Speed dating šetří čas a šance k nalezení protějšku jsou vysoké

Ke štěstí obvykle člověk potřebuje mít spřízněnou duši, se kterou prožívá to dobré i zlé, co život přináší. Najít ji ale nemusí být tak jednoduché. Každý muž se ale nerodí jako odvážný lovec žen, jenž je na počkání schopný jich třeba na ulici oslovit hned několik. Někteří v sobě mají zábrany, nevěří si nebo se bojí odmítnutí, jež by pošramotilo jejich sebevědomí. Kde se tedy seznámit, když muž tráví většinu času v práci? Zkuste speed dating.

speed dating

Kdo nechce ztrácet při seznamování drahocenný čas, může vyzkoušet jeden moderní způsob. Jmenuje se speed dating. Přišel s ním poprvé americký rabín Yaacov Deyo. Postupně se rychlé seznamování, jak zní v překladu anglický výraz, rozšířilo do dalších sociálních skupin, a to nejen v USA.

Když internetová seznamka selže

Internetové seznamování se zdá na první pohled jako nejjednodušší způsob, jak si najít životní partnerku. Stačí napsat výstižný a zajímavý inzerát, sdílet ho v internetové seznamce a čekat na odpovědi. Těch se obvykle sejde od vícero žen. Pak následuje dopisování přes e-mail, WhatsApp nebo třeba Messenger a případně telefonování nebo osobní schůzky, z nichž ani jedna nemusí dopadnout podle očekávání.

Co se při dopisování jevilo jako zajímavě se vyvíjecí vztah, při osobním seznámení vzalo za své, protože nepřeskočila ona pověstná jiskra. A jsme zase na začátku. Lovit dál, počkat na odpovědi, a tak pořád dokola bez pozitivního výsledku. Navíc je takové randění naslepo po delší době i hodně neekonomické.

Co je to speed dating

Seznámit se prostřednictvím speed datingu můžete i v České republice. Pro tento účel vznikly internetové seznamky, které speed dating pořádají. Stačí je kontaktovat a zaregistrovat se na některou z akcí, které pořádají. Obvykle se na nich sejdou lidé určitých věkových skupin. Šance na nalezení partnerky se tím zvyšují.

Při registraci je třeba uvést věk, pohlaví, region, v němž se chcete seznámit, případně další údaje. Je také důležité sdělit, koho vlastně hledáte. Na základě těchto informací internetová seznamka vybere vhodné protějšky pro vás a pošle vám pozvánku s datem konání speed datingu.

rande
Speed dating je rychlý způsob randění. (foto: depositphotos)

Jak to na speed datingu funguje?

Tato seznamovací akce se pořádá zpravidla v prostředí příjemné kavárny či restaurace. Zde se sejde několik nezadaných osob označených jmenovkou s křestním jménem nebo přezdívkou. Každý také dostane zápisník, respektive kartu či list papíru, kam si bude zapisovat své dojmy ze seznámení. Účastníci jsou losem rozdělení do dvojic, jež se posadí ke svému stolku. A seznamováním může začít.

Pánové mají pět minut na to, aby si s ženou řekli to nejdůležitější. Mohou ovšem i mlčet, nebo nechat mluvit ženu. Po pěti minutách zazní signál a muži se přemístí zase k jinému stolku, k jiné ženě. Do zápisníku si přitom každý účastník dělá poznámky o tom, jak na něho seznámení působilo.

Po absolvování všech seznámení se zhodnotí výsledky. Jestliže si žena, kterou jste si vybrali, vybrala také vás, obdržíte na ni kontakt – telefon a e-mail. Pak už je to jen na vás, kdy a kde se znovu potkáte.

Výhoda speed datingu

Kde jinde máte možnost se postupně seznámit a promluvit s tak velkým počtem žen? Díky zkušeným moderátorům panuje na seznamovací akci uvolněná atmosféra podpořená příjemným prostředím kavárny. Člověk opravdu nemusí být rozený řečník, aby zvládl pětiminutový rozhovor s neznámou ženou. Jistě, určitou dávku odvahy to chce. Minimálně tedy vyjít ze své komfortní zóny.

Velkou výhodou rychlého rande je to, že hovoříte se skutečnými osobami, a nejen s někým neznámým z internetu, za nímž se může schovávat kdokoliv. Na seznamovací akci nemusíte jít sám, ale třeba s kamarádem, který se podobně jako vy také neumí seznámit.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT

Internetová seznamka: Jak uspět. Vyzkoušejte osvědčené tipy

Internet je plný potencionálních partnerek. Jak si po netu najít ideální ženu?