Víme, kdo bude režírovat film Gran Turismo

Filmů s tématikou závodů a nadupaných aut je celá řada a vzhledem k úspěšnosti trháků jako Rychle a zběsile, bylo asi jen otázkou času, kdy se dočkáme i nějakého filmového ztvárnění. Kdo bude celovečerní film režírovat?

Spekuluje se o tom, že byl osloven Joseph Kosinski. Jméno, které si určitě spojíte s filmem Nevědomí. Teď bude mít na svědomí adaptaci videohry Gran Turismo, která spatřila světlo světa už před osmnácti lety na herních konzolích.

Nový scénář je na spadnutí

Na scénáři k filmu začal pracovat před dvěma lety scénárista Alex Tse, jehož perem vznikal i film Watchmen. Hovořilo se v kuloárech o tom, že film bude pojednávat o nadšeném hráči závodního simulátoru, který se dostane až do Nissan GT Academy a usedne za volat reálně v opravdovém vozu. To se ovšem s příchodem Kosinského může změnit. Scénář se pravděpodobně bude přepisovat. Je otázkou, zda to filmu neuškodí, neboť Kosinski je sice dobrý režisér, ale scenáristickým talentem zatím nijak významně neoslnil. Doufejme, že výsledek nedopadne jako loňský zpackaný Need for Speed, další apadtace slavné herní série.

S Cruisem to nevyšlo

Hovořilo se také o tom, že Kosinski měl režírovat jiný automobilový snímek, a to Go Like Hells s hvězdným Tomem Cruisem v hlavní roli. To se asi nakonec neuskuteční. Bližší informace bohužel skrze média neprosákly. Budeme to ale sledovat a přineseme vám aktuální informace.

Gran Turismo 7 už letos!

Zatím ještě jedna zpráva pro aktivní hráče a milovníky her: Tvůrce série, šéf studia Polyphony Digital (stojící za sérií GT) Kazunori Yamauchi prohlásil, že vydání dalšího dílu Gran Turismo 7 nepotrvá déle než 1-2 roky, a to díky přívětivému vývojovému prostředí konzole Playstation 4. Očekáváme ji na trhu již v tomto roce. Určitě se máme na co těšit. Přikládáme demo hry na videu. S filmem to bude evidentně běh na delší trať.

Autor: EH

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

6 filmů, které měly skončit jinak

7 božích trailerů a jeden Channing Tatum