TOP vtpné hlášky z pohřebních síní a krematoria

Češi jsou experti na to dělat si srandu ze všeho a za všech okolností. Nezastaví se nad zoufalou politickou situací stejně jako nad neštěstím při povodních. Proč by se měli zastavit ve smuteční síni nebo krematoriu? Tady jsou vtipné hlášky, které jste ještě neslyšeli.

Hlášky z pohřebních síní

Varování: Pozůstalí ať raději přeskočí na jiný článek…

1. Pohřební procházka 

I takhle se dá brát návštěva pohřbu. Všechno špatný je pro něco dobrý. Ne?

Kamarád vyprávěl o jednom rozhovoru s druhým kámošem: „Tak jsem slyšel, že ti zemřela žena. Včera prý byl pohřeb. Jak jsi na tom?“ On odpověděl:  „No, jak bych to řekl, … ta malá procházka mi docela prospěla.“

 2. Jednou v krematoriu

Opona se otevírá, smuteční hosté povstávají, hraje tichá hudba. Smuteční řečník, starý kamarád zesnulého, říká dojatě směrem k odjíždějící rakvi:

„A tak se s tebou, Toníku, loučíme. A buď tam dlouho a dlouho hodně zdráv.“

No řekněme, že Toník si zdraví už užil dost. Možná ale řečník ví něco o posmrtném životě, co my netušíme.

3. S řečníkama je vůbec sranda

Představte si tu situaci. Člověk myslí na toho v rakvi, všude ticho, které narušuje nářek pozůstalých, snažíte si vzpomenout na všechny super chvilky s tím nebožtíkem a řečník uvede svou řeč k postarším pozůstalým asi takhle:

Vážení sešlí…“

Dodat cokoli je asi zbytečný. 

4. Kamarádova babička nad věcí

Někteří lidé berou pohřeb s nadhledem. O tom svědčí i vyprávění kamaráda,kterému zemřel děda. Když jeho babička odcházela z krematoria, smutně se otočila, podívala se na černý dým kouřící se z komína a povzdechla si: „Tak vidíš, dědo, konečně tě někdo vykouřil až dokonce.“

No paní je evidentně znalkyně.

5.  Morbidní zastávky

Někdy sám život připraví poněkud morbidní situace nebo věci, nad kterými se minimálně zamyslí i ti, co mají IQ svítící baterky. Přesně taková jsou hlášení v tramvaji na některých místech v ČR. Příkladem je hlášení zastávek: „Neředín, krematorium, konečná zastávka…“ (v Olomouci) Člověk aby se bál. Na podobnou morbidní jízdu se připravte ale i cestou do Motola v Praze. Tam na vás čekají zastávky v těsném sledu: Nemocnice Motol, Krematorium Motol… nic proti kvalitní práci doktorů z Motola. Ale cesta je evidentně jasná.:) Tedy minimálně ta tramvajová.

6. Vtip podle pravdy?

Vtip a nebo skutečnost? Soused minulý týden padl do sudu s domácí hruškovicí. Zkoušeli ho vytáhnout, ale hrdinsky je přemohl a utopil se. Tři dni hořel v krematoriu. Asi vtip, ta kremace by se dost prodražila. Na to v márnici nemají čas ani prostředky.

7. Pozor na smích v obřadní síni

Někdy k smíchu stačí málo a ani nemusí nutně nikdo nic říkat.Bohatě k tomu postačí nějaká vzpomínka. Třeba na předchozí hlášky, co jsme napsali. Dejte si bacha, aby se vám to nestalo právě v obřadní síni. Nevypadá to zrovna cool, když je ticho, řečník začíná svou řeč: „Sešli jsme se tu dnes, abychom uctili památku…“ a najednou se ze zadní lavice ozve: „Ha ha ha haaaaaa…“

I když spustit lavinu smíchu to může. Nemáme v redakci vyzkoušeno.

A jaké hlášky si vybavujete v souvislosti s pohřbem vy? Pobavte nás!

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Top 13 smrtících hlášek z fitka.

Blondýna vybírá vtipy o blondýnách