Velké zadky jsou v kurzu! Proč se nám líbí oblá pozadí a jak moc nás ovlivňují celebrity? XXL půlky mají svůj význam už od pravěku!

Ideál krásy se mění. Naštěstí jsou pryč doby, kdy přehlídkovým molům kralovala britská modelka Twiggy. Teď se nosí pořádný zadek a plné křivky. Nádherná doba! A vědci vysvětlují, proč nás oblé tvary tak berou!

XXL zadek je zase v kurzu

Nicki Minaj se natřásá v upnutých kostýmech a svět sleduje její XXL pozadí. Pro jednoho jsou tyhle rozměry až příliš, pro druhého se jedná o potěchu oka. V každém případě se Nicki  a jím podobným nedá upřít, že její zadnice přitahuje mlsné pohledy a že by si kde kdo dal říct. Pokud vás zajímá, kde se posedlost ženským zadkem vzala, odpověď je jednoduchá.

Pohádka o prastarých principech stále platí

„Není to nic nového. Ve skutečnosti se jedná o primární pud,“ nechává se slyšet David Buss, profesor psychologie na Texaské univerzitě v Austinu s tím, že muži jsou přitahováni k ženskému pozadí ze stejného důvodu, jak je fascinují dámská ňadra, boky a útlý pas.

„Všechno tohle naši předci považovali za rysy plodnosti. Muž jako takový v podstatě hledal ženy, se kterými by se mohl rozmnožovat. Když potkal nějakou s větším zadkem, jeho primitivní mozek dostal signál, že dotyčná pravděpodobně nosí dostatek tuku, díky kterému snadněji otěhotní. Pokud byl takový zadek navíc i kulatý a pevný, symbolizovalo to mladší ročník. Žena s touto výbavu se pak stala horkou kandidátkou na únos do jeskyně,“ dál objasňuje David Buss.

Primární pudy neobelstíme. Prověřené staletími!

Pokud jde o sex, tak každý ví, že je v tom něco zvířecího, pudového a chlípného. Geografie a kultura mohou určovat, do jaké míry jste zmítáni předlohou svých předků.

Například 59 procent argentinských mužů miluje ženské pozadí víc než prsa, jak zjistili vědci z univerzity v Buenos Aires, naproti tomu britští muži zaobleným prdelkám nevěnují příliš velkou pozornost. To zase potvrzuje Univerzita College v Londýně. Nutno však podotknout, že bez ohledu na to, kde právě teď žijete, se větší zadky odlepují od země a opět dosahují popularity.

Vzory nade vše. Kdo inspiruje mladou masu?

Sexuologové, ke kterým patří Ava Cadell, doktorka lidské sexuality z americké Kalifornie, upozorňují, že současná popová kultura pořádné zadky oslavuje čím dál víc, přičemž trend určují převážně celebrity typu Beyoncé nebo Kim Kardashian. Stačí se na ně podívat. Jsou smyslné a sexy a inspirují mnoho žen, které se je snaží napodobit. Každá druhá pak svůj vlastní zadek považuje za návnadu.

„Díky těmto slavným jménům se i takový anální sex dostává do hlavního proudu. Zadečky jsou prostě v kurzu,“ tvrdí Ava Cadell. TO je trochu odvážné tvrzení, ale dobrá. V každém případě mají XXL pozadí nejméně jednu výhodu. Dobře se na nich leží, nikde vás nic netlačí. Také je třeba říct, že samice s pořádnou základnou prý dřív byly úspěšnější při hledání potravy. Jestli to platí i dneska? Tak to si můžete vyzkoušet, až dojdou zásoby v ledničce. Pokud ta vaše moc nakoupit nechodí, zřejmě je její zadek menších rozměrů. A vy budete mít večer hlad!

Autor: Adam

A jak to se zadky máte vy? Jsou podle vás sexy?

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Muži vs. ženy. Kdo je po rozvodu šťastnější? Kdo naopak po rozpadu vztahu mnohem víc trpí?

Kdy jsou ženy nejzranitelnější a co nerady slyší od svých partnerů? Tímhle je vydráždíte k nepříčetnosti!