Teaser Deadpoola! První fotka z filmu o Hanu Solovi, trailery na Vetřelce a Piráty z Karibiku

Jednou dole, jednou nahoře. Tentokrát se cítíme na špici, aby ne. Sešly se nám novinky z takových pecek a zavedených titulů jako Vetřelec a Star Wars, přičemž přidáváme také osvětlující ukázku na nové Piráty z Karibiku a očekávaný teaser Deadpoola, který je nabitý odkazy a příjemnými překvapeními.

Teaser Deadpoola je vtipný a plný překvapení a odkazů

V červeném spandexu vulgární padouch spíše než hrdina si loni získal fanklub tak široký, že není ani kupodivu sledovat, jak počet zhlédnutí na jeho nově uveřejněném teaseru zlehka překračuje hranici 20 milionů v prních dnech. Ano, slyšeli jste správně. I když premiéru Deadpoola 2 můžeme očekávat až příští rok a jeho natáčení nezačne dříve než letos v červnu, už zde máme první teaser trailer. Studio 20th Century Fox ho nyní uvádí před promítáním dalšího filmu od Marvelu, Loganem. A je to pro změnu ukázka jak jinak než k pobavení. Navrch zde máme ale několik překvapení a nápověd k tomu, co nás čeká.

V první řadě je to cameo Stana Lee, které jsme ještě nikdy neviděli hned v první ukázce k filmu. Od Ryana Reynoldse dostal hned na frak. Ještě předtím si ale můžete všimnout prvního odkazu k X-Menům – na pozadí scén je kino, ve kterém se zrovna promítá Logan. K X-Menům tíhne i další odkaz, kterým je nápis na telefonní budce: „Nathan Summers c*mming soon!“. Tím se nám potvrzuje skutečnost, že v pokračování uvidíme kybernetického syna Kyklopa, který přišel z budoucnosti, Cablea. Stále nevíme, kdo si ho zahraje, v osudí ještě furt hraje roli jméno herce Davida Harboura, ale další z nápisů na zdech v ukázce možná říká něco jiného. „Cooper“ zdobí zeď vpravo nad budkou v momentně, kdy Deadpool započíná svůj epický výběh za zvuku písně „St. Elmo’s fire“. To máme jednu jistou a jednu nejistou věc. Soundtrack bude opět epický, a Cablea by si třeba mohl zahrát i Bradley Cooper, který už propůjčuje svůj hlas Rocketovi ve druhých Strážcích Galaxie. Co byste na to říkali?

První fotka ze sólovky Hana Sola! Navíc možná máme padoucha

Natáčení riskantního, zatím nepojmenovaného snímku o Hanu Solovi započalo před několika týdny. Spolu s ním se nám dostalo také první společné fotky hlavního hereckého obsazení. Jak jsme se již před dobou dověděli, v hlavní roli protřelého pašeráka můžeme vidět Aldena Ehrenreicha. Spolu s nyní již jen jeho postavou můžeme vidět v interiéru Millennium Falcon také nerozlučného Chewbaccu, v jehož kostýmu se spolu se svým hlasem skrývá Joonas Suotamo, který z důvodu zdravotních komplikací nahradil původního Petera Mayhewa. Nechybí ani Lando Calrissian s tváří Donalda Glovera. Woody Harrelson ztvárňuje postavu námezdního lovce a Solova mentora Garrise Shrikea. Dále můžeme vidět také Emilii Clarke, Thandii Newton a herečku Phoebe Waller-Bridge. Chybí už jenom Michael K. Williams, kterého byste mohli znát z filmu Assassin´s Creed nebo 12 let v řetězec. Tvůrci nad jeho obsazením stále ještě uvažují, ale je vcelku možné, že kdyby to mělo vyjít, zahraje si padoucha. Všechno se s naprostou určitostí dovíme 24. května příštího roku na plátnech.

Vetřelec: Covenant vykládá na stůl brutální ukázku

Vcelku dobrý obraz na sebe po neúspěchem s Prometheem začíná vrhat i Ridley Scott se svojí kultovní sérií Vetřelce. Druhý díl z předpokládané trilogie s podtitulem Covenant se vrací ke kořenům. Dostaneme facehuggery, xenomorphy, z kůže stáhnuté Stvořitele… počkat, cože? Ano, i podle slov supervize nad „vytvářením příšer“ můžeme soudit, že se skutečně jedná o Stvořitele, s jejichž druhem, tím, který stvořil lidstvo, jsme se mohli setkat, docela na ostří nože, v Prometheovi. A jak se to stalo, že je najednou stažený z kůže? Na planetě Stvořitelů přece zůstal android David. Ten tak teoreticky mohl vytvořit laboratoř, kterou na záběrech z ukázky také můžeme vidět, ve které zkoumal anatomii Stvořitelů, facehuggerů i xenomorphů. Otázka vyvstává u toho, proč je tělo stále tak čerstvé, když David z Elizabeth přistáli na planetě a zabili Stvořitele před takovou dobou. Řešení bychom mohli nalézt u scény s obrovským množstvím těl kolem záhadné stavby. Na planetě se evidentně stalo cosi hrozného, co bychom mohli srovnat s našimi Pompejemi, tak je také klidně možné, že katastrofa byla takového rázu, který těla mohl zachovat v mumifikovaném, nerozkládajícím se stavu. Film bychom měli v kinech vidět už letos, 18. května.

Piráti z Karibiku v traileru vysvětlující okolnosti Salazarovy pomsty

V poslední dnešní novince na nás čeká příjemné překvapení. Vyšel plnohodnotný trailer na Salazarovu pomstu, a je uspokojivé sledovat, že na rozdíl od Na vlnách podivna vyšláplo pro pokračování nové režisérské duo Joachima Rønninga a Espena Sandberga tou správnou nohou. Jack Sparrow totiž nikdy v prvních třech dílech neměl právě tolik prostoru jako v díle čtvrtém, kde se z něj stala de facto hlavní postava. A to zrovna nefungovalo, vzpomínáte? V Salazarově pomstě je Jack naštěstí pouze jedním z mnoha pirátů, na které vyjel kapitán Salazar z Ďáblova trojúhelníku s hrozivým cílem… zabít všechny do jednoho! Jack má sice na rozdíl od jiných pirátů u Salazara velký vroubek, jelikož zrovna on ho poslal ve svém mládí na smrt. A scény z toho rozhodně nebudou chybět, jak je konečně vidět i v traileru! Na pomoc mu tak musí vyjet i Will Turner, který svoji práci na Bludném Holanďanovi nedělá patrně zrovna příkladně, nebo kapitán Barbossa, který se stal stálicí každého dílu stejně jako Jack. A tak se nám vrátí herecké trio Johnyho Deppa, Geoffreyho Rushe i Orlanda Blooma, které na straně padouchů vyvažuje skvělý Javier Bardem. Těšit se můžeme i na novinky v podobě Kayi Scodelario nebo Brentona Thwaitese. Více už jedině snad v kinech 25. května letos.

Tak co říkáte na obsazení sólo snímku o Hanovi Solovi nebo novou ukázku na Deadpoola a Piráty? 

Autor: Jan Marek

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT:

John Wick: čím střílí nájemný zabiják?

Nálož! Filmové novinky ze Star Wars, Avengers, Strážců vesmíru, Konga a dalších