Žádost o ruku jako z filmu? Tady se dá romantika krájet

Požádat drahou polovičku o ruku je krok, ke kterému se mnozí odhodlávají dlouhé roky. Samozřejmě se mezi námi najdou i milovníci spontánnosti, kteří neváhají ani minutu, jiní tento krok však promýšlí do posledního detailu. A snaží se ze zásnub udělat událost velkolepou, proto vybírají opravdu romantickou destinaci, kde se ženy zeptají na klíčovou životní otázku. Jaká místa jsou jako dělaná právě na zásnuby?

žádost o ruku

Jestliže si nevíte rady, kde žádost o ruku provést, sázkou na jistotu budou nejromantičtější destinace na světě. Samozřejmě je nutné počítat s tím, že tam ten den pravděpodobně nebudete jediný klečet s prstenem.

Paříž nemá ve světě konkurenci 

Kdybyste se ženy zeptali, jaké místo považuje za to nejkrásnější a zároveň nejromantičtější na světě, většina odpoví, že je jím rozhodně Paříž. Francie je majitelkou města, kde se o ruku žádá prakticky denně. Největším lákadlem je samozřejmě Eiffelova věž, tady probíhá kdejaká žádost o ruku hodně často. Buďto na jejím vrcholu, jindy těsně pod ní nebo s ní v zátiší.

Paříž je jinak městem něhy, umění, velkého množství předzahrádek, také vináren a samozřejmě šarmantních kaváren, kde se svou drahou polovičkou můžete velkolepý krok oslavit šálkem vynikající kávy. Další volné chvilky vyplní jiné památky, které jsou pro Paříž naprosto typické, jako třeba Louvre nebo Vítězný oblouk. Jen se obrňte trpělivostí před davy lidí, sami na těchto místech rozhodně nebudete.

Žádost o ruku na benátské gondole 

Když to není Paříž, je to Itálie, která má romantických míst jak z filmu také nespočet. Pokud se nechcete procházet rozpáleným Toskánskem a vyslovit se na zdejších vinicích, nabízí se cesta do Benátek. Podle cestovatelů se toto místo musí navštívit dřív, než se naprosto potopí, proto s žádostí o ruku zrovna neváhejte, pakliže k ní má dojít právě zde.  

zásnuby
Dejte na nás a určitě vám řekne „ano“. (foto: 123RF)

Nemusíte ani hledat nějaké idylické místo, stačí nasednout na gondolu a vyznat se za zpěvu převážejícího. Nebo se můžete zeptat na životní otázku na některém ze zdejších mostů. Stačí si vybrat jeden ze čtyř set, které lemují celé Benátky. 

Grand Canyon: Dechberoucí místo pro dechberoucí okamžik 

Máte vedle sebe spíše milovnici přírody? Pak nejezděte do žádného romantického profláknutého města, ale spíše na romantické místo, kterým je bezesporu i Grand Canyon v Severní Arizoně. Tento jedinečný a doslova dechberoucí přírodní úkaz vytvořila řeka Colorado a dneska se jedná o jedno z nejatraktivnějších míst, kam lidé bezesporu musí zamířit, pokud se vydají do Států. Co třeba požádat svou drahou o ruku na vyhlídce, která má skleněnou průhlednou podlahu nacházející se ve výšce 1220 metrů? 

Nebo vám snad učaruje sopka Fudži? 

Kouzelná místa na žádost o ruku bezesporu zahrnují i sopku Fudži. Pokud si zakládáte na opravdu netradiční žádosti o ruku, pak vyřknutí zásadní otázky při zdolávání některé z turistických tras bude jedinečnost sama.

zásnuby
Západ slunce poblíž sopky? To je velká romantika. (foto: 123RF)

Nahoru na sopku vede rovnou několik turistických tras. Pokud nebudete mít s sebou žádnou turistickou obuv, můžete se na přírodní úkaz podívat z výletní lodi. V ideálním případě počkejte na západ nebo východ slunce, to podívaná nabývá úplně jiných rozměrů.  

Nekončící tulipánová pole v Holandsku

Jaká žena by nemilovala květiny! Pugéty plné oblíbených květin jsou tím nejkrásnějším, co může žena dostat k narozeninám, svátku nebo jen tak, pro radost. Proto svou drahou vezměte do Holandska, což je země doslova zaslíbená květinám, zejména tedy tulipánům. Zdejší tulipánová pole jsou tím pravým místem, kde můžete pokleknout. Větrné mlýny vám budou dělat opravdu krásné zátiší.

Rozkvetlá tulipánová pole je možné pozorovat zhruba od dubna do května, proto si cestu naplánujte právě v tomto období. Poté tulipány odkvétají a nádherná podívaná je u konce.

Mimochodem, společně s tulipány kvetou i krokusy, hyacinty, kosatce i lilie.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

5 tipů na exkluzivní dárek pro partnerku

Když nefunguje chemie, nemůže přijít láska! Chemici tvrdí, že láska vydrží jen 2 roky. Mají k tomu i logické vysvětlení!