže nejvíc přitahují ženy od dvaceti do necelých třiceti let. A taky některé tělesné ukazatele, což je především takzvaný WHR (Wais-to-Hip Ratio), tedy ukazatel poměru pasu a boků, který je v optimálním případě kolem 0,66-07. Signalizuje optimální věk a nejlepší plodnost ženy. Jestli s tím souhlasíte, patříte k většině.

Pokud tíhnete k boubelkám se širším pasem a přifouknutými křivkami, buď jste ve stresu, jak již bylo řečeno, nebo trpíte fetišismem na tloušťku, který se podle dalšího sexuologa, tentokrát Radima Uzla, vyskytuje čím dál častěji. Jedinci, kteří si na něčem takovém ujíždějí, hledají na inzerát ženu BBW, tedy Big Beautiful Woman. Co dodat? Sami musíte vědět, jak na tom jste…

A co vy, přitahují vás boubelky?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Mají muslimové svoje sexuology? Dobrá otázka do pranice!

Proč je sexting v současnosti tak populární? Zírejte!