Zarostlí muži? Pro dlouhodobý vztah ideální, vzkazují ženy!

Holit, nebo neholit? Toť otázka, se kterou se pojí mnohá pro a proti. Co vám může pomoct při rozhodování? Mít obličej jako dětskou prdelku je asi fajn, ale na strniště nebo vousy se chytají hnízdící roštěnky. Chcete důkaz?

Každý muž chce, aby na své okolí působil dobře, nejen svými pracovními úspěchy, inteligencí, všeobecným rozhledem nebo fyzickou kondicí, ale i tím, jak dobře vypadá. I proto jsou plastické operace mužů stále obvyklejší – stejně jako hladké oholení, nebo již v případě existujících vousů zásadně pěstěný, udržovaný vzhled, který razí hipsteři a lumbersexuálové.

I když se některým může zdát, že tihle hoši jsou trochu mimo mísu, opak je pravdou. Nedávná studie ukázala, že ženy jsou k mužům s vousy více přitahovány. Prý je dokonce považují za lepší možnost, pokud se rozhodují pro dlouhodobého partnera. Jak se na něco takového přišlo? No, trvalo to…

Chlap má stále zůstávat chlapem

Ženský magazín Woman’s Health vyhlásil anketu, jejímž ústředním tématem byla otázka, co si ženy myslí o mužích, kteří si holí nohy. Víc než 49 % žen uvedlo, že hladké pánské nohy působí „divně“. „Je zvláštní, když se těch míst dotknete a nic necítíte,“ nechala se slyšet jedna respondentka.

Naproti tomu 28 % žen se přiklánělo k názoru, že ačkoli zcela hladké nohy nejsou ideální, ani huňatý kožich nepůsobí příliš sexy. Vlastně se jednalo o skupinu, která udržování chlupů v lati – a ve vymezených mezích – považuje za zlatý střed.

„Je to skvělé. Miluji muže s čistýma, oholenýma nohama,“ proneslo 22,2 % oslovených. Zajímavé. Když magazín Men’s Health položil stejnou anketu, více než polovina mužů uvedla, že by si nohy nikdy neoholila. Ve skutečnosti tenhle nápad mělo nebo má pouze 15 % maníků. Ale nic, to není to hlavní. Když totiž ženská hledá ideálního a dlouhodobého partnera, dává přednost chlapíkům nahoře „s“. Jako fakt.

Bez žiletky je to lepší

Tahle seriózní studie se objevila v odborném časopise Journal of Evolutionary Biology, přičemž výzkumníci podrobili testům 8 250 žen. Dobrovolnice na základě fotografií hodnotily fyzickou přitažlivost mužů a přiřazovaly je buď ke skupině krátkodobých známostí, nebo naopak lásek na celý život.

Vědci si dokonce dali tu práci, že s obrázky i manipulovali. Měnili délku vousů, původním oholeným obličejům dodatečně přiřazovaly strniště i plnovous. Ale to roštěnky nezmátlo! Většina si stála za svým. Chlap bez vousů působí méně mužně. Výzkumníci tedy výsledky shrnuli do jednoduchého závěru.

Oholení muži jsou taky fajn, ale jenom pro flirt a náhodné dobrodružství, zatímco vousy se hodí pro vztah trvající déle než tři měsíce. Tak na to myslete, až vyrazíte na lov. Už podle stylu úpravy svojí tváře můžete vysílat signály, o co vám vlastně jde. Pokud je to spíš o šokujícím dojmu, tak motejte, rolujte, fixujte a tahejte.

Víte, že… Svět šokovala studie mikrobiologa Johna Golobica, který odebral vzorky plnovousů několika dobrovolníků. Ten zjistil, že získané materiály obsahovaly množství bakterií jako na toaletách.

Mužům s plnovousem proto doporučuje úzkostlivě dbát na hygienu. To znamená mýt si ruce i vousy. Pokud to dáváte, můžete ze svých chomáčů naopak těžit. Holení totiž způsobuje trhlinky v kůži, které by podle vědců mohly podporovat množení bakterií, naproti tomu udržovaný plnovous má tendenci před bakteriemi naopak chránit. Tak k čemu se přikloníte?

Autor: Adam

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Kníry jsou zase tu! Jak si s nimi poradit, abyste vypadali ještě k světu?

12 věcí, které z tebe udělají lumbersexuála