STOJÍ HRUŠKA V ŠIRÉM POLI ANEB NAŠÍ ZEM ZACHVÁTILA HRUŠKOMANIE!

Nejlepší rádobykuchař v naší republice Ladislav Hruška trhl rekord. Jeho kuchařky, která vyšla 22. 9. 2014, se během pár dní prodalo neuvěřitelných 38 000 kusů. Nebudeme polemizovat nad tím, zda cena 199 Kč je nízká nebo ne, a kolik z toho jde Ládíčkovi a kolik nakladatelství. Průser je ten, že se opravdu prodává a stály se na ní fronty.

VAŘIT VE ŠKOLNÍCH JÍDELNÁCH ZDRAVĚ? PROČ?

Všichni povinně nastupujeme v šesti letech do školy, kde by nás měli naučit číst, psát a počítat. Ale zároveň nás taky učí jak zdravě žít a jíst. Přísný dohled nad sebou mají školní jídelny. Kontroly  ze všech stran, aby jídlo bylo vyvážené a zdravé. A pak přijde jeden okamžik, kdy Láďa Hruška maže chleba máslem a zkouší jakou stranou spadne na zem, a rázem je z něj mediální hvězda. Nevíme, kdo přišel na nápad, že by měl začít levně vařit, ale zaslouží metál lidu.

VRÁTÍME SE DO PRAVĚKU?

Nadívané kuřecí kůžičky bylo první jídlo, které Láďa Hruška veřejně připravil, A strhla se lavina, lavina nechutě a obdivu. Neandrtálci začali zkoušet jeho recept, kdy jedna kůžička vyšla na tři koruny. A to ho jen utvrdilo v tom, že musí vařit pro lidi levně. Bohužel pro nás všechny zdravě smýšlející je Láďa reportérem v nejsledovanějším pořadu, který je sice divnobulvár, ale čísla sledovanosti mluví za vše.

A PAK TO ZAČALO!

Ládík se pasoval do zachránce lidských peněženek, nacházel další a další recepty a neúnavně vařil ve svých 3 minutách slávy na Nově v Televizních novinách. Přes jeho trdelník, tlačenku, aspik, domácí korbáčíky dospěl až k toastovému sushi. Pardon, to by člověk blil zvracel. Jen čekáme, kdy ze psí konzervy bude vařit domácí guláš, místo majoránky přidá marijánku (určitě hulí, jinak si neumíme vysvětlit jeho divnonápady) a jako přísadu použije namočený zelený chleba, protože to je přece penicilin. Tak ať jíme trochu zdravě. Tak aspoň v těch jídelnách, že děti zdravě jí.

CO SE ZISKEM Z KUCHAŘKY?

Moc se nechceme pouštět do nějakých velkých účetních úvah, ale neměl by zisk jít všem jeho přispěvatelům, fans, kteří mu své recepty poslali a on je jen sepsal do přijatelné podoby? Možná by pak nemuseli vařit levně a nezdravě. A vůbec, je to pak ještě jeho kuchařka? Nebo Vaříme s Hruškou a jeho fanoušky?

DOPORUČENÍ!

Upřímně, nedoporučujeme nic. Ani Ládíkovi, ani jeho věrným fans. Je to pro nás prostě Atlantida.

 

I když, děkujeme Čechomoru, že tak přesně vystihli to, co by mělo nastat, hned prvním veršem.