Nejvtipnější výzvy, které dobyly internet! Už jste zkusili všechny?

Internet je dokonalým místem pro všechny divné a rozum popírající věci. Často mezi ně patří i šílené challenge, které se šíří celým světem. Jaké nejzajímavější výzvy otřásly v posledních letech internetem, a které stojí za to vyzkoušet?

výzvy

Někteří lidé jsou ochotní pro pár minut slávy udělat téměř cokoliv a díky všudypřítomnému internetu a chytrým telefonům je ještě snazší udělat ze sebe cvoka ve jménu lajků. V posledních letech zažívají obrovský boom také internetové výzvy, které se díky pandemii staly ještě oblíbenějšími. Fenomény jako Ice Bucket Challenge jsou neškodné a pomáhají získat peníze na dobré účely. Online prostorem se však bohužel šíří i takové výzvy, které jsou nechutné, zvrácené a mnohdy neuvěřitelně nebezpečné. My se však zaměříme na ty vtipné a zábavné, které určitě stojí za vyzkoušení.  

Šílenství jménem VÝZVA

Celebrity, televizní osobnosti, sportovci, ale i politici, modelky nebo hudebníci. Internetové výzvy se staly takovým fenoménem, že ani leckteré známé tváře nedokázaly odolat a byly ochotné se do některých zapojit, veřejně se ztrapnit, pobavit své fanoušky a zahnat nudu v těžkém pandemickém období.

Byl to právě lockdown, díky čemuž se výzvy staly běžnou součástí života většiny z nás. Proč? Z prostého důvodu. Je to moderní forma, jak udělat domácí vězení o něco zábavnější, ale také způsob, jak se udržet ve spojení s přáteli, kolegy a rodinou, aniž bychom se s nimi pravidelně mohli potkávat. Paradoxně tyhle šílenosti nás udržely při zdravém rozumu a udělaly z běžných aktivit, jakými jsou třeba oblékání, tanec nebo vaření, zábavnou a vtipnou činnost.

1. Break Up song challenge

Píseň Break up song britské dívčí skupiny Little Mix byla do světa vypuštěna 27. března 2020. Poté byli fanoušci z celého světa vyzváni, aby se pokusili napodobit drzé taneční pohyby Perrie Edwards, natočili a sdíleli své snažení a tím se stali součástí klipu k písni. Nutno podotknout, že výzva Break up song odhalila mnoho skrytých, nečekaných talentů. Na některá taneční čísla se můžete podívat zde.

Kompilace pro Break Up Song challenge.

2. Try not to laugh – Zkus se nesmát

S trochou představivosti by šlo výzvu Try Not To Laugh považovat za sociální experiment, pravdou však je, že se jedná o jednu z nejzábavnějších ”čelendží”. Vtipné je nejen se jí osobně účastnit, ale i sledovat jiné účinkující. Vlastní formu této challenge si můžete zahrát třeba s rodinou nebo přáteli. Inspirovat se můžete zde.

3. Kick-ups

Když výzva keep uppies ovládla Instagram, stala se z ní za neuvěřitelně krátký čas jedna z nejrozšířenějších sportovních aktivit internetu. Smyslem challenge Kick-ups je udržet pomocí nohou roličku toaletního papíru co nejdéle ve vzduchu. Během lockdownu, kdy byl právě toaletní papír velmi žádaným zbožím, tak přirozeně nahradila rulička toaleťáku běžný hakisák. Co myslíte, troufnete si třeba na Messiho? Jak to fotbalovému mágovi a ostatním šlo, se můžete podívat na videu.

Toaletní rulička místo hakisáku.

4. Bean Boozled Challenge

Výzva inspirovaná kouzelným světem Harryho Pottera a slavnou pochoutkou jménem Bertíkovy fazolky tisíckrát jinak. Právě ty totiž hrají hlavní roli. Challenge Bean Boozled je založená na ochutnávání barevných želé fazolek, které kromě obvyklých ovocných chutí skrývají i nejedno nechutné překvapení. Bonbóny Jelly Belly běžně seženete na e-shopech s cukrovinkami a jejich pořízení určitě nebudete litovat. Bean Boozled je skvělou výzvou pro partu přátel i pro rodinné večery. Schválně, kdo z vás má nejotrlejší jazýček?

5. Eat It or Wear It – Nechceš to sníst, tak si to obleč!

Než se do výzvy s názvem Eat It or Wear It pustíte, nachystejte si nějaké staré nebo zničené oblečení. Brzy po jejím začátku byste totiž mohli litovat, že jste se do aktivity vrhli ve svém oblíbeném outfitu. Co dalšího budete potřebovat?

Pro tuto výzvu se vám kromě party kamarádů bude hodit také několik krabiček či neprůhledných sáčků, které opatříte čísly a do kterých vložíte různé druhy potravin (chutných, ale i těch méně poživatelných). A jak jistě už tušíte, čím více jich bude z té druhé skupiny, tím větší legrace vás čeká. Jaká jsou pravidla Eat It or Wear It? Cílem je, aby si každý náhodně vylosoval číslo a poté snědl obsah tajemného balíčku. Pokud něco sníst odmítnete, budete si to muset “obléci”. Vítězí ten, kdo na sobě má nejméně jídla.

Raději byste měli hrát venku na zahradě.

6. Touch My Body Challenge

Touch My Body je nejen vtipnou internetovou výzvou, ale může být i velmi zábavnou hrou pro páry. Potřebovat budete pouze, tužku a papír na zaznamenávání skóre, šátek nebo něco na zakrytí očí a odvážného partnera, který do výzvy půjde s vámi. Poté si budete střídavě zakrývat oči, přičemž ten z dvojice, který zůstane s odkrytým zrakem, bude navádět ukazováček svého partnera na různé části svého těla. Oslepený hráč pak musí podle dotyku hádat, kterého místa na těle svého spoluhráče se dotkl. Každé uhádnutí znamená bod. Jak moc může být taková obyčejná výzva zpestřením nudného večera se můžete přesvědčit.

Zdá se to jako brnkačka, ale zdání klame.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Výzva pro táty – postavte komín cereálií na svém dítěti. Tohle jsou výsledky! (16 fotek)

Tohle rande se prostě nepovedlo. Prozradíme vám, proč tentokrát seznamka selhala a čeho se příště vyvarovat