TOP 5 nejčastějších postelových kolapsů. Co potká každého?

Každý den není posvícení. Bohužel to platí v práci, v životě i v posteli. Co se konkrétně tam může pokazit? Z těchto pěti sexuálních kolapsů si (ne)dělejte těžkou hlavu. Znají je všichni, a kdo říká, že ne, kecá!

Výzkum sexuálního chování Čechů, který realizovala společnost STEM/MARK pod supervizí Sexuologického ústavu 1. LF UK v Praze, prokázal, že dokonalý sex se odehrává jen v pornu. Z 805 mužů 23 % trápí nedostatečné ztopoření a 21 % předčasný výron semene. Co k tomu může říct sexuoložka Jaroslava Pondělíčková-Mašlová? Tenhle seznam je jako černá listina!

Top 5 postelových trapasů

1. Nedostatečné ztopoření

Podle české odbornice nedostatečné ztopoření patří k nejčastějším sexuálním dysfunkcím, kterou aspoň jednou v životě prožije prostě každý, i když se za to pochopitelně stydí. Však taky poruchu erekce přiznává 22,7 % mužů a 20,3 % žen (u partnera). Co s tím? V posteli to vzít s humorem, nepitvat se v ničem a rozhodně se nedožadovat utěšování.

To je to, co na Mirkovi nesnáším. Občas se mu to stává a on po mě chce, aby ho litovala. Že to jako má těžké v práci, že je unavený z toho, jak musel do krámu… Prostě nesmysly. Je to víc informací, než potřebuju,“ vzdychá jistá Žaneta, která by partnerovy řeči nejradši zametla pod koberec. Pravdu? Tam taky patří!

Nešťastnou volbou je i vyhýbání se pohlavnímu styku. Ze získaných dat vyplývá, že muži často hledají výmluvu, aby se samotnému aktu mohli vyhnout, a sami si problém nechtějí přiznat.

V případě, že patříte do této bivojské skupiny, proberte se a místo máchání rukou navštivte někoho v bílém plášti. Může se jednat o cukrovku, nádor prostaty nebo kardiovaskulární onemocnění. Je lepší něco z toho vyloučit, než se pak divit.

2. Předčasný výron semene

Za ejakulaci, která nastoupí brzy po zahájení pohlavního styku, může rychlejší vedení vzruchu periferními nervy. Trénink, prodlužování doby masturbace, popřípadě používání znecitlivujících mastí, gelů nebo sprejů. U tohohle to všechno začíná. Ale jestli vám ta vaše moc nepomáhá, tlučete si hřebíček rakve.

K předchozímu výčtu je totiž nutné mít chápavou milenku, která souhlasí, že po prvním, rychlém kole, bude následovat nekoitální dráždění. Přispět k dílu může i tak, že těsně před výronem podrží varlata dole v šourku. Kdo chce, způsob si vždycky najde…

3. Opožděný výron semene

Leštění, olizování, soulož, a to dlouhé minuty. „Není terapie, která by tento stav změnila,“ uvádí sexuoložka v knize O sexualitě a partnerských vztazích, v níž této problematice věnovala kapitolu. Pokud to milence vyhovuje, zase takový problém to není, akorát pozor v jedné věci.

Všichni, kdo nemají problém s výdrží, by o tom měli svojí partnerce říct, protože ta se mnohdy domnívá, že za opožděným výronem semene stojí její neschopnost. Však se na to podívejte i s druhé strany. Mysleli byste si totéž.

4. Suchý orgasmus

Orgasmus bez výronu semene může leckoho vyděsit. Vedlejší účinky některých léků, úraz či operační zásah obvykle patří mezi hlavní příčiny, jenže vyvrcholení tohoto typu je v mnoha případech spíš vítáno. Vadí pouze tehdy, když partnerka chce otěhotnět. To se pak řeší přes odborníky.

5. Klid zbraní

Mezi sexuální dysfunkci je považován i nedostatek potřeby. Tou trpí v rámci uvedeného průzkumu 25 % mužů, což není zrovna málo. Tak teda nevíme…. Je sex fakt zábavou pro chudé? Nechcete radši vysledovat, které pozice dělají dobře jí i vám? Pro inspiraci mrkněte na video,  pak přestaňte civět na bednu a věnujte se důležitějším věcem!

https://youtu.be/gI2vJMR72c8

A jaké problémy v posteli máte vy?

Autor: Merlin

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

Když je ženská v posteli sama, je to problém

Jak lze dostat ženu do postele…