Vytáhnutý ženský klín. Je na vině příliš mnoho sexu nebo něco jiného? Kdy se vagína sama stáhne?

Freudovi žáci tvrdili, že pokud žena neprožívá orgasmus vyvěrající odkudsi z hlubin vaginy, má narušenou osobnost. O několik let později se zase říkalo, že žena s „prostorově výraznější“ pochvou je rozbitá celá. Kdo nebo co vlastně může za to, že se ženský klín roztahuje? Může se zase sama zúžit?

ženský klín

Líbí se vám, vy jí. Celý večer klape, jako hodinky. Dojde na třešničku na dortu – sex. A když se konečně dostanete k tomu nejsladšímu, zděsíte se. Ano, některé ženy mívají, jak my říkáme, vytahaný klín. Jestli ale přemýšlíte, jestli to je proto, že si hodně užívá v sexu, zařaďte zpátečku. Není to tak!

Není to většinou ani porodem

Pro lepší pochopení není na škodu probrat si trochu anatomie. Vagina je velmi elastický orgán, který se napřímí, nabobtná, ale pak se vrací zpět do svého původního tvaru. Pro případ uveďme klasický porod. Svaly ve vagině se maximálně roztáhnou, ale po jisté době (která je různě dlouhá a může trvat klidně i půl roku) se stáhnou zpět. Gynekologové dokonce uvádějí, že i když se v některých případech nejedná o stoprocentní návrat na původní hodnoty, určitě se vagina ve většině případů vrací téměř k normálu.

Nebojte se fistingu

V podstatě to takhle hladce jde i v rámci méně obvyklých sexuálních praktik typu fisting, tedy zasouvání pěsti do ženského klína. (Bát se ho nemusíte, pokud to chcete zkusit. Hlavně pomalu.) Vagina se ruce přizpůsobí a mnohdy jí i právě tohle dělá dobře, protože je velmi bohatá na nervy a zásobovaná krví. To ovšem s trvalým roztahováním nesouvisí.

Širokost a impozantnost vaginy je způsobená geneticky, takže když potkáte nějakou s větším klínem, rozhodně ji neobviňujte z toho, že měla poměr s celou četou. Ona se tak s největší pravděpodobností narodila.

První sex. Ten, co jí obvykle bolí

Věděli jste, že ve stavu erotického vzrušení pochva dokáže u některých žen znásobit svou délku z původních pěti až deseti centimetrů na téměř dvacet centimetrů? Ale, velký penis vaginu protáhne, ovšem „nenatáhne“. Přesto existuje výjimka, kdy k roztahování ženského klína doopravdy dochází.

Zásadní roli při tom hraje první sexuální zkušenost ještě nedotknuté panny, jejíž membrány tkáně pokrývající vaginální otvor potřebují pár nácviků k tomu, aby se uvolnily. Kromě penisu se o tohle všechno postarají i menstruační tampony a sport. No a co poradit vám, kdo skučíte nad rozlitým mlékem?

Vagína se může zase sama zúžit. Kdy?

Dobrá zpráva nakonec. Jakmile žena projde menopauzou, vaginální vchod se může zmenšit a ztuhnout. Toto tak zvané „utahování“ se děje kvůli snížené produkci estrogenu, která menopauzu doprovází. Prý je pak podle gynekologů vhodné takovou vaginu pravidelně obšťastňovat, aby tak říkajíc nezakrněla. Tak dělejte, jak umíte.

Autor: John McClane

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Věkový rozdíl partnerů. Je to problém? Kdy má nerovný vztah šanci a kdy je lepší se do toho nepouštět?

Sexuální sny. Jak z nich poznáte, co vám v sexu chybí? Co to znamená, když se vám zdá o sexu se šéfkou?