Vy chcete, ona ne. Můžete si najít milenku?

Zlato, pojď na to! Kéž by! Jednou za měsíc to není terno! Co s nevybitou energií a litry spermatu? Milenka strádání vyřeší. Otázkou je, na jak dlouho. Patří její existence mezi skvělé a bezpečné nápady?

Sexuolog Zlatko Pastor objektivně poznamenává, že co se týče sexu, tak více než nadměrná potřeba nás trápí nedostatečná touha. Jak výstižné! Dennodenně se internetové poradny hemží dotazy, že „moje mladá nechce, ale já ano“. Holt věčný problém – přitom rozdíly v sexuální touze a potřebě jsou jasně dané…

Láska je láska

V populačních výzkumech se jednoznačně prokazuje, že muži touží po variabilitě svých sexuálních partnerek, zatímco ženy obvykle hledají toho geneticky nejvhodnějšího samce, určeného pro plození potomků. Tento rozdíl je s největší pravděpodobností způsoben obrovským nepoměrem mezi počtem spermií, které muž za svůj život vyprodukuje, a počtem ženských vajíček, která se v přírodě obecně velmi cení. On chce pořád, ona vyčkává. Kapišto? Teorie je jasná.

Vy potřebujete každý den, partnerka jednou za dva týdny. A odvolávat se na bolavé koule je v tomto případě houby platné. Je bezpečné najít si milenku a zachovat si tak nejen pro příští generace zdravý rozum?

Nechat to být?

Podle názoru sexuálního psychologa Petra Weisse by se vždy měl partner s vyšší potřebou sexu řídit potřebami partnera méně náruživého. To znamená, že pokud nesouložíte, máte smůlu. Přemlouvání není na místě, nátlak už vůbec ne. Doporučuje se zanechat všech aktivit v této oblasti, nemít blbé kecy, zkrátka si nestěžovat, zdržet se tělesných doteků a nenaléhat. Iniciativa by tak měla být pouze na straně netoužící partnerky.

A ani to porno už mi nedovolí?!

„Tohle zkouším několik měsíců a upřímně musím říct, že se to fakt nedá. Přítelkyně za mnou jako první nepřijde a mě osobně se neustálá masturbace nezdá záživná,“ krčí rameny Milan, který si bokovku bez pardonu našel. „Doma nic měnit nechci, vyhovuje mi ostatní servis a zaběhnutý život, ale já si ho prostě pořád jen honit nebudu,“ dodává odhodlaně na adresu svého penisu. Dělá dobře? Reálný život s názory odborníků dost kontruje.

To je tak, když chcete udržovat vztah

Petr Weiss se nechává slyšet, že pokud partnerka či kdokoli jiný se sníženou potřebou sexu nepřijde třeba rok, nedá se nic dělat, neboť všechny ostatní možnosti jsou bez naděje na úspěch. A milenku zásadně nedoporučuje, na což ostatně upozornil i v publikaci Weissova navigace sexem, kterou sepsal s novinářkou Lucií Ondřichovou.

„Já osobně si myslím, že milenka – nebo milenec – není řešení. Jsou páry, které nevěru ustojí, ale je to riziko. Mnohé z těchto mimomanželských původně jenom čistě sexuálních vztahů vedou k citovému sblížení, zvláště u žen, a to už je pro manželství ohrožující. Proto vidím lepší řešení v masturbaci,“ otevřeně radí odborník s tím, že onanie uspokojí fyziologickou potřebu sexuálního vybití toho partnera s vyšší potřebou, i když citově a psychologicky není pro většinu tak naplňující jako párové milování.

Takže, pokud vám nechce dát, milenku si najít můžete, ale nic o ní neříkejte sexuologům a ani manželským poradcům!

A kolikrát za týden máte sex vy?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Sex. Kolik prstů je akorát?

Mají vůbec ženy orgasmus? Pravda děsí!