Žádost o ruku aneb jak svou přítelkyni požádat a neztrapnit se?

Každá žena či dívka má zcela určitě představu o tom, jak by měla proběhnout žádost o její ruku. Pokud se těžce rozhodujete, jak provést žádost o ruku, máme tu pro vás pár tipů. Zkuste vyzkoušet jeden z těchto romantických a kreativních návrhů.

žádost o ruku

Rozmyslete si, kdo všechno o žádosti bude vědět

Ať už chcete otázku položit roztomilým, ale jednoduchým způsobem, nebo jste připraveni uspořádat super jedinečné překvapení, zde najdete určitě ten pravý způsob. V každém případě nezapomeňte, že nejlepší žádost o ruku je ta, která skutečně zachytí váš styl.  

Požádat o ruku lze několika způsoby:

  • O samotě s nastávajícím snoubencem či snoubenkou,
  • v obklopení přátel a rodiny,
  • na veřejnosti.

Vyberte si oblíbené místo. Ať už je to fontána, oblíbený hotel nebo místo v lese, vyberte takové, které má pro vás dva osobní význam. Až tam budete, požádejte někoho v okolí, aby vás vyfotografoval společně. Místo pózování padněte na jedno koleno. Ideální že?

Než provedete samotnou žádost o ruku, měli byste o svatbě už mluvit dopředu. Ujistěte se, že manželství je něco, co každý z vás chce, a také, že se oba shodnete na hlavních bodech, jako jsou děti.

To je velká otázka, která by neměla vycházet z čista jasna. Nechcete, aby byla vaše partnerka zcela nepřipravený, protože téměř jistě je zaručeno, že překvapivý návrh vyvolá váhavé „ano“, nebo „budu o tom přemýšlet“.

Žádost o ruku by měla být originální a překvapivá

Žádost o ruku by měla být překvapením. I když jste oba diskutovali o manželství, samotná nabídka k sňatku by měla být pro ženu nečekaná. Najděte si okamžik a způsob, který váš partner nebude čekat.

Věta „Vezmeš si mě?“ je jednoduchá otázka, ale je to fráze, která by se měla vyslovit protějšku jen jednou za život, v ideálním případě. Napište si, co chcete říct, měli byste to říct nahlas. Musíte znít tak, že to skutečně chcete.

Krásný zásnubní prsten nesmí chybět

Najděte správný zásnubní prsten. Vzhledem k tomu, že nošení zásnubního prstenu je celoživotní závazek, ujistěte se, že je ten pravý. Můžete také požádat rodiče svého partnera, sourozence, nejlepšího přítele a další rodinné příslušníky, aby vám pomohli vybrat prsten. Prsten je velká investice a je tak lepší se ujistit, který by se nevěstě líbil.

Požehnání rodičů je důstojným prvkem pro žádost o ruku

Od doby věna jsme prošli dlouhou cestu, ale i v dnešní době je uctivé, když žádáme o požehnání rodičů. Když požádáte nevěstu o ruku, nezapomeňte také na její rodiče.

Zamyslete se nad svými oblíbenými romantickými místy a vyberte si smysluplné místo, na kterém můžete otázku „ Vezmeš si mě?“ položit. Je jedno, které místo si vyberete, ale ulička supermarketu je opravdu nevhodná.

Buďte kreativní, využít můžete třeba společného koníčku

Začleňte do návrhu svoji osobnost, oblíbené věci, koníčky atd. Udělejte to spíše jedinečným a nezapomenutelným způsobem. Doba jde dopředu, ale není nic romantičtějšího než vidět chlapa na kolenou, resp. jednom koleni. Když spojíte osobité místo a romantiku, nemůžete udělat chybu.

Řekněte své partnerce, proč si ji chcete vzít. Neptejte se jen na jednu jedinou otázku, ale řekněte, jak dobře vám s tím druhým je. Nyní je ideální příležitost říct své partnerce, proč je pro vás ta pravá a jaké jsou vaše naděje do budoucna.

Žádost o ruku by měla být nezapomenutelná pro oba dva, tak si dejte záležet!

Po nezapomenutelné žádosti o ruku se hned můžete pustit do společného plánování svatby a konkrétních detailů, jak bude váš vysněný den vypadat. Na zvážení je také otázka, jestli budete před svatbou sepisovat předmanželskou smlouvu, můžete tím předejít mnoha sporům v budoucnu.

Hodně štěstí!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Originální žádost o ruku. Tenhle týpek to dal fakt hustě!

Jak správně vybrat šperk podle konkrétní příležitosti nebo co jí bude slušet. Staňte se romantikem snadno a rychle!