Změstnanec Googlu bydlí na parkovišti

V San Francisku je jedno z nejdražších míst na bydlení v Americe. Když třiadvacetiletý Brandon přestěhoval z Massachusett a nájem bytu ho vyšel v novém městě na 2 tisíce dolarů měsíčně, věděl, že s tím musí něco udělat. Přestěhoval se do nákladního auta, které parkuje na zaměstnaneckém parkovišti Googlu, kde pracuje.

,,Uvědomil jsem si, že platím horentní sumu za byt, ve kterém stejně moc času nestrávím. S tím jsem se těžko vyrovnával, bylo to úplné vyhazování peněz. Je to hodně prostředků a žádné z nich nejdou do ničeho, čím se vám v budoucnu vrátí. A s tím jsem se těžko smiřoval,“ říká Brandon.

zivot-zamestnance-v-nakladaku-google-1

 

Brandon situaci vyřešil koupí téměř 5 metrového nákladní auta, ve kterém bude bydlet. Vozidlo mělo najeto přes 250 tisíc kilometrů a Brandon za něj zaplatil 10 tisíci dolary, které dostal za podpis zaměstnanecké smlouvy. Tento měsíc nastal den, kterým se mu celá investice do auta vrátila, protože peníze, které by jinak vkládal do předchozího nájmu, se nasčítaly do hodnoty převyšující pořizovací cenu náklaďáku.



zivot-zamestnance-v-nakladaku-google-2

 

Snídá, obědvá a večeří v restauraci Googlu a sprchuje se ve firemní posilovně.

zivot-zamestnance-v-nakladaku-google-3

 

Brandon říká, že tímto způsobem ušetří 90% jeho měsíční příjmu po zdanění každý měsíc.

zivot-zamestnance-v-nakladaku-google-4

 

Díky takové úspoře očekává, že splatí svou studentskou půjčku během příštích 6 měsíců. Ač neví, jak ještě dlouho bude chtít takovýmto způsobem žít, funguje mu to dobře a něco měnit, prozatím, neplánuje.

zivot-zamestnance-v-nakladaku-google-5

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Žena žije v bývalé bance. Podívejte se dovnitř

Dům, ve kterém přežijete snad i apokalypsu