Věci a hlavně skutky, kterými zaručeně udělá muž ženě radost

Naše manželky i partnerky mají samozřejmě radost už z toho, že existujeme a že jsme si vybrali právě je, ano, jistě. Vždycky ale zůstává mnoho způsobů, jak jim život ještě trochu více osladit. Tady je devět velmi důležitých z nich. Staňte se zase mužem s velkým M.

Dodržujte své sliby

Když řekne muž ženě: „Ano, drahá, než se vrátíš, dám špinavé prádlo do pračky,“ ona stejně předpokládá, že po návratu vydoluje špinavé ponožky zpod postele a pračku zapne sama. Ženy už jsou takové.

Pokud ale muž skutečně udělá to, co slíbil – ať už je to cokoli, bezpochyby se dočká úžasných věcí. Jistě, ženy nás k podobným slibům někdy poťouchle nutí a nám pak připadá, že s jejich nápady musíme vést válku, ale za to překvapení to (občas) stojí!

Popadněte hadr

Proč dokáží ženy ocenit, když umyjeme nádobí, vytřeme koupelnu nebo si vyžehlíme košili sami? Protože ví, že to děláme neradi a s největším sebezapřením, a tudíž z čiré lásky!

Na drobné domácí práce mají muži poměrně jasný názor: vyhodit a koupit, když to peněženka unese. Mužská polovina domácnosti by si ovšem měla uvědomit jedno. Pro ženu mnohdy znamená pořádek totéž co pro ně mistrovství světa v hokeji, takže je jen dobře občas popadnout hadr a pustit se do práce.

Postarejte se občas o potomky. Má to další výhody!

S malými dětmi by si neužil moc legrace ani svatý František z Assissi, natož pak muž, který za největší zábavu pokládá mexickou vlnu při vstřelené brance.

Je ovšem pravda, že dudlík dokáže do patřičné tělní dutiny aplikovat kdekdo, a i když jsou pročůrané plenky těžší než suché, ještě nikdo se jimi neotrávil.

Pravdou zůstává, že děti si pamatují spoustu věcí už od nejútlejšího věku – ne podle zraku, ale podle čichu určitě. A když se o ně budete starat hned zkraje, budou vás mít (nebo naši vodu po holení) ještě raději.

Dejte jí pocit volnosti a prostor. Potřebuje ho!

Kdo z nás by chtěl mít doma údernici, která přebíhá mezi plotnou, dětskou postýlkou a žehlením? Žena je přece tím krásnější, čím více času na sebe má – a nezáleží na tom, jestli ho stráví v nehtovém studiu, nebo na klinice plastické chirurgie.

Chvilka hlídání dětí nás zabít nemůže; nervózní a vystresovaná manželka ano. Jen ať si udělá večer čas jen sama na sebe a vyrazí s kamarádkama do kavárny. Stejně se jim bude celou dobu nad sklenkou vína chlubit tím, že se nemusí bát nechat svého muže doma s dítětem samotného!

Vyveďte ji do společnosti

I když to nepřizná, každý muž si v koutku duše myslí, že má tu nejkrásnější manželku. A že právě on si nejvíc zaslouží závistivé pohledy ostatních mužů a ona zase mírně žárlivé pohledy jejich žen.

Utužování zdravých společenských vztahů je z dlouhodobého hlediska vhodné – žena alespoň uvidí, že o nic nepřichází, když se provdala právě za svého muže.

Důležitá rada: zapomeňte přitom na obdivné pohledy ostatním manželkám a ženám (a rozhodně se přitom nenechte nachytat); všichni přece víme, že my máme stejně tu nejhezčí!

Ukažte jí, že jí důvěřujete

„Klidně jeď s kamarádkou na týden do Chamonix lyžovat,“ je věta, která rozzáří nejedno ženské oko.

Nejde ani tak o týden strávený bez žehlení spodků, štupování ponožek a bez vaření; nejspíš se ani nechystá žádná divoká dámská jízda, která by ohrozila manželství.

Ale už skutečnost, že žena stráví týden na čerstvém vzduchu a manžel ji přitom po návratu uvítá s květinou ve váze a otevřenou náručí, aniž by ji podrobil výslechu třetího stupně s elektrošoky, aby zjistil, jestli mu byla věrná, znamená strašně moc.

Připomeňte jí, že vám na ní záleží

To nejkrásnější, co dokáže muž své ženě dát, je pocit, že mu na ní stále záleží, že ji miluje pořád stejně JAKO TENKRÁT. A že by ještě pořád dokázal prohodit oknem hospody třeba patnáct Ukrajinců jenom kvůli tomu, že se na ni křivě podívali.

Ani malou květinou nepohrdne. Ale ne každý den!

Tohle je asi každému jasné. Ženu potěší květiny víc než misionáře zbloudilá duše – to je životní zkušenost. I sebevětší amazonce zrudnou tváře nad pomuchlanými pomněnkami, kvůli kterým jsme se málem utopili v bažině, a rudé růže k narozeninám dokáží pravé divy.

Ale: Samozřejmě jsou tu dvě hranice. Jedna z nich je upřímnost; komunistické karafiáty ke Dni žen se od upřímně darovaných květin liší asi jako trabant od posledního modelu audi. Jedno smrdí, na druhé může být člověk hrdý. A druhá – nedělejte to každý den, aby květiny neztratily vůni nečekaného!

Dej ženě dárek a ona bude ráda. Hlavně ne peníze!

Pro dárek platí totéž co pro květinu. Eemancipace neemancipace, rovnost pohlaví nebo ne, dejte ženě dárek a ona bude ráda. Stejně jako v případě květin i tentokrát jde o úmysly.

Pokud jí dáte s láskou kamínek z pláže, na které jste strávili jeden ze společných romantických večerů, určitě jeho hodnota dokáže vysoce převýšit Chanel číslo 5, který jste koupili z povinnosti.

Nejhorší a nejspíš i nejvíc ponižující je darovat ženě peníze s tím, že si má „koupit něco, co potřebuje“. Souhlasíme, že jsou jisté ženy, které penězmi nepohrdnou a měří své štěstí podle toho, kolik jich máme. Ale teď se bavme o upřímné lásce.

Žena přece nepotřebuje nic jen to, co jí chceme dát my sami z lásky a s láskou! Kdyby teď s vámi četla tyhle řádky, jistě by souhlasně kývala hlavou.

Každý muž by měl své ženě poskytnout prostor k tomu, aby se v jeho náruči cítila jako bohyně, aby ho mohla svádět pohledy, slovy a pohyby a aby mohla počítat s tím, že on stále ještě zůstává mužem s velkým M, do kterého se zamilovala.

No řekněte, co víc by si žena mohla přát?

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Muži otevřeně o ženách: vlastnosti, které na ženách milujeme nejvíce

Co vlastně ženy od mužů doopravdy chtějí? Návod pro pány tvorstva!