Tunning pro cyklisty? Airbag na hlavu! Novinka, která vás ohromí

Patříte mezi milovníky cyklistiky i moderních technologií? Pak vaše srdce zaplesá při pohledu na revoluční cyklistickou přilbu. Funguje totiž jako airbag, který se spustí v případě nárazu. Do té doby „spí“ na vašem těle jako speciální límec…

airbag pro cyklisty

Aktuálně k vidění na FOR BIKES

Veletrh pro milovníky cyklistiky FOR BIKES, který v pražských Letňanech probíhá od včerejška do neděle 8. dubna, jehož jsme mediálním partnerem, přinesl i letos mnoho novinek a vychytávek pro nadcházející sezónu. Za redakci doporučujeme zažít to tu na vlastní kůži, je rozhodně na co koukat a co objevovat. Jednou z novinek, kterou jsme tu objevili a která stojí za to prozkoumat, je revoluční cyklistická přilba Hövding. Jedná se totiž o speciální airbag, který se spouští za pomoci čidel.

Nejbezpečnější přilba na trhu

„Není to pouze jedna z nejbezpečnějších přileb na trhu. Hövding je také diskrétním chameleonem, který se díky vyměnitelnému pouzdru snadno přizpůsobí stylu obečení,“ říká Ondřej Brunecký z Cyklospeciality.cz.

Jak to funguje v praxi?

Jak to funguje? Do doby, než se něco stane, máte helmu v podobě límce, který má optimalizovanou polohu pro lehce nakloněnou hlavu při jízdě. Samotný airbag, který obalí v případě nárazu hlavu do peřiny, se spouští za pomoci čidel – akcelerometrů a gyroskopů. Ty pohyby jezdce zaznamenávají 200x za vteřinu a za desetinu vteřiny se airbag nafoukne.

Můžete ji nabít přes USB

Nabíjet se tento cyklistický kouzelník může i přes počítač pomocí USB kabelu, který kupující dostane v balení. Cena tohoto produktu se pohybuje těsně pod hranicí 8500 korun. Ale to se jistě do našeho bezpečí vyplatí investovat.

 

Autor: red

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Příprava kola na jaro. Na co byste neměli rozhodně zapomenout? Kde hledat další potřebné informace?

Kolo v ceně auta. Co umí ručně vyrobený superstroj? Proč stojí statisíce a kde ho můžete vidět naživo?