TOP SKI-AREÁLY. KAM LETOS ZA LYŽOVAČKOU?

Top lyžařských středisek je tu! Hádejte, kdo byl vítězem v Test Winner 2015.

Uspěli blízcí sousedé – Slováci. Středisko Tatranská Lomnica bylo zařazeno mezi 14 světových TOP rezortů do 20 kilometrů sjezdovek a získalo ocenění vůbec nejlepšího skiareálu pro začátečníky. První místo celého letošního testování obsadil rakouský Kitzbühel.

Statistiky zveřejnil portál Skiresort.info. Mezi kritérii hodnocení byla velikost areálu, nabídka sjezdovek, garance sněhu, úprava svahů, orientace ve středisku, lanovky a vleky, čistota a hygiena, přístup personálu, restaurace a horské chaty, aprés-ski, nabídka ubytování (hotely, penziony, apartmány a chaty k pronájmu), možnosti parkování, nabídka pro začátečníky, pokročilé lyžaře, milovníky freeridu, snowboardisty, rodiny s dětmi, možnosti běžkování i vliv provozu střediska na životní prostředí.

Hurá do Tatranské Lomnice!

Kromě rakouského luxusního střediska Kitzbühel, který porotci označili za nejlepší lyžařský areál na světě, se mezi top světovými rezorty objevilo i středisko Vysoké Tatry Tatranská Lomnica. Zařadilo se mezi 14 nejlepších rezortů do 20 kilometrů sjezdovek a zároveň se stalo vítězem v kategorii areálu ideálních pro začátečníky. Při testování slovenského střediska v Tatranské Lomnici jsme byli testeři příjemně překvapení hlavně velmi kvalitními sjezdovkami pro začátečníky, variabilitou kabinkových lanovek se sedačkovým Kidstop systémem. Středisko je komplexní – poskytuje kvalitní služby půjčovny výstroje a lyžařské školy přímo na svahu, ski-in ski-out hotely a parkoviště. Využít můžete i doplňkovou službu babysittingu na Skalnatém plese. Podobný úspěch sklidila i Jasná v Nízkých Tatrách. Ta se zařadila mezi 18 nejlepších světových lyžařských středisek s délkou sjezdovek do 60 kilometrů. Další kategorie ovládla známá střediska, jako například francouzské Les 3 Vallées, rakouský Sölden, Hintertux-Glacier s nevyšší garancí sněhu, Flachau-Wagrain-Alpendorf nebo Dachstein West.

Kde je nejvíc čisto? A další NEJ!

A ještě pár statistik závěrem:

Nejčistším areálem je rakouský Hochkönig

Nejeekologičtější areál je See

Nejpříjemnější personál má americký Buttermilk Mountain

Nejlepší nabídku restaurací a horských chat italský Gröden

Nejširší výběr ubytování na svazích má kanadský Big White.

Nejlepší snowparky má údajně italské středisko Reschen/Schöneben

Pokročilí lyžaři a freerideři by měli navštívit švýcarské Les Quatre Vallées

Nejlépe upravované svahy najdete v italském Obereggen-Pampeago-Predazzo/Latemar

Autor: redakce

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

15 důvodů, proč jsou lyže lepší než ženská

13 překvapujících světových úžasností