Vetřelec bude znovu uveden do kin!

Kultovní klasika režiséra Ridleyho Scotta z roku 1979 Vetřelec bude k vidění v kinech.

Kult navždy

Poplach pro všechny fanoušky legendární sci-fi! A vlastně i pro všechny ostatní, protože ALIEN patří do zlatého fondu žánru a znát ho musí každý, kdo se chce se známými bavit na téma film. Nechce se nám věřit, že existuje někdo, kdo Vetřelce neviděl, ale užít si výtečnou podívanou na velkém plátně v kinosále je prostě zážitek, který si nesmíte nechat ujít! Kdo by si pomyslel, že vůbec budeme mít znovu takovou šanci.

Obnovená premiéra

Vetřelec poběží v kinech celý měsíc, od 19. února do 19. března a mapu kinosálů najdete ZDE. Film bude promítán v řežisérském setřihu, který u nás vyšel v roce 2003 na dvd. Sice obsahuje navíc jen pár minut záběrů, ale o to tady nejde. Vždyť se tu jedná o film, který dodnes absolutně vede žebříčky oblíbenosti mezi sci-fi nebo horrory a který jsme naposledy mohli vidět v kinech v 80. letech.

Nejlepší sci-fi

Dnes 36 let starý snímek je často považován za nejlepší sci-fi film vůbec. Jedná se o jedno ze zásadních děl kinematografie a v době svého uvedení způsobil nemalý rozruch. Monstrum, které navrhl zesnulý H.R.Giger (+2014), se stalo ikonou a režisér Ridley Scott si připsal svůj nejzásadnější počin. Většina efektů dodnes na diváka zapůsobí bez známky stáří snímku a mistrovsky zachycená depresivní atmosféra filmu natrhne soudobým ‚lekavým‘ béčkům zadek.

Autor: Eduard Havel

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Expendables 4: Stallone přitvrdí

Arnold se vrátí! Terminator: Genisys už v červnu 2015!